Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ti is úgy gondoljátok, hogy a...

Ti is úgy gondoljátok, hogy a ritka nevek nevetségesek?

Figyelt kérdés
Feltett szándékom a születendő kislányomnak egy ritka és különleges nevet adni. De nem azért, hogy ezzel villogjak, meg mert úgy gondolnám ettől különleges lesz a gyerek, hanem csak mert ez a név tetszik már régóta és el sem tudnék más nevet képzelni a gyerekemnek. (A lehetséges fiúneveink például teljesen átlagosak voltak.) De sokaktól megkaptam, hogy ne már, meg milyen név már ez. Persze, van akinek tetszik. Ti mit gondoltok, ha meghallotok egy ritkább nevet?
2013. jún. 6. 14:21
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
76%
A tucat név alatt azt értem ami épp rengeteg van Pl Hanna, Bence (pedig a Bence tetszene)
2013. jún. 6. 14:31
 12/33 anonim ***** válasza:
76%
Különleges egyéniségnek különleges név jár :) Az én kisfiam büszke az egyediségére, nem is nagyon hiszi el, hogy létezik másvalaki is az ő nevével. 5 éves. A nagyfiaimnak sem tucatnevet adtunk, ők is szeretik a nevüket(18 és 21 évesek).
2013. jún. 6. 14:34
 13/33 anonim ***** válasza:
76%

A Miléna szerintem egyáltalán nem nevetséges kategória, de van jó pár olyan ritka név ami nagyon nem tetszik nekem pl.

És akkor bizony az jut eszembe hogy kizárt hogy ezt azért adták volna mert csak ÉPP az az egy tetszett, hanem mert végignézték az utónév listát és olyat kerestek ami annyira extra hogy tuti hogy senki nem fogja adni (nem is, mert más nem akar kitolni a gyerekével:) )

De ez csak az én véleményem végülis ez volt a kérdés hogy én mit gondolo ha nagyon extra fura nevet hallok.

De mint írtam a Miléna nekem egyáltalán nem ez a kategória.

14/33 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Húgom Lili, és mikor született nem ismertünk egy ilyen nevű lányt sem, ma viszont már tömegnévnek számít, ugyanúgy sokaknak ezzel is baja van. Pedig szerintem szép név.
 15/33 anonim ***** válasza:
100%

10-es azt utgye tudod,hogy a Lili benne van az első háromban,tehát az nem tucat név,akkor szinte semmi? És az Ádám is az első nyolcban...

Nincs baj ezzel,csak akkor ne írd,hogy nem adnál tucat nevet! ;)

2013. jún. 6. 14:36
 16/33 anonim ***** válasza:
100%
Az én lányom is Miléna! Imádom a nevét!
2013. jún. 6. 14:38
 17/33 anonim ***** válasza:
100%
Na pont ez a fura hogy különleges egyéniségnek különleges nevet kell adni honnan tudhatná ezt előre vki hogy az ő gyereke majd különleges személyiség lesz? Persze a saját szülője számára minden gyerek különleges de mások számára nem biztos hogy az lesz...
2013. jún. 6. 14:42
 18/33 A kérdező kommentje:
Az már nekem is feltűnt, hogyha egy híresebb ember valami ritka nevet ad a babájának az elkezd terjedni. Ilyen volt a Lara Rubint Rékáék után. Nekem még jóval előttük tetszett ez a név, szomszédunk német rokon kislányának volt ez a neve. De ma ha valaki ezt adja, akkor rögtön az ugrik be sokaknak, hogy biztos miattuk választotta. Nekem is voltam amúgy általánosban érdekes nevű osztálytársaim, de sosem csúfoltuk őket a nevük miatt. Ellenben volt Levente, Dániel, Dalma, akiket meg sokat piszkáltak. Ezt csak azért írtam mert azzal is jöttek már, hogy majd csúfolni fogják, de szerintem minden nevet lehet csúfolni, vagy akár a vezetéknevet is.
2013. jún. 6. 14:42
 19/33 A kérdező kommentje:
16: de jó! :))) Még sosem találkoztam Milénával. Titeket nem próbáltak lebeszélni?
2013. jún. 6. 14:46
 20/33 zabmester ***** válasza:
100%

A kettő nem ugyanaz. Vannak ritka nevek, vannak röhejes nevek, és vannak olyan nevek, amik ritkák is, meg röhejesek is (feltehetően pont azért annyira ritkák, mert röhejesek).

Mondjuk én a Milénát nem is sorolnám a nagyon ritka nevek közé, legalább is nekem nem tűnik annak. Amikor általánosba jártam, volt egy ilyen nevű évfolyamtársam, és kettővel fölöttem is járt egy Miléna. Szerintem szép név.

Egyébként lánynevek közül nekem is inkább a ritkák között vannak olyanok, amik tetszenek, ehhez képest a fiamnak teljesen átlagos neve van. Lánynevek közül meg olyanok tetszenek, mint például a Polett, Imelda, Lea, Zana. Ha valakinek ezek röhejesek, az az ő dolga. Szerintem ez nem az a kategória. Nevetséges mondjuk a Levízia, vagy mondjuk a Küllikki, legalább is nekem, de ezekre is azt mondom, hogy akinek bejön, hát az ő dolga.

2013. jún. 6. 14:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!