Ti is úgy gondoljátok, hogy a ritka nevek nevetségesek?
Figyelt kérdés
Feltett szándékom a születendő kislányomnak egy ritka és különleges nevet adni. De nem azért, hogy ezzel villogjak, meg mert úgy gondolnám ettől különleges lesz a gyerek, hanem csak mert ez a név tetszik már régóta és el sem tudnék más nevet képzelni a gyerekemnek. (A lehetséges fiúneveink például teljesen átlagosak voltak.) De sokaktól megkaptam, hogy ne már, meg milyen név már ez. Persze, van akinek tetszik. Ti mit gondoltok, ha meghallotok egy ritkább nevet?2013. jún. 6. 14:21
21/33 anonim válasza:
Nem... nekem is a különlegesebb nevek tetszenek, de azok, amik még nem a "Dzsesszika" szintűek :-)
22/33 anonim válasza:
A Miléna szerintem tök jó:)
Lehet,hogy nekem azért is tetszik,mert szlávos hangzású(talán szláv eredetű is?),a fél családom szlovák,úgyhogy hozzászoktam,tetszik minden hasonló:)
23/33 anonim válasza:
Nem nevetségesek a különleges nevek, ugyanakkor nem a nevétől lesz valaki különleges. A különlegességnek, egyediségnek az alapja, hogy az ember olyan, amilyen lenni szeretne, követi a saját útját. Ebbe az is beletartozik, ha egyszer a lányodnak a Miléna nevet szeretnéd, akkor azt adod neki, és nem lesz befolyással rád senki.
24/33 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek, ment a zöld kéz. Igen, szláv eredetű név, jelentése: kedves. :)
2013. jún. 6. 15:12
25/33 anonim válasza:
Több 100 családdal vagyok kapcsolatban egy Ádám sincs mostanában. Egyről tudok de ő csak az egyik rokon család babája. Persze átlagos hétköznapi név de manapság nem olyan gyakori, legalábbis errefelé nem (Bp 2 ker és környéke). Sokkal több különleges nevű gyerek van mint hétköznapi nevű, inkább már az a ritka ha valakinek sima neve van mint mondjuk az Ádám.
26/33 anonim válasza:
nekem se tetszik néhány különleges név, például a Kunigunda, de vannak nagyon szép különleges női nevek
(az enyém Jozefa. szerintem ez sem mindennapi)
27/33 anonim válasza:
Szerintem a Miléna szép,de az sem mindegy mi a vezetéknév...Nekünk olyan vezetéknevünk van,ami bőven csúfolható,még felnőttek is megütköznek rajta,így nekünk pl. alap volt,h "tucatnév"legyen a keresztnév,egyben úgyis különleges...
28/33 anonim válasza:
Én két ovis korú Milénát is ismerek. És 20 évvel ezelőtt is ismertem egy Milénát, szóval ezért nekem ez a név nem annyira különleges, de nincs vele semmi gond.
Szerintem azok a nevek nevetségesek, amiket átvesznek távoli országokból (szappanoperákból) és lemagyarosítanak, vagyis úgy kell leírni ahogy kimondjuk. Vannak szépek köztük, de nem ide való Magyarországra, mondjuk egy Kovács vezetéknévhez.
29/33 anonim válasza:
Nem próbálatk lebeszélni,de nem is nagyon hagytam volna. Megláttam a naptárban és beleszerettem rögtön. Amugy mindenkinek tetszett. Senki se halotta még sehol ,én sem mondjuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!