Olvastátok? Eddig is figyeltem a gyerekekre, de ezek után mégjobban fogok.
Vigyázzatok a gyerekeitekre!
Két napja, vasárnap egy soroksári multiban jártunk férjemmel és az ötéves lányunkkal. A könyveket nézegettük, a lány a sor elején, én kb. 5m-re, férjem a másik oldalamon kissé távolabb. Lányunk folyamatosan beszélt hozzám, kommentálta a könyveket. Kis idő után arra figyeltem fel, hogy csend van. Körbenéztem és nem láttam a gyereket. Kirohantam a sor végére, férjem a másik végére, kiabáltuk a gyerek nevét, rohangáltam föl-le, gyerek sehol. Odalépett egy fiatal srác és mondta, hogy látott egy férfit egy kislányt vezetni a kijárat felé. Rohantunk a kijárat felé, az ember akkor lépett ki a gyerekkel a bevásárlórész kapuján. Kiabáltuk lányunk nevét, erre a férfi elengedte a gyerek kezét, aki odafutott hozzánk zokogva. Vele voltunk elfoglalva, mire felnéztünk az embert nem láttuk.
Nagyon gyorsan történt az egész, szerencsénk volt, hogy pont ott volt egy ember, aki látta a párt és szólt nekünk. Nagyon figyeljetek a gyerekre, nem volt több, mint fél perc, amíg nem figyeltem a lányra!
"a lány a sor elején, én kb. 5m-re, férjem a másik oldalamon kissé távolabb."
Miért nem fogták a kezét? Zsúfolt boltban, bevásárlóközpontban számomra valahogy evidens, hogy nem eresztem szabadjára a gyerekemet. Sajnálom, hogy vannak szülők, akik ennyire figyelmetlenek. Nem egy síró gyerekkel találkoztam már a Tesco-ban, aki a szüleit kereste, mert azok nem figyeltek rá. Nem a gyereknek kell mindenre figyelni, hanem a szülőnek a gyerekre.
"Kis idő után arra figyeltem fel, hogy csend van."
Mégis, mennyi idő? Percek? Milyen figyelem az, ahol "kis időnek" el kell telnie, hogy nincs ott a gyerekem?!
"Odalépett egy fiatal srác és mondta, hogy látott egy férfit egy kislányt vezetni a kijárat felé."
Ez is érdekes...A srác látott kimenni egy férfit egy kislánnyal és fel sem merült benne, hogy egy apuka a saját kislányával. A biztonságiak sem tettek semmit, amikor egy szülőpár fennhangon keres egy gyereket?!
A kislány tök simán elindult egy idegennel, nem próbált szabadulni, nem ijedt meg, de amint meghallotta a nevét, sírva futott a szüleihez?!
Szerintem ebben a sztoriban sok a sántítás. Persze, figyelemfelhívásnak jó, de inkább rémisztgetni akar, mint figyelmeztetni.
Nyugodtan tedd ki ide is, mert a történet több helyen is büdös.
Pontos helyszínt nem ír. A gyerek csak úgy elmegy egy idegen emberrel. Mondjuk ez lehet a nem-nevelés miatt is.
Aztán a kommentje az illetőnek: "Nem mentünk utána, férjem csitítgat ne menjek bele, hosszú lenne. Jobban vigyázunk és szerintem itt gyorsabban terjed a hír, több ember figyel rá" Szóval se rendőrségi feljelentés se semmi?
Innentől 2 dolog van:
1: A dolog megtörtént és a szülők akkora pancserok, amekkora a világon nincs és a gyerek konkrétan veszélyben van náluk
2: A dolgot a csaj találta ki és fel kell jelenteni pánik okozása és hazugság terjesztése miatt.
ez akkora hoax hogy csak na
jaaaaaaj kérlek titeket ne higgyétek már el
meg úgy egyáltalán semmit amit a neten csináltok/találtok/olvastok
ezt ugyan még nem olvastam, és valóban igen sántít, de előfordulhat ilyesmi...
én egyszer pl. barátnőmmel sétáltam egy plázában, láttunk egy aranyos, éppen totyogó kisfiút, meg is jegyeztük, milyen aranyos, de a szülőket nem láttuk... épp a mozgólépcső melletti kis üvegfalon nézett kifelé. Kb. 5 perc múlva egy alsó szintről néztünk fel, mikor láttuk, hogy gyanúsan közelít a gyerek a mozgólépcsőhöz. Ilyen akadálymentesített mozgólépcső van (nem tudom mi a neve... nem lépcső, hanem egysíkú), kettő egymás mellett, egy le, egy fel. Szülők még mindig sehol. Elindultunk gyorsan fel, kb. a közepénél voltunk, mikor láttuk, hogy a gyerek megindul lefelé a mellettünk lévő "mozgólépcsőn". Gyorsan visszafordultunk, "menetiránnyal szemben" leszaladtunk és kiabáltunk az embereknek, hogy vigyázzanak mert ott egy kisfiú, valaki fogja meg, mert legurul... voltak páran, igaz, inkább 14-16évesek, de egyik se mozdult meg. Gyorsan felszaladtunk, hogy elkapjuk a gyereket, mire a lépcső tetejéről kiabált le egy fiatal pár, hogy "figyelünk rá" (akkor léptek rá a lépcsőre)... hát, kicsit kiakadtam... voltam vagy 20 éves, de én úgy leosztottam a nőt... simán felkapja valaki a gyereket és eltűnik vele, mert nem vigyáztak rá...vagy 20 méterre volt tőlük...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!