Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért ilyenek az anyukák?...

Miért ilyenek az anyukák? Miért kell irigynek és gúnyosnak lenni?

Figyelt kérdés
Kezdjük ott, hogy kőkeményen dolgozunk a férjemmel. Sajnos nálunk nyáron is ovi van, mert választhatok, munkanélkülire megyek és akkor egész nyár a gyerekeké szegénységben, vagy dolgozunk a gyerekekért. Nálunk nincs nyáron szabadság, 1 hét és ennyi. Mamák nincsenek, rokonság a közelben sem. Mindent magunknak kell megoldani. Kemény így az élet,de nincs más választás. Hajnali 5-kor kelek, és 10 előtt nem vagyok ágyban. És most jön a lényeg. Múlthetet Görögországban töltöttük, azt hiszem kijárt már ez nekünk, összegyűjtöttük a két kezünkkel rá a pénzt. Nem más adta, nem az önkormányzat segített, hanem a két kezi munkánk gyümölcse. Hát amit kaptam a héten az oviban némely szülőtől. Mert persze , hogy tudták, gyerekek is csacsognak, óvónő is tudta hisz ismer minket. A gúnyos, de jó nektek, nekünk kenyérre is alig fut, meg a bezzeg más a Duna partra sem jut el ti meg már hova mentek. Ez nekem esett olyan rosszul. Miért ilyenek???
2013. júl. 4. 14:42
1 2 3
 21/26 A kérdező kommentje:
Nem neked tettem fel a kérdést, nem kell válaszolni ha nem tetszik. Dicsekedés??Szerintem sok családnak alap évente egy külföldi nyaralás, bocsásd meg ha örültem neki. de még ki se mutathattam az örömöm. Pár ovis szülő meg igenis számít, mert folyton kibeszélnek másokat, nem bírom ha rólunk beszélenk. Igyekszünk csendben élni épp emiatt.
2013. júl. 4. 15:54
 22/26 anonim ***** válasza:
24%

Már ne haragudj, de ha nem vagy a vélemenyemre kíváncsi, akkor miért egy nyílt forumon kérdezel?

Ezek szerint te csak a téged sajnáló, egyetértő válaszokat várod? Akkor jelezd a kérdésednél, és akkor nem fárasztom magam azzal, hogy leírom az őszinte véleményemet, hanem csak azt írom, amit hallani szeretnél.

2013. júl. 4. 16:05
 23/26 A kérdező kommentje:
De te nem a kérdésre válaszoltál, ne haragudj
2013. júl. 4. 16:15
 24/26 anonim ***** válasza:
100%
Mint, ahogy a többiek sem, de ők sajnáltak téged, ezért nem zavart. A kérdésre valaszolva: azért irigyek az anyukák, mert nem tehetik meg azt amit te, plussz még unalmukban pletykálnak, és így építgetik szociális kapcsolataikat. Kinéznek maguknak valakit, pl. téged, és egymást túllicitálva szidnak, ettól mélyebbnek érzik a kapcsolatukat a többi anyukával. Ált. ez megy a munkahelyeken, játszótereken, lakóközösségekben. Ezért írtam, hogy ez nem akkora probléma, ilyenek az emberek.
2013. júl. 4. 16:27
 25/26 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Nem sajnálni kell engem, nem ezt vártam. Ezért is írtam az orvos körüli pletyka-irigység példát is. Inkább magára a jelenségre akartam kilyukadni, amiben most én is érintett lettem. Erre voltam kíváncsi, miért ilyenek az emberek. Ugyanis fura mód, a legrosszabb passzomban -mint ahogy volt pár éve, hogy gondolkozni kellett mit tegyek az asztalra-is tudtam már sikerének örülni. Igaz ők nem tudtak az én bajomról, de ettől független örültem ha ismerősömnek sikerült valami-kirándulás, új kocsi akármi. Ezért is furcsa számomra a rosszindulat. Tudom régimódi és naív vagyok:(
2013. júl. 4. 16:36
 26/26 anonim ***** válasza:

Na, én értem a problémádat! Én is ilyen voltam, de sikerült változtatnom.

1. Kifelé élsz, a környezetednek.

2. Ez ma Mo. megszoksz v. megszöksz.

3. Irigyek rád, mert nyaralni mész.

4. Ha a sok munkát ecseteled, akkor is rossz leszel. (mártír, nincs időd a gyerekre stb.)

5. Ne magyarázkodj.

6. Sz@rd le a negatív embereket és élj, rock'n roooooll!

(Én ilyenekre mindig rá szoktam dobni egy lapáttal, pl. "Ó, nagyon jó volt a nyaralás, ebben az all inclusive szállodában, olyan kajákat adtak...! Lehet, hogy otthon is kipróbálom a szarvasgomba mártást." Bocs, de imádom, ahogy ezen csámcsognak, pukkadnak. Olyan jókat röhögök mindig. :)

2013. júl. 4. 21:14
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!