Legtöbbször gondtalan, jókedvű anyukák mi a titkotok?
van ilyen egyáltalán?2 kisgyereket nevelek egyedül,folyamatosan kattogok,logisztikázok,aranyosak,vigyorognak,mégis egész nap azon görcsölök mit főzzek,mi kell hozzá,hogy tartsuk a napirendet,ha megyünk valahová mit pakoljak,mit felejtek otthon,szétagyalom magam,még meseolvasás közben is máson kattogok,pedig most vagyok itthon,most mehetnék át kicsit gyerekbe.Ez be
állítottság kérdése vagy gyakorolható? Segíts égem csak az esti fürdetésnél van,egyik manót átvállalják,másik velem.2év 4hós ill. 4hósak.
Biztosan szörnyen nehéz lehet neked egyedül a két gyerekkel! Próbálj kevésbé görcsölni, lazítani. Találd meg a módját valahogyan. Szerintem ez elsősorban beállítottság kérdése egyébként, vannak lazább emberek és vannak szorongóbbak. Ez gondolom nem csak a gyereknevelésben nyilvánul meg nálad, hanem akár a munkában vagy amikor még suliba jártál és vizsgáztál stb. Én is görcsölős típus vagyok, még nincs gyerekem, de már most tudom, hogy szétagyalom majd magam.
Próbálj tudatosan odafigyelni és a szép oldalát meglátni a dolgoknak, kicsit feloldódni a jelenben. Ez biztosan százszor könnyebb lenne, ha segítséged is lenne, de a gyerekeknek sem jó egy állandóan szorongó anya. Ők is érzik ezt. Neked kell megtalálni a technikát arra, hogyan lazíts. Nem tudsz több segítséget kérni esetleg? Az is jót tenne szerintem, ha kicsit kiszabadulnál a mókuskerékből és elmennél sportolni, sétálni, barátnőzni vagy bárhová.Nem ártana egy kis környezetváltozás, ha megoldható!
Szerintem ez személyiség kérdése.
Én is egyedül nevelem a 8 hónapos lányom, bár ő egyedüli gyerek, így kicsit könnyebb.
Én világéletemben optimista, vidám, laza ember voltam.
Mióta egyedül maradtam nagyon sokszor úgy érzem, a megőrülés határán állok, sokszor idegileg kikészít a lányom mikor éjjel hullafáradt vagyok és ő nem akar aludni, vagy mikor nappal még wc-re se jutok ki anélkül, hogy üvöltve sírna utánam.
Nagyon nehéz egyedül gyereket nevelni, még 1-et is, pláne többet.
Viszont nekem sose kattog az agyam ilyeneken, mint neked.
Sose érdekelt a napirend, van egy sorrend a napban, a fix. időpont(nagyjából) a fürdetés és ennyi.
A többi, evések, séta, játék, házimunka, főzés akkor jön sorra amikor épp alkalom adódik/kedvem van hozzá.
Nem agyalok a problémákon, attól úgysem lesz jobb.
A humor és a képesség, hogy észrevedd és élvezd az élet szép pillanatait átsegít a nehézségeken, ami nem is igazán probléma, hanem inkább próbatétel, ami által tanulsz, fejlődsz.
Én így gondolkodom és ez nekem segít.
Ha negatív, aggódós személyiség lennék, akkor szerintem már rég alkoholista lennék, annyi bánat ért az utóbbi hónapokban :)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!