Hogy készültök a karácsonyra anyukák? Hogy álltok a bevásárlással, takarítással, menü eltervezésével, ajándékokkal?
Ajándékok fele megvan.
Nagyfiammal fogunk a téli szünetben a nagyszülőknek, a hugaimnak és párom öccsének hógömböt készíteni ajándékba
Nem főzök, mert nagyszülőkhöz megyünk 24-én, 25-én,kaja mindehol lesz dögivel, hozni is szoktunk haza
Sütök zserbót és karácsonyi svéd sütit. Beiglit az anyósom és a hugom is csinál.
Külön nem fogom kifényesíteni lakást, takarítok úgyanúgy mint előtte (heti 1x).
Ajándékok megvannak.
Csak sajtostallért fogok sütni, mert a mamák sok sütit hoznak, és ebédre is megyünk.
Nem lesz nagytakarítás, mert veszélyeztetett vagyok, és a 15 hónapos lányom amúgy sem hagyná a dolgot.Meg aztán pont a jövő héten fogunk orvostól orvosig járni.Még 23-án is megyek a nődokimhoz.
Szilveszterre jobban készülök, mert akkor vendégek jönnek 2 napra.
első
Szipveszterkor remélem Rómában leszünk négyesben:-))))
Ajándékok: mindenkinek minden megvan. (Igyekszem minden évben elkerülni a kapkodós, tülekedős "last minute" rohamokat.)
Takarítás: Egy függönymosást még tervezek a héten, amúgy rendben van minden.
Menü: Nem igényel tervezést, amúgy is ezeket szoktam készíteni alkalmakkor. (Pl. rántott szelet, gordon bleu, saláták, köret stb.) Süteményt nem csinálok, mert a kislányom nem nagyon eszi, a férjem egyáltalán nem eszi, nekem meg nem kellene ennem. A mamák úgyis össze-vissza sütnek mindent. :)
Bevásárlás: még a menühöz kell majd vennem néhány dolgot, de azt csak jövő hétre tervezem.
Bevásárlás: félig meddig kész, biztos lesz híja valaminek :-)
Ajándékozás: Az ajándékok majdnem megvannak, bár az ajándékkosarakat még nem raktam egybe. A férjem ajándéka van csak hátra, de ebbe a hidegben nem akarom a gyerkőcöt is magammal vinni, így csak akkor mehetek, ha hazaér...
Takarítás: Na, ez sehogy sem áll, jelenleg a felső szintet szigetelik belülről, így romokban minden. De talán péntek délre mindennel kész lesznek, s akkor nekifoghatok.
Sütés-főzés: A bejglit aprósütit megrendeltem, mézest is, de azt készítünk magunk is. A karácsonyi menü tervben van.
Bevásárlás:még szinte sehol sem vagyok vele,a két gyerkőcnek már fele megvan az ajándéknak,pizsi+vastag zokni,de még játékot is szeretnék nekik.A felnőtteknek még semmit se vettem,autó nincs itthon napközben,a párom azzal megy dolgozni,igy csak akkor tudok menni,ha ő itthon van és az a hétvége.Nem szeretem én se az utolsó pillanatra hagyni,de ez most igy jön ki sajna.A fára még szaloncukor sincs.
Takaritás:még a gyerekszobában kell ablakot pucolnom és függönyt mosnom,meg lemosni mindent vizes-lemosószeres ruhával,meg a lakás többi részén kisebb takaritás és kész.
Menü:szenteste csinálok rántott halat,különben nem főzőcskézek,mert nem leszünk itthon egyik nap sem,megyünk a nagyszülőkhöz és ott eszünk majd.Sütit sem sütök,mert az is lesz mindkét helyen bőven.
Utólsónak:Jobbulást a kicsinek!
Nekem 2 kicsi van itthon(3hós,2éves),mellettük nem könnyű nagy takarítást csinálni így mindig beosztom melyik nap mit csinálok(kb nagyjábból ezzel kész vagyok).A menü fejben kész van már csak a hozzá valókat kell megvásárólni,sütit is fogunk sütni együtt.Az ajándékok 80%-ban megvannak a csomagolást majd 23-án éjjel mikor apa a fát dísziti.Idén hamarabb elkesztem mindent(jövőre méghamarabb szeretném az ajándékokat,hogy ilyenkor már kész legyek azzal is).
Mindenkinek Kellemes Ünnepeket!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!