Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Meg lehet menteni a házasságot...

Meg lehet menteni a házasságot, ahol nincs semmi segítség és így a szülők soha nincsennek kettesben?

Figyelt kérdés

Borzasztóan megromlott a kapcsolatunk. Állandóan hol a gyerekek miatt veszekszünk, mert állandóan van valami hiszti, hol a pénz miatt, mert nehezen folyik be a fizetése, alig tud fizetni a munkahelye.

Délelőtt elmegy, hajnalban jön 6x egy héten. Eltávolodtunk egymástól, szinte már gyűlöljük egymást. Én hulla fáradt vagyok, mindent én csinálok, még a banki ügyeket is. Fáradt vagyok. Nagyszülők nincsennek, legalábbis nem érdeklődnek az unokák iránt, tegnap írtam nekik, megsértődtek, elküldtek az anyámba, hogy hogy képzelem, hogy utasítgassam őket, hogy unokázzanak-pedig pusztán segítséget kértem, leírtam így a tényeket. Após és az új fiatal nője teljesen elzárkóznak, pedig közel laknak, gazdagok. Én anyukám ritkán átjön 70 éves és nyáron vidéken lakik.

Napi szintű a vita, veszekedés. Mitévő legyek? Kettesbe még beszélgetni sem tudunk, folyton hangzavar van nálunk. Tiszta őrület.

3 gyerekünk van, legnagyobb 4,5éves.

Elválnátok vagy hogyan tovább?

Fizetett segítségre nincs pénzünk, alkalmanként a 3 gyerekre 4-5 e ft lenne.

2013. júl. 10. 13:09
1 2 3 4 5 6 7
 31/67 A kérdező kommentje:

A 79%-os egy ősanya, de biztos nem kisgyerekei vannak. Nyugodtan írogasson, sértegessen.

Nem érti, hogy most lett új munkahelye a férjemnek fél éve és azt sem, hogy nem fogokk munkát találni egykönnyen, mert a cégemet felszámolták és nem fogok 3 gyerek mellett annyit dolgozni, hogy több százezer ft-ot keressek, sajnos.

120e ft a gyedem. fél éves a legkisebb és ráadásul szopik, éjjel-nappal. már ettől is kész vagyok, de a tápszer egy csomó pénz, férjem nem engedi, hogy ne szoptassam.

Szoptatós koca, elefántlábú.

Kisfiam szerint vékony és csinos, szép vagyok.

2013. júl. 10. 13:43
 32/67 anonim ***** válasza:
100%
Igen, valahogy a szervezést kellene áthangolni. Próbáld meg leegyszerűsíteni és elhagyni pár dolgot. Nem kell hogy szóljon a tévé, zenélő játékokat tedd el, ha lehet csöndesebb legyen. Ezek plusz zajok, kevesebb lesz a stressz. Nincs barátnő aki két órára elvállalná őket?
2013. júl. 10. 13:44
 33/67 anonim ***** válasza:
100%
ezt a stílust azért ne engedd neki meg!!
2013. júl. 10. 13:45
 34/67 anonim ***** válasza:
100%

Bocsánat, megszakadt. Folytatom. Szóval, édesanyám a 84 éves nagymamámat gondozza. Én is GYED-en vagyok. Egyszóval: megértelek.

este, a gyerekek lefektetése után próbálunk minden nap időt szakítani arra, hogy aktívan együtt legyünk. Beszélgetünk. Érdekel, hogy milyen volt a napja és ő elmondja. Napközben is hívogatom, hogy tudjam, mi van vele. Nagyon ritkán, de édesanyám este vigyáz a gyerekekre (eddig mondjuk csak 1x volt ilyen, mióta meglett a 3. gyerkőc), és elmentünk egy koncertre. És megpróbálunk közös, családi programokat szervezni, amennyit csak lehet.

Gondolj arra, hogy a férjed azért dolgozik, hogy meg tudjatok élni. Nem ez a kedvtelése. Mégis húzza az igát. Otthon sajnos minden rád hárul és te is húzod az igát. Ha csak egy kicsi időd is van, próbálj a kedvére tenni, hogy érezze, fontos neked és látod, értékeled az erőfeszítéseit. Fordulj felé, és képzeld el, milyen lehet egy napja. Te bírnád? Hosszú távon is bírnád, amit ő?

