Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Kilátástalanság - Szült már...

Kilátástalanság - Szült már valaki közületek albérletbe babát? (történettel)

Figyelt kérdés

Eddig a szüleimnél laktunk a párommal,de sajnos olyanok a viszonyok,hogy el kell költöznünk otthonról,mert nem jövünk ki egymással,(mindenbe beleszólnak stb nem részletezném,akinek rossz a kapcsolata a szüleivel az tudja milyen helyzet ez) szóval albérleteket nézegetünk.

Sajnos volt már 2 baba is akit elveszítettünk,és mint minden normális ember, azért mi is szeretnénk babát,nem mondtunk le róla,DE rettegek attól ha albérletbe kerülünk és kiraknak onnan,mert a legtöbb helyen csak pároknak gyerek nélkül kiadóak a lakások.Sajnos hitelt sem tudunk felvenni, hogy saját házba költözzünk,nagyszülők sincsenek, csak akkor örökölhetnénk valamit ha a szüleim meghalnának,vagy a párom szülei.De erre nyilván nem várhatunk így 30 évesen.Kétségbe vagyok esve,azt tudom költöznünk kell mindenképpen,mert megőrülünk ha tovább kell maradnunk. Nem tudom,hogyan tovább,talán sosem lesz saját házunk, mondjak le a babáról emiatt és ne szüljek?

Mit tudnánk tenni? (rendesen dolgozó emberek vagyunk,de úgy érzem megfulladunk a terhek alatt és nem látok kiutat a helyzetünkből,nincs esélyünk a szabadabb életre)

2013. júl. 4. 15:57
1 2
 11/18 zabmester ***** válasza:
100%
Én sem igazán értem, mi ezzel a problémád. Lakás ez is, az is. Mi is albérletben lakunk, nem is akarunk ezen változtatni. Tény, sokan vannak, akik gyerekeseknek nem akarják kiadni a lakásukat, de arra azt is mondom, hogy kell a francnak. Öt éve élünk albérletben, ez a harmadik, amiben most lakunk, mindig gond nélkül találtam újat, pedig az első kettőt még úgy vettem ki, hogy egyedülálló voltam és nem dolgoztam, csak gyed-et kaptam. Ja, és egyszer sem azért költöztem, mert "kiraktak", hanem mert az új környék praktikusabb volt, mint a korábbi. Amúgy pont ezért szeretem az albérletet. Igaz, magát a költözködést utálom, de az tök jó, hogy amikor már valahol nem kényelmes, mondjuk a közlekedés miatt, akkor simán válthatunk.
2013. júl. 5. 10:12
 12/18 anonim ***** válasza:
64%
A KILÁTÁSTALANSÁG nem itt kezdődik kedves kérdező,ne sajnáld már annyira magad!!!
2013. júl. 5. 12:49
 13/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.Azt még elmondanátok mennyiből tartjátok fent a lakást?Amit néztünk kb 50+ rezsi kiadóak, (ez alatt csak szoba van kiadó)az már kb 70 ezer télen pedig még több. akkor maradna 90-100 ezer a többi számlára,bérletre,kajára. EZ így működhet?
2013. júl. 5. 18:17
 14/18 anonim ***** válasza:

Albérletbe szülni nem kilátástalanság.Nekünk is 2 gyerekünk van és albiban vagyunk.

Persze vannak olyan szerencsések, akiknek a segge alá van tolva egy lakás, vagy tényleg keresnek annyit hogy mellényzsebből kifizetik..hát mi sem vagyunk ilyenek.

Én megmondom az őszintét, hogy szerintem egy albérletben élni még mindig jobb mint ha hitelbe vennéd magad.Az ember 20-30 évre elkötelezi magát, de ha pl 10 éven belül rosszabbul alakulnak a dolgok akkor mit csinálsz?Falba rúgsz?

Hitelre is fizetsz annyit mint az albérleti díj..ha hitelre veszel lakást, akkor pl biztosítást is fizetned kell, mert aztán a bankot kukkra nem érdekli ha leég a ház, a hitelt akkor is fizetni kell.Az albérletben meg ha olyan dolog történik ami tőled független, magyarul nem te okozod (pl csőtörés) akkor a főbérlőnek kell akcióznia..neked meg se kell mozdulni.

