Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Én vagyok túl szigorú szülő,...

Én vagyok túl szigorú szülő, mert elvárom a gyerekeimtől, hogy köszönjenek, mióta beszélni tudnak?

Figyelt kérdés
Ki vagyok akadva,nemhogy 3-4 éves gyerekek, de még sokkal nagyobbak sem köszönnek, ha én rájuk köszönök, és az anyukájuk abszolút nem szól rájuk. Gyakorlatilag alig hallom, hogy "Köszönjél már kisfiam!" Egy nagy ovistól,iskolástól meg pláne elvárható. Szerintem. Vagy maradi vagyok, mert nem követem a bunkóságot, sőt rettentően bosszant ez a szülői magatartás? Egy 32 éves két gyermekes anyuka.
2013. júl. 2. 12:24
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:

Igen, én sem a legapróbbakra gondolok, de úgy vélem már akkor el kell kezdeni a köszönésre szoktatást. Ez alap intelligencia kérdése szerintem. Nem beszélgetést, jópofizást várok el, csak köszönést, kedves 9.válaszoló.

De be kell látnom ha csak a játszótéren körülnézek a szülők között, hát nem a gyerek a hibás... Számtalanszor jártam már úgy, hogy a szülő sem köszönt vissza, de úgy is volt már , hogy a gyerek köszönt az apuka nem :-))

2013. júl. 2. 13:40
 12/22 anonim ***** válasza:
30%
Sok szülő örülhetne neki, ha az 5 éves gyereke egyáltalán köszönni tudna, nemhogy abba belekötni, hogy szia vagy csókolom.
2013. júl. 2. 13:56
 13/22 TKI Ibolya ***** válasza:
67%

9-es ha attól beilleszkedési problémái lesznek egy gyereknek mert meg kell tanulnia köszönni akkor talán ne erőltessük rá a szépen evést,a jó modort és még sorolhatnám!

Azzal ha nem neveli az ember a gyerekét igazán semmi jót nem tesz vele,de mostanában ez a divat,hagyjunk mindent a gyerekre semmi nem kötelező.És valljuk be meg is van az eredménye a sok köszönni sőt beilleszkedni nem tudó gyermekben.

2013. júl. 2. 14:57
 14/22 anonim ***** válasza:
60%
Egyetértek veled, én is így tanítom a fiam. Amíg beszélni nem tudott, kértem, hogy integessen. most 3 éves, az esetek többségében köszön magától (én is jó példával járok előtte), ha nem köszön, mert éppen ábrándozik, akkor rászólok, hogy tessék köszönni. Ez alapvető udvariassági formula. Szokja meg. Az rendben van, hogy magától nem megy mindig, de van neki anyukája, aki erre figyelmeztesse. Ha a szülők nem törődnek ezzel, akkor magukra vessenek.
2013. júl. 2. 15:38
 15/22 anonim ***** válasza:
67%

Jajjmár, most neked az a bajod, h nem köszön, ha meg köszönne, de sziázna, akkor az lenne a baj, h miért tegez, ha meg csókolomoz, akkor meg kikéred magadnak nem vagy olyan öreg, ha meg jónapotkívánokozik, akkor meg szegény gyereknek mér kell ilyeneket tudnia ilyen kicsiként.

Én rájöttem, h tök fölösleges ezen törni magamat, mert valami valakinek úgy sem lesz soha jó.

Te így neveled a gyerekedet, más meg amúgy.

2013. júl. 2. 18:57
 16/22 anonim ***** válasza:
60%
miért is lett 0%-s a válaszom? Azért mert a kezdetektől köszönni tanítom a fiamat? Már ez is baj?
2013. júl. 2. 19:59
 17/22 anonim ***** válasza:
82%

Nyugi, engem is lepontoztak....ezek szerint SOK A PARASZT ANYUKA! Elvégre normális, hogy nem tanítják meg köszönni a gyermeket....

Első voltam!

Amint látjátok, nem érdekel hogy 0-át kapok:)) ha igazam van, akkor is igazam van:)

Puszi!

2013. júl. 2. 20:09
 18/22 anonim ***** válasza:
100%

Nos, nekem azért árnyaltabb a véleményem erről az ügyről. Természetesen azt gondolom, hogy köszönnie kell(ene) a gyerekeknek, azonban nem „dőlök a kardomba”, ha ezt nem teszik mert emlékszem gyerekkori önmagamra, hogyan bújtam anyukám lábai mögé, ha valaki beszállt a liftbe, és köszönnöm kellett neki. Ennek ellenére nem lettem tukkó, és köszönök mindenkinek. :)

Azt is figyelembe kell venni, hogy különbözőek a gyerekek is, ezért lehet, hogy a szülő ugyanúgy tesz, mégsem ugyanazt a hatást éri el – vannak gyerekek (főként a lányok között látom ezt), akik nagyon figyelnek más emberekre, és már kétévesen harsányan köszöngetnek boldog-boldogtalannak. Viszont vannak olyanok (és ilyen az én fiam is), akiknek „annyi dolguk” van, folyton tele van a fejük a sok érdekességgel – és konkrétan észre sem veszik, hogy valakivel összetalálkoznak.

Azt is gondolom, hogy a legfontosabb a példamutatás itt is, ha látja a gyerek, hogy én mindig köszönök, és szólok neki is, ha elfelejt köszönni, akkor előbb-utóbb köszönni fog ő is. De ezért nem fogom terrorizálni, és nem érdekel, ha valaki azt gondolja, hogy rossz szülő vagyok, mert nem verem agyon, mert a néninek nem köszön előre.

Szóval én igen, minden alkalommal szólok neki, ha nem köszön, de nem csinálok ebből nagyobb ügyet. Mert látom, hogy van, hogy köszön ő, csak olyan halkan, vagy megkésve, mikor már elmentek mellettünk az ismerősök, és tisztában vagyok vele, hogy ez azért van, mert épp mondjuk valamiről mesélt/gondolkodott, szóval „nem volt ott”.

Szerintem ezen megsérődni nem érdemes, persze biztos vannak szülők, akik nem is foglalkoznak ezzel a kérdéskörrel, de hát taplónak tapló lesz a gyereke is, miért várnánk mást?

Nem szabad ebből hiúsági kérdést csinálni.

2013. júl. 3. 14:54
 19/22 anonim ***** válasza:

Eleinte mindenkinek köszönt. A csövesnek is. Aztán 3 évesen megbeszéltük, hogy annak köszön, akinek anya is. Mivel "haverkodott" fűvel fával. És ez nem jo. Csak az nem viszi, aki nem akarja!!!!

Most 4 és fél éves, kedv kérdése, h köszön avgy sem. Eleinte megkértem, h köszönjön, huzott szájajl meg is tette. Már nem szolok. Mivel minden normális felnőtt tudja, hogy kedv kérdése az egészséges gyereknél a köszönés! Nem erőltetem. Mert abbol csak baj lesz!

2015. jún. 2. 06:09
 20/22 anonim ***** válasza:
A nevelés és az erőltetés közt különbség van!
2015. jún. 2. 06:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!