Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Sok gyerekesek! Hogy vagytok...

Sok gyerekesek! Hogy vagytok képesek elengedni a fületek mellett az utcán hallottakat?

Figyelt kérdés

Pl hogy folyton meglepődnek hogy ennyi gyerek van (nekem 4),nyáron muszáj vagyok mindet magammal vinni,mert a legnagyobb is csak 6 éves., folyton megjegyzik,hogy biztos nagyon nehéz lehet... ezek még nem is bántóak.

de: megállítanak az utcán,és olyan érdekes hangnemben megkérdezik,hogy hány éves vagy?

Apuka dolgozik?

A minap miután egy ember megkérdezte,hogy az enyém e mind,azt mondta,hogy van háza eladó- hát mérgemben csak annyit válaszoltam rá,hogy nekem meg nincs.

Oké,nem mindenkiben van rosszindulat,de néha nem tudom eldönteni,hogy most csak úgy kérdezi,vagy lenéz...

Miért olyan nagy újdonság,hogy valakinek nem 1-2 gyermeke van? Ráadásul nem mi vagyunk az egyetlenek...

Eddig bírtam-eddig egész nyáron ezt hallgattam,de minden nap! Mosolyogva válaszoltam... Most már elfogyott a türelmem.

2013. júl. 9. 16:15
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
1 vagyok..elírtam bocsi, a legkisebbek 6 évesek, a legnagyobb 14. :)
2013. júl. 9. 16:48
 12/23 anonim ***** válasza:
Mi azért nézzük meg nagy szemekkel a nagy családokat, mert mi is sokat szeretnénk, min. 3, de inkább 4. Most várjuk az elsőt, és csak mosolygunk, amikor anyuka vagy apuka, vagy az egész család sok aprósággal megy valahová. Szerintem szép látvány. Nem tudtam, hogy ennyi negatívum is éri őket, nagyon sajnállak érte! Nem tudom,én hogy reagálnék ilyen helyzetben, de már ebben a pár percben felment a pumpám miatta. Ha egy szép pár szépen nevelgetni az apróságait, az miért kelthet rossz érzést másokban? Nem is értem, komolyan. Örülniük kellene, hogy vannak még ilyen szép, nagy családok! (Régen 4 gyerek még nem is számított olyan nagy extraságnak, 7-8 is simán volt. Ma már a 3 is döbbenetet kelt egyesekben??)
2013. júl. 9. 16:52
 13/23 anonim ***** válasza:
12-es, sajnos ez így van, vannak akik megdícsérnek, hogy de szép nagy család, de a rosszalóan nézők száma több :(
2013. júl. 9. 17:00
 14/23 anonim ***** válasza:
Én csak azért néznélek meg mert én kettővel alig bírok :D
2013. júl. 9. 17:09
 15/23 anonim ***** válasza:

Nekem saját szülőm szólt be a második születésekor, hogy "de jól belejöttetek!"

Nagyon ledöbbentem, értitek: másodiknál!! Mindezt úgy, hogy anyagiak terén jól áll a család.

Gondolkoztam sokat rajta, nem jöttem rá az okára, de az embereket irritálja a boldog család, ahol férj feleség szereti egymást és aranyos gyerekeket nevelnek. Talán egy szó a magyarázat erre: IRIGYSÉG.

Csak egyet nem értek: én jószerivel nem találkozom senki idegennel, de ha boltba megyek is, senki nem szól hozzám, én se másokhoz. Persze ez főváros. Esetleg ez az oka, hogy kis helyen a vélt ismeretség miatt jogot formálnak egyesek, hogy megszólaljanak? Le kell állítani mindenkit szerintem és boldognak maradni a családdal.:) Ne árnyékolhassa be senki és semmi az örömötöket.

2013. júl. 9. 17:47
 16/23 anonim ***** válasza:
Volt, hogy egy rokon azt mondta, hogy most már kössön görcsöt rá a férjem, de olyan is aki beszólt, hogy biztos nincs tv-nk :(
2013. júl. 9. 18:04
 17/23 anonim ***** válasza:
46%

1. Ez a kérdés már rengetegszer körül lett járva, nem értem miért kell újra és újra ezen csámcsogni. Gyakorikérdések igen. De ez most nem más, mint hogy az ember kipuffogja magát és választ keressen olyasmire, amire nincs.

2. Nem hiszem, hogy olyan gyakran ezzel megállítanának. Hogy ismerősök beszólnak azt még csak-csak elhiszem, de azt számomra nagyon nehéz megérteni, hogy mész az utcán és egy vad idegen számon kéri rajtad a gyerekeid számát.

3. Ha valaki ezen a helyzeten meglepődik, Te is pontosan jól tudod, hogy nem alaptalanul. Manapság csak az engedheti meg magának a sok gyereket, aki eleget is keres ahhoz, hogy eltartsa, vagy pedig egy bizonyos nép csoporthoz tartozik. Itthon sajnos ez van. A magyar ember meg ráadásul pénzéhes és féltékeny és mivel joggal feltételezem, hogy Te nem vagy tagja annak a bizonyos népcsoportnak, ezért valószínűleg anyagilag több jutott nektek, mint másnak. Ez van. Az emberek irigyek, ez a "dögöljön meg a szomszéd tehene is" mentalitás. De Téged sem kéne, hogy érdekeljen. Értelmesebbje lesz@rja, hogy mit gondolnak mások, főleg tök idegen emberek.

2013. júl. 9. 18:06
 18/23 anonim ***** válasza:
Kíváncsi vagyok, nálunk mi lesz majd. 2 gyerkőc után váratlanul ikrek jöttek. Lányom 10, fiam 2, ikrek 6 hónaposak. Eddig semmi durva nem volt, bár az is igaz, hogy nem mentem 4-ükkel egyszerre sehova, mert ennyien nem férünk be a kocsiba.
2013. júl. 9. 18:07
 19/23 anonim ***** válasza:

Manapság nagyon ritka hogy "megengedhet" magának az ember 4 gyereket de sok esetben kettőt sem!

Egyszerűen már lehetetlen ennyi gyereket elindítani az életbe normálisan.

Gondolom emiatt néznek furcsán az emberek vagy szólnak be,hisz nagyon kevés az a réteg ahol 4 gyereknek mindent megtudnak adni...

2013. júl. 9. 20:51
 20/23 anonim ***** válasza:

Kérdező, én nem tapasztaltam negatív véleményt. Szintén 4 gyerekünk van, legidősebb 6, legkisebb szűk 1 éves, úgyhogy nagyjából, mint nálatok. Én eddig csak pozitív és kedves hozzászólásokat kaptam Budapesten és vidéken egyaránt. Igen, meg szoktak szólítani engem is, de nem fordult még elő (vagy az is lehet, hogy én nem vettem annak), hogy rosszindulatú megjegyzés lett volna ismeretlen részéről. Volt, hogy megkérdezték, hogy úgy van-e 4 gyerekem, hogy apuka részéről kettő és nekem is kettő, vagy az összes közös??? De ezt sem vettem sértésnek, jót nevettem rajta, és mondtam, hogy közös, persze. A múltkor 6 gyereket vittem (két rokongyerek is velem volt, szintén kicsik). Akkor néztek csak igazán! Megállítottak, beszélgettem az emberekkel, ennyi.

Azt meg, hogy "csak úgy kérdezi, vagy lenéz..." nem tudom hova tenni. Soha nem éreztem, hogy lenéznének, mert 4 gyerekem van. Szerintem neked valami üldözési mániád van, már ne haragudj. Tényleg nem akarlak bántani, de ez az egész probléma valójában nem probléma.

2013. júl. 9. 21:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!