Plusz nekem az is bizonyos biztonságot ad, hogy mobilis vagyok.A kaució 1 éven túl visszajár ha nem okozol nagyobb kárt, így azt betudod rakni egy másik albiba ha költözni van kedved.Mi is most 2 szobásban élünk, de valószínű akarunk egy 3. babát is..így csak keresnem kell egy másik lakást majd, mert akkor ez pici lesz.De pl ha ez lenne az enyém és fizetném a hitelt, akkor hova menjek?

Ha fizetsz rendesen akkor hidd el főbérlő is rendes.Nekünk minden albérlőnél csak az volt a kitételünk, hogy legyen minél messzebb, hogy ne járjon a nyakunkra..nem azért mert simliskedek, csak tényleg ne legyen minden probléma.Mert van ismerősöm aki beköltözött úgy egy lakásba hogy 2 emelettel felette lakott a tulaj...hát voltak történetek.

2013. júl. 8. 11:31
 15/18 zabmester ***** válasza:

Nálunk a lakbér havi 40 ezer (másfél szobás), de ennél olcsóbban is lehetne találni ekkorát, ez azért kerül ennyibe, mert három egyetemi kar is egy köpésre van innen, itt ki lehet adni ennyiért is. Ha valaki nem ragaszkodik az egyetem közelségéhez, vagy a belvároshoz (na jó, a történelmi belvárosban még drágábbak is vannak), akkor 30 körül is kaphat ekkora lakást.

Rezsivel együtt télen kb. 100 ezer körül vannak a lakással kapcsolatos kiadások, tehát lakbér, közös költség, villany, víz, fűtés, szemétszállítás, hasonlók. Nyáron meg mondjuk 80, vagy valahogy így.

2013. júl. 8. 11:36
 16/18 anonim ***** válasza:

Ja és mi 50 + rezsiért lakunk.

Kb a rezsi:

Nyáron

villany: 6-7 ezer

Gáz: 2 havonta 4 ezer

Víz: 2 havonta 10 ezer körül (de én rengeteget mosok a gyerekek miatt, meg hát az esti fürdés..)

Fűtés: (főtáv) nyáron van 5000Ft alapdíj+ 1-2 ezer a vízmelegítési díj, így 6-7 ezer Ft között mozog

Közösköltség: 9 ezer

Télen annyi a különbség hogy a villany emelkedik kb 1 ezressel, a korai sötét miatt, és a fűtés 15ezerrel kb.

Egyébként a lakás jellegétől is függ a rezsi.Pl ha gázfűtésest találsz az talán valamennyivel olcsóbb..ha viszont cirkósat akkor a gatyád is rámegy.Ezt érdemes figyelni.De ez se biztos, mert a tulajok ehhez mérten szokták megállapítani a bérleti díjat..magyarul ha valahol alacsony a mérethez képest ott valami van.Mi is itt viszonylag olcsón lakunk, de bizony volt már hogy reggel hideg vízben fürödtem..múltkor a kánikulában 2 napig nem volt meleg víz.Vagy pl rossz a környék, vagy a közlekedés...

Remélem valamennyit segítettem.

Szia

2013. júl. 8. 11:41
 17/18 anonim ***** válasza:
szerintem is simán ellakhattok albérletben. aztán meg kitudja, lehet tudtok venni saját lakást is csak egy nagyváros melletti faluban vagy ilyesmi, olcsobb kis parasztházat. Mi is kiköltöztünk a városból, lehet többet utazok a munkahelyemre, de van tömegközlekedés , és ezt tudtuk megfizetni. de jó levegő van, a gyereknek is jó!
2013. júl. 8. 11:49
 18/18 anonim ***** válasza:
dolgoztok, van pénzetek albérletre, ha a szülőkkel nem megy az együttélés, akkor pedig tényleg ez az egyetlen megoldás. örülj, h megtehetitek. az pedig egész egyszerűen nem igaz, h gyerekkel nem lehet albit találni. ma már olyan nehéz a gazdasági helyzet, h a tulaj is örül, ha ki tudja adni a lakását. az esetek 90%-ában nincs ebből probléma. nincs baj, épp megtaláltátok a megoldást és pénzetek is van rá. túl sötéten látod a dolgokat. rengetegen nevelnek gyereket albérletben.
2013. júl. 8. 11:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!