Egy napra meg lehet oldani 1600 ft-ból az egész napi étkezést egy 4 fős családnak?
Szerintem megoldható, csak olyan ebédet kell főzni, ami mondjuk 2 napra elegendő. És akkor a 2 napra 3400 Ft nem is olyan rossz arány. Csak a lényeg,hogy jól össze kell válogatni az ebédet,mert szerintem az a húzósabb.
Pl: Krumplistészta, tojáslevessel.
Paradicsomleves, lencsefőzelék kis kolbászkarika vagy virsli a tetejére.
Rizses lecsó.
Tarhonya csirkemáj pörkölttel.
A reggeli, vacsora kenyér valami felvágottal, vagy tojásrántotta. Kis tejtermék is beleférhet.
Hétvégére veszel egy nagyobb csirkét vagy tyúkot, abból csinálsz jó sok húslevest tésztával, a húst meg utána meg is sütheted és máris kész az ebéd 2 napra.
Ezekből lehet nagy adagokat, vagy kisebb adagokat is főzni, de arányaiban nem drága ételek. Én úgy gondolom minden az ésszerű gazdálkodáson múlik.
Mi sem vagyunk pénzzel elhalmozva, igaz mi csak ketten vagyunk egy 8 hónapos babával, de simán meg lehet oldani a napi kaját akár 1000 Ft-ból is. Nálunk szokott működni.
Ha elég ügyes vagy (akciós termékeket vásárolsz, keresel kevés alapanyagból kiadós recepteket) és nem válogatós senki, akkor megoldható.
Szerintem egyébként célszerűbb nem napi, hanem heti bontásban menüt tervezni, és aszerint bevásárolni a keretből.
Hétvégékre szerencsére van hús a fagyasztóban, annyival könnyebb. Annyi hús van, hogy 4 hétvégére is elég.
Köszönöm a válaszokat
Alapból napi 3000 szokott elmenni kajára
Szerintem úgy csináld , hogy írj egy heti listát. Ugye 1 hétre van 11200 forintod. Abból vegyél ki pl 1500-at a mindennapi kenyérre. Utána írj egy listát es azzal menj vásárolni. Írok 1-2 ötletet , hátha megtetszik valamelyik. :)
Reggeli / vacsora : margarinos kenyér , ugyan ez pici vegetával megszórva, lekváros kenyér, mézes kenyér , olcsó müzli, bundás kenyér , tükör tojás , rantotta, parizsis kenyér
Ebéd : tojásos nokedli, krumplis tészta, grizes tészta , hús aprolekbol rizses hús , hús leves, aztán akár a húst ki is ranthatod, rakott krumpli, tepsiben sült zöldségek , erre tehetsz valami húst is sulni, káposztás tészta, kemény lebbencs , Pásztor tarhonya, tejberizs/griz, chilis bab.
Remelem találsz közte olyat, ami tetszik :)
Simán meg lehet oldani!
Számoljunk 2 napra, s akkor 2 naponta főzöl!
Reggeli vacsora szendvics
1 kg kenyér 300
1 margarin 200
20 dkg füstölt főtt tarja 350
1 májkrém 250
10db tojás 300
3 paprika 200
1 uborka 200
4 paradicsom 200
2000ft 2 napra a reggeli vacsora
Ebéd gomba leves : 20 dkg gomba 150, 3 répa 1 zöldség 100, fel kg burgonya 150, 1 tojás, kis gríz vagy Liszt, grízgombóc vagy nokedli levesbetétként. Leves :400
Spagetti 40 dkg darálthús 400, tészta 200, 1 paradicsom konzerv 100, a spagetti 700 Ft.
3100 eddig, marad 300 Ft. 1 liter tej, 2 joghurtra.
Simán. Én legalábbis 65 körül költök egy hónapban, de ebben benne van a kaja, tisztítószer, pelus, nasi stb.
8kg húst szoktam venni egy hónapban, ebből 6 mindig csirkemell. Ezen kívűl sok virslis kaját is csinálok. Kenyeret én sütöm, sokkal olcsóbb így.
Ma pl tejszínes csirkemell volt az ebéd: 500ml tejszín (350ft), 1kg cs.mell (1100ft), 2 fej hagyma, kis liszt, rizs, ezek mind elhanyagolható összegbe kerülnek. Ja és 2 napig elég!
Ti nagyon ügyesek vagytok,ha ennyiből ki tudjátok hozni egy napra.Én tuti nem tudnám.Így is minden nap 3000-5000 ft között hagyok ott a boltban,hentesnél,zöldségesnél.
Pedig mi csak 3-an vagyunk.
Megkèrdezhetem hogy ti hol vásároltok kedves válaszadòk?
20dkg gomba:150.-
1kg csirkemell:1100.-
20dkg f.f.tarja:350.-
40dkg darált hús:400.-
Ezek rendkívül jò árak,csak hogy nálunk nem kapni pl.ennyire olcsòn semmit! A csirke m. is pl.:1600-1800 nálunk a darálthus is 1200-1300.
Gomba:800/kg
Tarja:2000/kg KB.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!