Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogy készültök a karácsonyra?

Hogy készültök a karácsonyra?

Figyelt kérdés
Nekünk ez lesz a második karink és én már most jobban izgulok mint a lányom.Tanítom neki a mondókákat meg verseket.Remélem innentől kezdve az összes karácsonya felejthetetlen lesz számára és számunkra is.
2009. okt. 9. 01:32
 1/9 anonim ***** válasza:

Én a gyerekeimmel általában együtt szoktam mézeskalácsot sütni és más sütiket. Azt nagyon élvezik. Egész kicsi koruktól mindig adtam nekik egy kis darabot, amit formázhattak. Most már nagyobbak (6F és 8L évesek), úgyhogy már ők nyújtják, szaggatják a tésztát. Ezenkívül kb. novembertől esténként karácsonyi meséket olvasok nekik és karácsonyi dalokat énekelnek már nélkülem is, valamint vannak karácsonyi cd-ink, azt szoktuk hallgatni délutánonként.

Ja és a lakást is feldíszítjük, igaz korábban mint kellene, de azt nagyon szeretik.

Ebből szoktunk mesélni, nagyon szép könyv:

[link]

2009. okt. 9. 06:24
 2/9 anonim ***** válasza:
66%

sehogy. utálom a karácsonyt. a tavalyi is borzalmas volt.

legszívesebben átugranám.

2009. okt. 9. 09:04
 3/9 anonim ***** válasza:

Én szeretema karácsonyt. Disziteni, főzni....tök jó.

A fiam 7 éves, a lányom 1 éves, ugyhogy most is együtt fogjuk disziteni a fát- a fiammal- és sütni valamit.

Már várom, szeretem a gyerekem boldog arcát látni, és mostmár a kislányom is élvezni fogja.

Már most spórolok rá, mert szeretnék még venni vmilyen kültéri díszitést, meg a lakásba is valamit.

Aztán az ajándékok....mi a gyerekeknek veszünk meg anyukámnak, anyósomnak. Egymásnak vmi apróságot. Csomagolni is nagyon szeretek.

2009. okt. 9. 10:57
 4/9 anonim ***** válasza:
Nálunk én találom ki,hogy kinek mi legyen aztán megbeszélem a párommal és a pénztárcánkkal :-)Nálunk az ünnep nem a nagy csili-vili pénzszórásos karácsonyról szól(hál'isten),hanem,hogy tényleg meglepi legyen az ajándék.A kislányunk 1 éves,ugyan úgy csinálok mindent,ahogy szoktam.
2009. okt. 9. 11:38
 5/9 anonim ***** válasza:

Én nem készülök különsebben. Ha csak az nem az, hogy feldíszítem a lakást. Nálunk nincs fa. Mivel a gyerek szétszinszálja. Nálunk is ez a második karácsony. Énekelni biztos fogunk mert azt imádja a lányom. Ajándék, tavaj óta, csak a gyerekeknek van a családba és szükségholmikat veszünk. Én régen sokat csináltam sajátkezüleg de most, nincs rá időm.

Nálunk idén karira a gyerek ágya lesz a nagy ajándék. Már kinéztük megsporoltuk az árát. Majd decemberbe vesszük hátha olsobb lesz valami akció keretében. :)

Tésztagyúrást szívessen csinálnék a lányommal, de nem tartom egészségesnek a nyers tészta evését. Így még nem tudom mi lezs.

2009. okt. 9. 12:37
 6/9 anonim ***** válasza:

Én már alig várom.

Ez lesz a lakásunkban a 3. karácsony, a kicsivel a második. Eddig minden évben feldíszítettem az egész lakást, minden karácsonyi fényben úszott és mindennek karácsonyi illata volt, jaj imádom. Idén elhatároztam, hogy üvegmatricát feltek az ablakokra. És persze az elmaradhatatlan sütés főzés.

Mindig valami újat sütök karácsonyra, mind ételt, mind sütit és én minden évben csinálok whiskey krémlikőrt, amit imád a család. Ajándékokon még nem gondolkoztam, de az idén valami pici lesz, azt hiszem. A gyerek kap nagyobb ajándékot.

2009. okt. 9. 13:18
 7/9 anonim ***** válasza:

Szia!

A lányom novemberben lesz egy éves. Ez a második karácsonyunk lesz együtt, de az első olyan amin "aktívan" részt vesz. Az idén kicsit nagyobb fát veszünk mint máskor, és igyekszem majd nagyon csillogósra díszíteni! Már alig várom a csodálkozó nagy barna szemeit ahogy nézi:) Egymásnak apró ajándékot adunk, a kicsi kap majd valami jó játékot. Együtt fogunk sütni-főzni a nagyival (együtt élünk), és a párom családja is eljön majd vendégségbe.

A lakást is feldíszítem, kicsinosítom. Szerintem az anyukák "dolga" nagyrészben, hogy a karácsonyt igazi hangulatos szeretetteljes ünneppé tegyék. Igaz még kezdő vagyok, de nagyon fogok igyekezni, hogy szép és boldog karácsonyaink legyenek az elkövetkezendő években!

2009. okt. 9. 14:56
 8/9 anonim ***** válasza:

Idén mindenképpen lesz fánk,ami általában gyökeres szokott lenni,hogy utána el tudjuk ültetni!Főleg hogy valószínűleg egy idős lesz a babával akit karácsony és szilveszter környékére várunk!:) Ajándék most senkinek sem lesz véve,mert a baba lesz mindenkinek a nagy karácsonyi ajándék! :D

De majd jövőre...

2009. okt. 12. 13:18
 9/9 anonim ***** válasza:
Nagyon készülök.Idén a terhességem az ajándék.Márciusra vagyok kiírva.Nálam a karácsony különleges,tudom,hogy sokan nem foglalkoznak vele és ,hogy teljesen elüzletesedett de nekem gyerekkoromban is mindig nagyon szép volt és amikor felnőttem a varázsa nem múlt el.Csak rajtunk múlik,hogy a szeretet vagy a pénz dominál az ünnepek alatt.Mennyire irigyellek,hogy már a kislányoddal töltheted,biztos,hogy felejthetetlen lesz mindkettőtök számára!Boldog ünnepeket!
2009. nov. 23. 08:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!