Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogyan lehet szépen megmondani...

Hogyan lehet szépen megmondani, hogy ne legyen sértődés belőle- hogy nem kérem a nekünk szánt ruhákat mert nem tetszenek, rondák és ódivatúak?

Figyelt kérdés

Valamit rosszul csinálok szerintem. Már nem először fordul elő hogy keresek ruhákat vagy felajánl vmi ismerős (0-1 éves kor közöttről van szó) és annyira nem szépek hogy én azt tudom, nem adom majd rá a babámra- és visszautasítom erre sértődés lesz a vége. Biztos más ezt hülyeségnek tartja, de nekem nem tök mindegy miben van a baba, otthon sem, ha elmegyünk sem. És ha annyit mondok hogy köszönöm szépen de nem ilyesmire gondoltam, akkor mindig jön a sértődés. Most erre lehetne azt mondani hogy akkor vegyek mindenből boltban újat ott nem sértek meg senkit, de nekem se mindegy mennyibe kerülnek a dolgok és sok jó tapasztalatom is van használt ruha terén (tényleg szép különleges megkímélt darabokat sikerült vennem már más anyukáktól de ez a ritkább).

Most éppen az egyik jó barátnőm ruháit "utasítottam vissza" mert bolyhos agyonkopott (márkás meg valaha biztos szépek voltak) mindegyik vagy uniszex. Tudom életemben ez legyen a legnagyobb bajom, vannak ennél nagyobb gondok is, de hogy lehet szépen és sértődés nélkül visszautasítani ha egyszerűen nem tetszik és eszem ágában sincs megvenni? Meg miért kell ezen megsértődni hogy más az ízlésünk? Eltenni, tárolgatni nincsen helyem - hogy ne legyen sértődés- örülök hogy a saját dolgainkat elteszem rendesen.

2013. júl. 11. 15:20
1 2 3 4
 11/32 A kérdező kommentje:
Dehát ez nem igaz...és le lehet vele bukni mert látja hogy mástól meg veszek használtat (ami tetszik) szóval ezekkel a kegyes hazugságokkal meg ez a baj hogy bármikor le lehet "bukni" vele...
2013. júl. 11. 15:47
 12/32 petera6 ***** válasza:
100%

Kicsit ismerős, amiről írsz :) Nálunk is sokan felajánlották, hogy ők tettek el ruhát majd vigyem el (volt olyan, akinek 3 lánya van, mind 18 évnél idősebb) :) Annyi a különbség, hogy nekem ajándékba adták volna, de még így is bajban voltam, hogy hogyan utasítsam vissza az ilyen jellegű felajánlásokat. Végül azt mondta, hogy "szeretnénk venni újakat, amiket mi választunk ki, úgy sem kell olyan sok első fél-1 évre, kicsi a lakás, nem tudunk tárolni olyan sok ruhát" végül mégis kaptunk amúgy ruhákat, mert sógornőm szebbnél szebb darabokat adott (kiválogathattam, hogy mi kell és mi nem), így ez a szöveg is bekerült a repertoárba.

Szerintem mondj annyit, hogy elég sok ruhátok van már így is, de szeretnéd azért megnézni, hátha 1-1 darab, ami még jól jönne nektek. És amik nem tetszenek azokra, vagy az egészre rámondod, hogy "fúú, rendes vagy nagyon, de pont elég hasonló darabok már vannak, több egyelőre biztos nem kell".

2013. júl. 11. 15:55
 13/32 petera6 ***** válasza:

Amúgy miért nem mész inkább használt ruci boltba? Ott tuti nem sértődik meg senki :) vagy az drágább azért?

Szerintem tényleg ennyit lehet tenni, hogy átnézed a kollekciót, majd ha nem tetszik semmi, közlöd, hogy nincs benne olyan, amire most szükségetek lenne ezek közül. Inkább kék, piros, fehér, stb pólót, szoknyát, gatyót gondoltál (azt sorold, ami nincs neki :) ).

