Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Egy napra meg lehet oldani...

Egy napra meg lehet oldani 1600 ft-ból az egész napi étkezést egy 4 fős családnak?

Figyelt kérdés
2 és 9 éves gyerekek + 2 felnőtt. Sajnos ebben a hónapban nagyon sok kiadásunk van, és ha minden rendezve van, akkor napi 1600 ft jut kajára, ebben benne kell hogy legyen a reggeli ebéd vacsora
2013. jún. 10. 11:25
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Nálunk is sokkal drágább minden, mint a felsoroltak! Nem tudom hol éltek!?
2013. jún. 10. 17:03
 12/18 anonim ***** válasza:

Vidéki város. Halyi hentesnél veszem 1100-ért a csirkemellet. 2 hentes is van, aki ennyiért adja, de a szebbiket vesszük :)

A többit auchanban a havi nagybevásárlás alkalmával, valamint alkalmanként a tescoban az akciós árut.

Tejet pl 160-180 között veszek, lisztet max 120-ért (én sütöm a kenyeret, úgyhogy ebből is sok fogy). Gyümölcsből is mindig azt veszem ami éppen akciós.

2013. jún. 11. 09:11
 13/18 anonim ***** válasza:
Ja igen: gomba a zöldségesnél 500ft/kg, darálthús ha előre van csomagolva, akkor 900/kg (tesco), de általában combból daráltatunk 1100/kg
2013. jún. 11. 09:13
 14/18 anonim ***** válasza:

Nekünk ennél kevesebb jut kajára,4 gyerek van,de 1 még anyatejes+2 felnőtt. Nekünk 1 kg kenyér fogy el naponta. Ez elég kis város,a legolcsóbb hely a Penny,onnan szoktuk venni a legolcsóbb dobozos margarint,a legolcsóbb kenőmájast (fél kg 229 vagy 239? ft)és a legolcsóbb párizsit (fél kg ugyan annyi,mint a kenőmájas). A kenyér reggelire-vacsira elég,ebédre főzök. Sokszor van tészta,a Coop-ból szoktuk venni a Coop-os milánói mártást,1 üveg 1 evésre elég.Sokszor csinálok palacsintát,1 l tejből,1 tojással egy ebédet kiad,előtte borsó leves,pirított tészta leves. Sokszor van párolt rizs hamis kirántottal,vagy rántott párizsival.

Amíg jó volt a sütő,addig sokat csináltam kelt tésztát-kakaós csigát és kalácsot (1 élesztő, kb 1 kg liszt, csipet só,kevés cukor és annyi langyos tej,vagy víz! amiből jó lágy tészta lesz. Az élesztőt egy kis cukorral megkelesztjük a langyos tejben/vízben,összegyúrjuk,öntünk még hozzá annyi tejet/vizet,hogy jó lágy tészta legyen,kel kb 1 órát,átgyúrjuk,formázzuk,kenjük tojással,hagyjuk egy kicsit még,majd pár perc alatt kisül előmelegített sütőben.) Sokat csinálok lángost,csak tejfölt teszünk rá (40 dkg liszt,3 dkg só,1 élesztő,és langyos víz annyi,hogy kb galuska állagú tészta legyen.) Sokat csinálok sulymot (olyan mint a csőröge,csak mégsem: 4-6 tojás,1 kistejföl,4-6 ek cukor,liszt amennyit felvesz. Összedolgoz,nyújt,szaggat,süt.- pillanatok alatt kisül a zsiradékban). Zsírt használok a főzéshez,nem olajat,ezzel is tudok így spórolni.

Sokat vettem vifon instant tésztalevest,85 ft szokott lenni egy csomaggal,4 főre 2-3 csomaggal elég.

Remélem pár hasznos tanáccsal is tudtam szolgálni :-)

2013. jún. 11. 16:50
 15/18 anonim ***** válasza:
Tök jók az ötleteid, 14-es, sztem fogok belőlük hasznosítani. Bocs, ha indiszkrét vagyok, de ezek mellett mennyi húst, gyümölcsöt, zöldséget, tejterméket tudtok venni? Nálunk ezek a preferenciák, (nyilván a legdrágább dolgok, miért ne... :P)
2013. jún. 11. 16:57
 16/18 anonim ***** válasza:

400-600 Ft 1 kg gomba a piacon.

Sparban mindig akciós a füstölt főtt tarja, 1300-1500/kg

Csirkemell a vásárcsarnokban 1100, sertés lapocka is 1000.

Lidl-ben a fél kiló darált hús 400 a pulyka, 500 a sertés.

Lidlben a tejszín 160 Ft, és tejből van, nem a növényi, olyan mint az oké zacskós, ami 300 a sparban.

2013. jún. 11. 18:27
 17/18 anonim ***** válasza:

Zöldséget amennyi a levesekhez kell (ebből a 3 gyerkőc el szokott rágcsálni egy szál répát és egy krumplit még úgy nyersen,miután feldarabolom). Már egy ideje nem veteményezek,de van két 1m x 0,5m virágládám,abban szokott lenni paradicsom,most paprika is van benne,és reményeim szerint kapor :-) Város szélén lakunk,sok norabora fa van velünk szemben,és egy alma fa,nyáron szoktunk szedni,abból szoktam beraktározni télire is,télen így befőttet eszünk,és hetente 1x veszek gyümölcsöt(akkor jobban kell a vitamin)

Tejet magában (sem kakaónak,karamellás tejnek, vagy tejes kávénak) nem isznak a gyerekek itthon,tejet is csak annyit és akkor veszünk,amikor a kaja csináláshoz éppen kell. (sokáig a palacsintát is 1 tojással és vízzel csináltam).

A hús is ritkán van,hetente 1x,de akkor általában 2 napra főzök (ha nagyon szűkös a hónap,akkor csirke szárnyat veszek,megfőzöm levesnek,kiszedem sózom,borsozom és átsütöm a húst,köretet csinálok,így van leves is,második is,de általában az olcsóbb húsokat veszem/csirke farhát,kacsanyak,sertés máj- ezekből pörköltet lehet csinálni,de ha szemfüles az ember,akkor maszek boltokban a fagyasztós részen találni lehet csirke comb nyesedéket- színhús- ami jó gulyás levesnek,rizses húsnak,tarhonyás húsnak ) Valóban kevésnek tűnik,de két hónapja még ennyi sem volt,egyáltalán nem ettünk húst,az ovis korú gyerekek csak az oviban ebédkor. Lassan de biztosan mászunk ki abból a bizonyosból.

Ja,míg jó volt a sütő,akkor egy-egy alkalommal pizzát is csináltam. Jó,mert ízlés szerint lehet csinálni,gyorsan megvan és úgy nem annyira drága.

Lencse levest is sokat csináltam,de nem füstölt húsból,hanem füstölt/lángolt kolbászból,jó vékonyan karikázva. Fél csomag lencséből 1 szál kolbászból jó sok répából-krumpliból két napra elegendőt főztem,mellé szalagos fánkot csináltam- ez is olcsó és egy adagból rengeteg van! 1/4 adag is két nap nálunk :-),vagy palacsintát- de azt csak kakaóval,vagy ha volt itthon akkor lekvárral töltve.

Én itt is keresgéltem kb 1 hete:

[link]

2013. jún. 11. 18:28
 18/18 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat, ezeknek tuti, hogy hasznát veszem
2013. jún. 11. 19:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!