Meg lehet menteni a házasságot, ahol nincs semmi segítség és így a szülők soha nincsennek kettesben?
Borzasztóan megromlott a kapcsolatunk. Állandóan hol a gyerekek miatt veszekszünk, mert állandóan van valami hiszti, hol a pénz miatt, mert nehezen folyik be a fizetése, alig tud fizetni a munkahelye.
Délelőtt elmegy, hajnalban jön 6x egy héten. Eltávolodtunk egymástól, szinte már gyűlöljük egymást. Én hulla fáradt vagyok, mindent én csinálok, még a banki ügyeket is. Fáradt vagyok. Nagyszülők nincsennek, legalábbis nem érdeklődnek az unokák iránt, tegnap írtam nekik, megsértődtek, elküldtek az anyámba, hogy hogy képzelem, hogy utasítgassam őket, hogy unokázzanak-pedig pusztán segítséget kértem, leírtam így a tényeket. Após és az új fiatal nője teljesen elzárkóznak, pedig közel laknak, gazdagok. Én anyukám ritkán átjön 70 éves és nyáron vidéken lakik.
Napi szintű a vita, veszekedés. Mitévő legyek? Kettesbe még beszélgetni sem tudunk, folyton hangzavar van nálunk. Tiszta őrület.
3 gyerekünk van, legnagyobb 4,5éves.
Elválnátok vagy hogyan tovább?
Fizetett segítségre nincs pénzünk, alkalmanként a 3 gyerekre 4-5 e ft lenne.
Szia! Nekünk kettőnknek (mindkettőnknek volt előző házassága) összesen 5 gyerkőc van, plusz jelenleg 30hetes terhes vagyok. Ha valaki elfoglalt...hidd el, tudom, mi az!
A legnagyobb 18 éves lány, na érte állandóan a rendőrségre, gyámügyre járkálunk, a 8 éves kissrácnak annyi külön órája van, hogy mellé egy határidő naplós bébiszitter is kevés lenne, a nagylány 7éves, most lesz elsős, a 6éves kislány folyamatos orvosi kontroll alatt van, a 2évesem pedig felér egy hadseregnyi rossz gyerekkel. Apa egész nap melózik + utána fusi...
Semmi segítség...
Nos, a kicsik még alszanak délben az oviban,tehát otthon is rakd le őket! Egyszerre! Így Te tudsz pihenni! A lakásnak nem kell mindig ragyogni, pláne ha senki nem jár hozzátok! Alapvető higiéniás dolgokat tedd rendbe, de ne hajtsd túl magad! A gyerekek 2 éves kortól a játékaikat rendbe tudják rakni, tehát kezdd el hozzászoktatni őket! Mutasd meg nekik egyszer kétszer hogy kell, aztán a következő alkalommal már menni fog. Takarításra elég 1 óra reggelente, plusz maximum 1 adag mosnivaló ruha! Főzni... a 4,5 évesnek már a krumplihámozót a kezébe lehet adni, össze tud keverni dolgokat...a 15 fogásos menüket hagyd meg másoknak. Egy laktató fogás bőven elég! Így nem fáradsz el olyan hamar!
Este 8-kor legkésőbb alvás legyen a gyerekeknek! Egyet sem kell altatni, és ne zavarjon, ha utána rohangál a szobában, majd elalszik. Én innentől együtt tudsz lenni a férjeddel!
Sok sikert!
előbb utóbb sajnos...
de ha soha nincs otthon, így nehéz dolgod van visszacsábítani
Nem értem, miért arra számitasz, hogy MÁS valaki (nagyszülök, rokonok) legyenek a gyerekeiddel? A gyerekeket TE vállaltad, akkor most ne sírj azon, hogy sok munka meg sok pénz.
Nálunk (és igen sok másik családnál is) az a természetes, hogy a szülök látják el a gyerekeket és nem mások segitségére számítanak.
Nekünk négy gyerekünk van, a férjem szülei már a gyerekek elött meghaltak, nekem is csak édesanyám él, de ö is 800 km-re. Mi ezt tudomásul vettük, és csak annyit vállalunk, amennyit MI KETTEN meg tudonk oldani.
Szerintem nagy fokú felelötlenség arra számítani, hogy majd valaki elvégzi a gyerekek felügyeletét, amikor ez CSAKIS a ti dolgotok.
Mellesleg ha te is elmennél dolgozni, akkor sokkal több lenne a pénzetek és nem a férjednek kellene éjjel-nappal hajtania. A kicsiket be lehet adni óvodába/bölcsödébe, akkor te sem egész nap velük vagy, és még az anyagi helyzetetek is jobb lesz. Ugyanis a legjobb GYED is kevesebb, mint a "jó" fizetés, amit kapnál.
túl van terhelve, nem értitek??
én pontosan együttérzek veled, mert ugyanezt élem át én is, nehéz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!