Miért baj, ha egy anya már nem 36-os méretű és a gyerekek után már nem teljesen tökéletes az alakja?
Mostanában annyi ilyen "jóindulatú" beszólásba belefutottam, hogy most már nagyon elegem van!
26 évesen szültem először és addig majdnem tökéletes testem volt, sosem volt súlyproblémám.
Most 32 vagyok, van 2 gyerekem és igen, van rajtam pár plusz kiló, kb. 6-8, valamint a csípőm és szélesebb lett. Oké, lusta vagyok, ezt elismerem. De ezzel együtt még mindig a vállalható kategóriába tartozom és aki nem ismert előtte, az nem is szól be, mert sok gyermektelen nő sokkal rosszabbul néz ki.
De van pár anyuka, akik ugyanebben a cipőben vannak és róluk is hallottam már beszólásokat, tehát nem csak engem érint ez a dolog.
Érdekes módon azokat, akik gyerek nélkül néznek ki szarul, senki sem cseszegeti, pedig aztán nekik bőven lenne idejük és lehetőségük lefogyni, átalakulni. Persze nekem is, de mint mondtam, egy lusta disznó vagyok és imádom a hasamat, nem fogok salátán és vízen élni :)
Szóval a lényeg, hogy miért elvárás az manapság, hogy egy anyán ne látszódhasson, hogy szült? És most nem a 20-30 kg pluszra gondolok, hanem tényleg csak egy pár kilóra, puhább hasra és szélesebb csípőre. Értitek? :)
Mert amikor valaki híresség szül, akkor a tv-ben és az újságokban csak az van, hogy visszaszerezte a régi formáját, szülés után 6 héttel olyan, mint előtte.
Ezen kívül vannak olyan nők, akiken tényleg nem látszik a szülés.
Innentől kezdve sokan úgy gondolják, ha ő meg tudta csinálni, akkor bárki.
Bár tegyük hozzá, hogy tényleg vannak olyan nők, akik a gyerek 10 éves korában is a szülésre hivatkozva kövérek, túlsúlyosak, ez a másik véglet.
Első gyerekem után (54 kilóval estem teherbe) a kórházból 58 kg-mal jöttem ki. A másodiknál jóval több jött rám, pedig mindig vékony voltam, és szoptatások alatt sosem fogyóztam, néztem egyik nap képet, Úristen, hogy néztem ki... Ikreim 6 hónaposak, de a szülés után 2 héttel vékonyabb voltam, mint terhesség előtt.
Szóval hiába 1 ember, de minden terhesség más. A kisfiammal eléggé frusztrált a súlyom, fél évig csak szoptattam, addig nem is próbáltam fogyni, de aztán 3 hónap alatt le is ment.
Igazából szerintem a lényeg az, hogy oké, hízik az ember, szoptat, de ha már lehet, akkor próbálja leadni, mert sokan eligénytelenednek (nem pár kilóra gondolok), hogy nekik gyerekük van, nem érnek rá semmire, ami saját magukról szól, ami pedig igenis ciki.
Te meg az ilyenekkel ne foglalkozz. Gondolom, te is be tudnál szólni nekik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!