Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan tanítod a kicsit (2...

Hogyan tanítod a kicsit (2 hós) aludni, ha az egész családnak aludni kéne éjjel. A tesója 18 hós, a férjem 4-kor kel?

Figyelt kérdés
Próbáltam a felvesz-letesz módszert, de legalább 40-60 percbe telt mire aludt. A tesó sikítozik, ha a kicsi sír, és a kicsi csak cicin hajlandó csöndben lenni, így vele alszok. de muszáj lenne megtanulnia a kiságyban aludni. vagy a család alvása érdekében "áldozzam fel" az elveimet és aludjunk együtt a kicsivel?
2011. jan. 30. 11:15
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Apuka a nagyobbikkal mehet egy szobába, te meg a kicsivel lehetsz egy szobában, külön ágyban. Mi így csináltuk az első pár hónapban. Férjem 3 műszakos, muszáj volt aludnia, a nagyobbnak szintén, de nem akartam a szülői ágyba szoktatni sem, így lett a megoldás.
2011. jan. 30. 11:18
 2/5 A kérdező kommentje:

köszi a gyors választ!

az a baj, h a kicsi csak cicin hajlandó meglenni, cicifüggő (bár gondolom mint sok másik kisbaba).az sem elég neki, ha csak egy szobában vagyunk. a tesója nem volt ennyire cicifüggő, ő nagyon szépen, már 3 hósan átaludta az éjszakát.

2011. jan. 30. 11:21
 3/5 anonim ***** válasza:
48%

Amióts világ a világ, az anyukák együtt aludtak a csecsemőikkel a világ minden táján, és nyugodtan aludt az egész család. Civilizációs "betegség", hogy a csecsemőtől elvárjuk: aludja át az éjszakát, egyáltalán hogy legyen el egyedül egy külön szobában, külön ágyban, és még örüljön is annak, hogy egyedül van.

Egyáltalán nem muszáj megtanítani a kiságyban aludni. Idővel ez is eljön magától, de egy két hós csecsemőtől ezt még nem szabad elvárni. Kínzás őt elválasztani az anyjától egy egész éjszakára.

Én 3 hós koráig aludtam egy ágyban a fiammal, és kb fél éves koráig egy szobában is aludtunk, hogy a férjem békésen alhasson a hálóban. Kiegyensúlyozott kisfiam lett és kialudt családom, éjjel sosem volt sírás. Szerintem megérte. :-)

2011. jan. 30. 11:28
 4/5 anonim ***** válasza:
46%
Egyáltalán nem vártam el a gyerektől, hogy legyen el egyedül, és örüljön neki. De a szülők ágya nálunk a szülőké, én nem akartam hónapokon át tartó különszoktató hisztit (amit nagyon sok helyen látok). Egy szobában voltunk, az ő ágya az enyém mellett, ha éhes volt ehetett, ha sírt dajkáltam, aztán szépen visszatettem és aludtunk. Külön ágyban. Külön szobába akkor került, amikor már stabilan átaludta az éjszakát.
2011. jan. 30. 11:33
 5/5 anonim ***** válasza:
46%

nézd szerintem az is a probléma, hogy görcsösen akarod ezt és lehet ideges is vagy. A babák ezt megérzik és nyugtalanná válnak.

Kicsit higgadtabban kezelnéd és akár feladnád az elveid és vele aludnál. Szerintem segítene. Aztán ha már nem görcsölsz ezen, hogy "muszáj lenne" megtanulnia egyedül aludni és a nagy is könnyebben viseli, menni fog a kiságyba szoktatás pikk-pakk.

2011. jan. 30. 11:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!