A babátok az apuka vezetéknevét kapta, közöset vagy a tiédet?
Figyelt kérdés
És ha férjnél vagytok, hogy használjátok a neveteket? Férjetek egész neve + né (pl. Kis Lászlóné), vezetékneve + né (Kisné), együtt a sajátoddal (Kis-xy ...) vagy...?2013. jún. 16. 22:03
11/26 anonim válasza:
A gyerek kötőjelesen kapta mindkettőnk nevét, mivel az enyém is a gyerek, nem vagyunk házasok, de ha lennénk akkor sem venném fel a nevét.
12/26 anonim válasza:
A férjem vezetéknevét kötőjelesen vettem fel az enyém mellé, és a gyerekünk ugyanígy mindkettőnk vezetéknevét kapta kötőjelesen.
13/26 anonim válasza:
nem akartam né lenni, így csak simán lecserélődött a vezetéknevem. a baba is természetesen apáét kapta. ez is erősíti a családi egységet ;)
14/26 anonim válasza:
Zné X Y vagyok, a gyerek apa nevét fogja kapni, mert ha csak az enyémet kapja, az hülyén néz ki, és amúgy is én mindenképpen benne vagyok az irataiban, ha meg kötőjelesen mindkettőnkét, akkor lemegy a nap, mire kimondja a nevét.
15/26 anonim válasza:
Én megtartottam a nevem, a gyerek a férjem vezetéknevét kapta.
16/26 anonim válasza:
Én is a férjem vezetéknevét vettem fel, és a fiunk is azt kapta. Nálunk így kerek a család! :)
17/26 anonim válasza:
Én Kis-xy vagyok, lányunk a férjem vezetéknevét kapta.
18/26 anonim válasza:
Sziasztok,
nálunk is úgy alakult, hogy felvettem a férjem vezetéknevét, így új nevem lett. A kisfiunk is a férjem vezetéknevét kapta.
Nálunk alapból kizárt volt a kötőjeles és az X-né verzió, mert a férjem külföldi és egyszerűen a NÉ-t mellé sem lehet nagyon tenni.
19/26 anonim válasza:
Én kötőjelesen vettem fel a férjem nevét, de úgy, hogy az én vezetéknevem van elől. A fiunk ugyanebben a formában mindkettőnk nevét kapta.
20/26 zabmester válasza:
A fiamnak két vezetékneve van, kötőjellel.
Ha lesz testvére (azóta új kapcsolatban élek, különben nyilván nem tudnék variálni, és ez nem is lenne kérdéses), akkor is így adnám.
Még nem vagyok férjnél, de már beszéltünk erről (mármint a névviselésről), szerintem megtartom a lánykori nevemet, vagy kötőjellel felveszem a páromét (ebben az esetben neki is kötőjeles vezetékneve lesz), még nem döntöttem el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!