Hogyan lehet szépen megmondani, hogy ne legyen sértődés belőle- hogy nem kérem a nekünk szánt ruhákat mert nem tetszenek, rondák és ódivatúak?
Valamit rosszul csinálok szerintem. Már nem először fordul elő hogy keresek ruhákat vagy felajánl vmi ismerős (0-1 éves kor közöttről van szó) és annyira nem szépek hogy én azt tudom, nem adom majd rá a babámra- és visszautasítom erre sértődés lesz a vége. Biztos más ezt hülyeségnek tartja, de nekem nem tök mindegy miben van a baba, otthon sem, ha elmegyünk sem. És ha annyit mondok hogy köszönöm szépen de nem ilyesmire gondoltam, akkor mindig jön a sértődés. Most erre lehetne azt mondani hogy akkor vegyek mindenből boltban újat ott nem sértek meg senkit, de nekem se mindegy mennyibe kerülnek a dolgok és sok jó tapasztalatom is van használt ruha terén (tényleg szép különleges megkímélt darabokat sikerült vennem már más anyukáktól de ez a ritkább).
Most éppen az egyik jó barátnőm ruháit "utasítottam vissza" mert bolyhos agyonkopott (márkás meg valaha biztos szépek voltak) mindegyik vagy uniszex. Tudom életemben ez legyen a legnagyobb bajom, vannak ennél nagyobb gondok is, de hogy lehet szépen és sértődés nélkül visszautasítani ha egyszerűen nem tetszik és eszem ágában sincs megvenni? Meg miért kell ezen megsértődni hogy más az ízlésünk? Eltenni, tárolgatni nincsen helyem - hogy ne legyen sértődés- örülök hogy a saját dolgainkat elteszem rendesen.
Nem várok ÚJAT (így nehéz a kérdés egyébként mert alá kéne támasztanom fotókkal hogy mivel van a gondomakkor értenétek jobban szerintem) pont ezt írtam csak ár érték arányban stimmelőt mint írtam nem 300 ft-os ruhára gondolok hanem azért ami 1000 körül van mondjuk egy darab vmi ott nem arra gondolok hogy majd mosogató rongy minőség.
De még a bolyhosság egy dolog. De ha keresek vmit mondjuk akkor van egy elképzelésem (mint sokan másoknak is akár ha magunknak is felnőttként vásárolunk) és ha az nem az amit mutatnak akkor most mondjam azt hogy óó igen köszi jó lesz ha egyszer nem ?
Én arra gondolok, hogy aki használt ruhákat vesz (most mindegy, hogy ismerős, fb, vatera), az valahol belekalkulálja ezt a veszteséget. Én nem vásárolok ilyen helyekről csak a témához írom :) Szóval van egy ismerősöm, aki nagy vaterás, és sokszor vesz csúnya cuccot, de nem zavarja...én mindig csodálkozom, hogy így mi értelme, én pont ezért nem csinálom ezt, mert agybajt kapnék. De ő meg szereti, és csak vateráról vesz mindent.
Lehet ez így működik és kész :) Nincs sértődés, mert sokan benyelik a játszós cuccokat. Vagy nincs lelkifurdalásuk, ha visszautasítják azokat. Ezt a két variációt tudom elképzelni.
menj el egy kik-be
ott nagyon szépeket találni (és ilyen 1000 körüli áron)...
Én két helyről vásárolok a gyereknek: Vatera és H&M
Szoktam benyelni én is játszósat, de nem csinálok belőle ügyet, többször kaptam már szuper cuccokat potom pénzért, így ennyi veszteség belefér. Ezt minden neten használt ruhát vásárlónak így kéne tennie.....
A H&M egyáltalán nem drága, ráadásul csúcs minőség, mindig a leértékelésekre vadászok, pl. legutóbbi "zsákmányaim":
nyári 86-92-es pizsama szett (póló+naci) 1000 ft
3 kisgatya: 700 Ft
pólók 700 Ft/db
hosszú ujjú felsők 700/db
Mivel újak, így ha vigyázunk rá, akkor ha kinőtte, simán el tudom adni, és a bevételből tudom venni a nagyobb méreteket. :-)
Kicsit offoltam, de ezzel akartam kifejezni, hogy SOHA DE SOHA nem üzletelek semmilyen formában ismerőssel, rokonnal. Abból mindig csak a baj van, a sértődés, rossz szájíz... Hiába lennék én korrekt fordított esetben, ez visszafelé ritkán működik.
Ez a két ruhabeszerzési út nekem nagyon bevált, és elegendő.
Igen értem de akkor tényleg csak ez a megoldás hogy SEMMIT se kérdezek, kérek érdeklődök másoktól még akkor se ha ezzel szép ruhácskákról is lemaradok-hiszen ha meg nem az amire gondoltam akkor sértődés van belőle.
Nem én érzem sértőnek és nem engem zavar ha vissza kell utasítsam , hanem a másik fél sajnos. Hát ez van. Mindegy, köszi a válaszokat.
A vatera meg teszvesz sem olyan jó egyébként mint régebben volt valahogy .
Jófogás,apród,és személyes átvétel,igy van lehetőséged visszautasitani.
Idegent meg csak vissza tudod utasitani,hogy hát ezek nem olyanok mint a képeken...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!