Kerüld a veszekedést. Előbb számolj 3-ig, aztán gondold végig, vita nélkül, békésen is meg tudod-e oldani az adott konfliktust. Ne zsigerből támadj, hanem azt mérlegeld, valóban igazad van-e. Ha igen, akkor se vágd ezt mindig a fejéhez. Kérd meg édesanyádat, segítsen többet, amikor nincs vidéken. Szervezz a férjednek és magadnak is olyan programot ilyenkor, ami valóban kikapcsol. Állj munkába, amint lehet, én is ezt teszem.

Szóval: kezdeményezz, változtass, és hidd el: nem marad viszonzás nélkül. Ő most is ugyanaz az ember, akibe annak idején beleszerettél, akinek gyerekeket szültél. Csak legfeljebb kérgesedett a keze és a szíve is... Puhítsd meg. Csempéssz néha morzsákat a közös múltból a jelenbe. És ne feledd: a gyerekek nőnek, egyre könnyebb lesz velük. Az idő neked dolgozik. Bölcs asszonynak kell lenned, aki megengedi magának, hogy szeresse a férjét. Mert még benned van a szeretet. Hozd felszínre!

2013. júl. 10. 13:52
 35/67 A kérdező kommentje:
Szerintem nem lennék ennyire kimerült, ha látnám, hogy mellettem áll. Lehet, hogy azért lép le mindennap ilyen sok időre, mert neki is sok ez, menekül. Mert kizárt dolog, hogy 12-06-ig munkaidő van, képtelenség is ennyit dolgozni. De az is eszembe jutott, hogy visszaköltözöm a gyerekekkel anyuhoz, bár ezt nem szeretném és őt sem terhelni, de a legrosszabb esetben visszaköltözni hozzá és idővel lenyugodnék, elfelejteném a férjemet. Lehet, hogy sokkal nyugodtabb lennék hosszú távon nélküle. Nem tudom eldönteni azt sem, hogy érdemes -e még menteni vagy nem. A telefonja tabu, de ő a laptopomon lévő levelezésbe kutat, pofátlanul használja, olvassa a gyik-on feltett kérdéseimet, majd jót röhög rajta. szóval nem tudom, hogy merre is induljak.
2013. júl. 10. 13:52
 36/67 anonim ***** válasza:

állítsd át, hogy ne legyen automatikus a belépés, és mindig lép ki.

én megőrülnék ha a férjem elolvasná a kérdéseimet, na meg a válaszaimat:)

szereted még a férjed?

2013. júl. 10. 13:56
 37/67 A kérdező kommentje:

Nem vagyok benne biztos, hogy szeret.

Hogy értsétek a stílusát, egyik nap ezt küldte nekem: iránymutatás nekem, hogy ezt várja tőlem:

[link]

2013. júl. 10. 13:59
 38/67 anonim ***** válasza:
100%
Szomorú ez, én nagyon sajnállak. A férjed nem lehet egy túl kellemes személyiség (azért így írom, mert nem akarlak megbántani). Hogy mondhatja valaki a feleségére, arra akivel összekötötte az életét, hogy szoptatós koca? Én itt biztosan kiraktam volna a szűrét, de ez én vagyok, megértem, hogy ez sem könnyű lépés. Viszont így az önbecsülésedet is el fogod veszíteni, annyit pedig nem ér egy ilyen férj.
2013. júl. 10. 14:04
 39/67 anonim ***** válasza:
van valami az irományban, de ettől függetlenül abszurd.
2013. júl. 10. 14:07
 40/67 anonim ***** válasza:
Hát elolvastam! Jó, értem, hogy a férjnek nyugalomra van szüksége. De a feleségnek is megértésre. Az hogy a férj egyedül megy el vacsorázni, ahelyett, hogy a feleségét vinné. Ez döbbenet. Vannak benne különben átvehető dolgok, de ez a leírás is váláshoz vezet, mert elhanyagolja a feleséget, sőt semmibe veszi, hogy mit érez, mire van szüksége. Szüksége van-e segítségre. (Különben ezt felteheted külön kérdésnek, hogy ehhez mit szólnak az anyukák.)
2013. júl. 10. 14:09
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!