Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nektek ne kellemetlen érzés,...

Nektek ne kellemetlen érzés, mikor miközben tervezitek, várjátok a babátokat vagy éppen próbálkoztok és egy ismerős, volt osztálytárs, bárki pont úgy nevezi el a gyermekét, mint ahogy Ti tervezitek a tiéteket?

Figyelt kérdés

A volt középiskolai osztálytársam éppen most szült és kislányuk született és pont úgy nevezték a babájukat,ahogyan majd mi szeretnénk a miénket. Olyan fura érzés kapott el,bár nem közeli ismerős,akkor is. mi még csak próbálkozunk a babával,úgy félek,hogy addig valami közeli barát/rokon,bárki így nevezi el a babáját.

Furcsa,nem is tudom... :/

2013. júl. 7. 12:32
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Engem nem zavarna, főleg ha nem is olyan közeli ismerős nevezi ugyanúgy a gyerekét. Mondjuk nálunk ez nem fordulhatott volna elő, mert a nevek, amiket választottunk, nagyon-nagyon ritkák, sőt, még annál is ritkábbak. Komolyan mondom, már jólesne, ha tudnék valakiről, hogy ő is ezt a nevet választotta...:)
2013. júl. 7. 14:18
 12/21 anonim ***** válasza:
Előző vagyok. egyébként az én egyik kisfiamat Ádámnak hívják és az unokatestvérem húsz évvel idősebb fia is Ádám, de nekünk ez a név tetszett. Eszembe sem jutott emiatt másik nevet választani, pedig elég közeli rokonok.
2013. júl. 7. 14:22
 13/21 anonim ***** válasza:
Abban az esetben választanék csak másik nevet, ha rokon vagy közeli barát választotta volna ugyanazt a nevet. Az nem érdekelne, hogy egy régi osztálytársamnak vagy kollégámnak ugyanúgy hívják a gyerekét.
2013. júl. 7. 14:24
 14/21 anonim ***** válasza:
nem zavar. tudom,h. rajtunk kívül még több száz anyuka választja ezt a nevet. így ha épp a szomszéd az egyik abból a több százból, hát na bumm.
2013. júl. 7. 14:36
 15/21 anonim ***** válasza:
Én csak akkor változtattam volna az elképzelésemen a neveket illetően, ha nagyon közeli családtag, tesóm vagy férjem testvérei nevezték volna el ugyanúgy a gyermeküket. Az, hogy távolabbi rokon, vagy szomszéd vagy kolléga nevezi el ugyanúgy na bumm, legyen, ettől nekem nem fog kevésbé tetszeni.
2013. júl. 7. 15:11
 16/21 anonim ***** válasza:
Én meglepődtem,hogy a két kedvenc lány nevemet adta két közeli ismerősöm,évfolyamtársam a kislányának.
2013. júl. 7. 20:28
 17/21 anonim ***** válasza:
Nálunk ilyen nem volt, de biztos furcsa lett volna. Még szerencse hogy annyi szép név van és lehet miből válogatni.
2013. júl. 7. 20:57
 18/21 anonim ***** válasza:

Engem ez nem érdekelt volna, bár nem volt ilyen.

De ismerem magamat, és tudom, hogy nem zavart volna.

2013. júl. 7. 21:32
 19/21 anonim ***** válasza:

11, hogy hívják a gyerekeidet?

MI is ritka nevet adtunk, nem ismerek mást ezzel a névvel. (Örsnek hívják a fiunkat :D)

senki sem adta közel s távol sem rokon-sem ismerős ezt a nevet a gyerekének- pedig szerintem nagyon szép név, már középiskolás korom óta nagyon tetszik, és férjemnek is nagyon megtetszett. Először mikor mondtuk a családnak mi lesz a fiunk neve- nagyon le akartak beszélni- de már mindenki elfogadta- sőt, máshogy nem is tudnám már hívni Őt. :)

2013. júl. 7. 22:52
 20/21 anonim ***** válasza:

Hát nem épp jó érzés.

A férjem barátainak hamarabb jött a 3. fiú, mint nekünk a 2 fiú.

Sokáig nem mondtak nevet, aztán kibökték Tamás, ami az én régi favoritom. Ráadásul nekik és nekünk is van Gáborunk! Gondolhatod! Na mondom az uramnak barátkozzál a Zalánnal, mert az is tetszik.

Aztán végül az ő babájuk lett Zalán, a miénk Tamás:)Szóval Happy End.

2013. júl. 10. 17:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!