Miért nem reagálnak semmit?
Eddig nem voltam fenn egyik közösségi oldalon sem. 3 hónapja regisztráltam a facebookra. Eleinte nagyon megörültem, hogy viszontláthattam régi osztálytársakat, barátokat..sokukkal váltunk néhány szót ha úgy adódik. Ám azt nem értem, hogy miért van az, hogy vannak akiket bejelöltem de még csak vissza sem igazolnak...semmi..pedig soha semmi problémánk nem volt egymással...jóban voltunk. Nem is értem...mit illik ilyenkor tenni? Vissza kell vonni az ismeretséget? Olyan megalázónak érzem, ha írok nekik így, hogy miért nem ismer meg....Ettől még az is jobb ha azt írnák, hogy "köszi, de nem tartok rád igényt".
Nektek is van hasonló tapasztalatotok?
Több oka is lehet
1. nem volt még fent, így nem látta hogy bejelölted
2. felmegy de még nem reagált a jelölésedre
3. Nagyon régen találkoztatok,és nem ugrik be neki hogy ki vagy.
4. nem akar az ismerősöd lenni a közösségi oldalon.
Az alapvető illemszabályokkal sokan nincsenek tisztában.
És olyan is fenn van, aki nem is tudja használni.
Ha csak egy-két ilyen van, nyugodtan írj neki levelet, szia, én vagyok.
Ha viszont túlnyomóan nem igazolnak vissza, két dolgot lehet, vagy nem ismernek meg/fel; vagy technikai probléma van.
"Én sem jelölök vissza olyan embereket, akikkel "néhány szót váltunk", vagyis semmitmondó hülyeségekről beszélünk három mondatot havonta. Minek? Semmi köze az életemhez."
De akkor mégis minek vagy fenn az oldalon? Van akit nem láttam 10 éve, Amerikában él a családjával (nyilván nem tudok vele találkozni, szorosabb viszonyt áploni, de attól még 8 évig része volt az életemnek, jóban voltunk stb...mindketten nagyon örültünk egymásnak...elmeséltük kivel mi történt stb...szoktunk beszélgetni.
Én csak azt a kb 3 embert nem értem, akik nem is akarnak megismerni. Nekem is volt olyan ismerősöm, aki nem ugrott be, annyira megváltozott, férjes nevét viselte stb...de amikor ő bejelölt, akkor írtam neki pár sort, hogy tudjam hova tenni. Másrészt azt is meg lehet nézni, hogy kik a közös ismerősök. Szóval még mindig nem értem.
Ha valaki azt akarja, hogy ne vegyem fel vele a kapcsolatot, akkor miért nem tudja normális módon tudatni az emberrel? Írhatná, hogy ne haragudj, de csak azokat jelölöm vissza, akikkel napi szinten beszélek. Kész elfogadnám, megérteném. De ez így szerintem bunkóság. Vagy az ilyen emberek egyből törlik azt akivel, az élet elválasztja őket egymástól...pl: munkahelyet vált, elköltözik...de előtte jóban voltak?
Én nálam is van,hogy bejelölnek,tudom is ki az illető,de nem reagálok. Majd csak elfelejti a dolgot.
Hogy miért nem szólok neki,vagy írok neki pár sort,hogy bocs,de nem jelöllek vissza?? Mert nem akarok még 1-2 mondatot sem váltani vele.
Pl:
Nem is olyan régen bejelölt egy régi kolléganőm. Sosem voltunk jóba,sőt az idő alatt amíg együtt dolgoztunk (ami csak pár hónap volt) olyan viselkedése volt ami nálam kiverte a biztosítékot. Egyszerűen ritkán találkoztam olyan rosszindulatú, "eltaposom a másikat" embert mint őt. Azóta eltelt már 5 év. Azóta nem is láttam (hál istenek). Erre most bejelöl,hogy ismerjük egymást.. Kösz,de én inkább nem ismerem..Semmi kedven utána az ő szövegét, vagy az életében részt venni.. Majd észreveszi magát,és törli a jelölését.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!