2013. júl. 11. 16:01
 14/32 A kérdező kommentje:
Nincs felénk normális gyerek turi..nem Bp-n lakunk. Pedig ezerszer inkább választanám azt.
2013. júl. 11. 16:05
 15/32 anonim ***** válasza:
100%
Akkor meg nagyon egyszerű a megoldás: nem kell ismerőstől ruhát venni egyáltalán. Akkor nem kell hazudni, nincs sértődés, nem kell gondolkozni, hogy hogy ne sértsd meg. Nagyon sok turkáló van, ott a vatera és a teszvesz, a börzék. Én így csinálom.
2013. júl. 11. 16:08
 16/32 anonim ***** válasza:
87%

Mi mindent inkább megvettünk (angol áruházakból pikk-pakk bevásárolsz és 40-50 ezerért 1 éves korig is fel tudod öltöztetni a Babát) Így kerültem el, hogy hozzanak ruhát... Aki mindenképp adni akart, vagy venni azt megkértük, hogy tegye a pénzt a gyerekülésbe, légzésfigyelőbe...

Ami kis ruhákat kaptam azt akkor ráadtam mikor jött a rokon látogatóba, megszólalt, hogy jujj ez az én fiamé volt! Én meg mondtam, hogy tényleg? Már nem is tudtam kitől kaptuk, de nekem ez tetszik a legjobban... Mindenki örül, nincs sértődés, ha elmegy meg leveszem a ruhát, bedobozolom és kész... Kinőtte a gyerek!

Az én Gyermekem nike adidas lonsdale stb ruhácskákban cipőcskékben volt... tesómnak mondtam, hogy válogassa ki vigye ami kell... Azt mondja a Ő el nem veszi mert b... uzisan öltöztetem a gyerekemet... (Pl farmer gatya, kapucnis fekete pulcsi, babafejkendő (kockás, csíkos, vagy fekete fehér koponyával stb), fekete nike cipő, és sötétkék mellény...) Na mondanom sem kell, hogy most hozta vissza a ruhákat és azóta is azokat hordja az ő Gyermeke amiket az enyém kinő....

2013. júl. 11. 16:09
 17/32 anonim ***** válasza:
48%
lassan teszem fel a vaterára a régi cuccait a fiamnak ;)
2013. júl. 11. 16:10
 18/32 A kérdező kommentje:

Hát vaterán teszveszen is annyit szívtam már hiába a kép, kinek mi a szép állapotú meg jó állapotú, ami meg valóban szép sokszor pont annyi mint a boltban (annak dacára hogy már hordták!) PLUSZ még a posta ugye...Pedig én se úgy gondolom hogy 100 ft-ért szeretnék zsírújat hanem normális reális áron venném...néha mondom mint írtam sikerül is csak amikor nem, na az a csalódás meg még én érzem magam kellemetlenül hogy visszautasítom és megsértődik (vagy vatera esetében ha szólni merek hogy hát nekem nem ez a hibátlan újszerű amit ő annak tartott...)

Turi mint írtam felénk nincs ami gyerekholmival foglalkozna. Párszor jártam már Pesten emiatt de vagy kifogok jókat, vagy nem, lutri.

Nekem kislányom van :)

2013. júl. 11. 16:18
 19/32 anonim ***** válasza:
100%
Ne haragudj, akkor tényleg inkább vegyél újat. Turi, vatera nem jó, bármit írunk nem jó válasz.
2013. júl. 11. 16:20
 20/32 A kérdező kommentje:
nem nem az a kérdés hogy jó válasz, csak kicsit elkanyarodtunk a témától. A kérdés nem ez hogy hol vegyem hanem hogy mindenképp megsértődés lesz a vége ( ezekszerint igen-) ha NETEN keresem a ruhákat (fb oldalakon pl) vagy ismerős felajánlja és meglátom hogy nem olyan amire gondoltam és visszautasítom megköszönve...
2013. júl. 11. 16:24
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!