Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ti mit csinálnátok ebben a...

Ti mit csinálnátok ebben a helyzetben férjetekkel?

Figyelt kérdés
Kisfiunk 7 hónapos.A párom nagyon jó apa, jól elvan a gyerekkel ha neki kell vigyáznia rá.Éjszaka nem kel hozzá, mert sosem hallja meg. 3 műszakban dolgozik, és ha éjszakás rendszeresen nekem meg a babának kell átjönnünk a másik szobába, mert ő alszik. Hiába mondom neki, hogy de ott a kiságy, a pelenkázó a gyerek összes cucca, neki ott van megszokva és a másik szobában is alhatna mert ott is van ágy. Nekünk sokkal kényelmesebb lenne. De ő nem szeret itt aludni, mert "kicsi" az ágy, egy normál egyszemélyes ágyról van szó. Ha napközben altatom, mindenkép át kell mennünk, mert a kiságyában alszik, de nagyon nehéz elaltatni, dajkálni kell amit a nagyágyon ülve szoktam. Erre mikor bementem altatni, a férjem elkezdett cammogni, vakarózni, mocorogni, és mikor a gyerek már 3szor riadt fel ezekre kicsit kiakadtam és megmondtam neki, hogy ez nevetséges hogy az ő seggét nyaljuk a gyerek meg egész nap nyűgös... Ő ezen besértődött becsapta az ajtót, kitört az üveg és 2 napja nem szól hozzám, és ugyanúgy ott alszik, ráadásul reggel 7től, délután 6ig. És az elmúlt napokban mintha még a gyerekre is haragudna nem csak rám. Egyáltalán nem jellemző rá ilyen, de az őrületbe kerget.
2013. jún. 5. 22:30
1 2 3
 21/23 A kérdező kommentje:

Nem bántóan írtátok, bocsánat mindenkitől, hogy ha úgy jött le a kommentemben.

Csak úgy éreztem hirtelen én lettem beállítva a rossz anyának, aki nem törődik csak a gyerekével, a férjével nem, pedig ez nagyon nem így van.

Meg hogy nagy bűn ha még a mi szobánkban van a gyerek, de lehet rossz helyen élek, mert a környezetemben mindenhol így van, és az utolsó válaszokban mindenki szerint csak ez a megoldás létezik.

2013. jún. 6. 10:50
 22/23 anonim ***** válasza:
64%

Szerintem neked is és a párodnak is igaza van. Mennyit szokott éjszakás lenni? Hány napot egyszerre? Gondolom nem állandóan (bocs, nem ismerem a 3 műszakos munkát, csak éjszakás voltam én is néha, ebből tudom, hogy reggel 7-től sokszor 16-ig is aludtam :) bár akkor még nem volt családom)

Itt a nyár (naptár szerint), miért nem mentek sétálni alvásidőben? Vásárolni stb? A babakocsiban is tudna aludnia a baba. 7 hónaposan a lányom még 3-szor aludt, de mostanában már átállt a 2 alvásra. Hidd el, ahogy nő, nem kell neki, hogy a "saját helyén legyen" napközben. Főleg, ha már kúszni mászni fog, mikor már élvezi a hangját és kiabál, dumál, "veszekszik", akkor meg az lesz a baja a párodnak, hogy nem fog tudni aludni tőle....

Ok, hogy szeretnétek hogy veletek legyen egy szobában, de ez az éjszakai alvásra vonatkozik, nem? 2 szobás a lakásotok? Ha főzöl, vidd ki a konyhába, pihenőszékbe, vagy habtapira is rá tudod tenni (attól függ mekkora, milyen konyhátok van) Ha már ülni tud majd, az etetőszékben is ellehet veled a konyhában. Ha meg csak az alvással van a gond: csak azt tudom mondani, hogy menjetek akkor levegőzni. A párod is jobbat alszik, ha egyedül lehet egy-két órára. (tudat alatt is)

Minden jót nektek, és remélem sikerül megoldani :)

2013. jún. 6. 16:38
 23/23 A kérdező kommentje:
Általában sz szokott lenni ,hogy sétálni megyünk, de most... ma még csak 4szer esett az eső, de jön az ötödik. Kúyzik mászik, kiabál már, a férjem nem zavarja, mert ágyú mellett is tudna aludni. Nálunk csak az alvás nehéz az is csak napközben, akármilyen álmos nagyon nehezen alszik el, általában 2szer egy nap, de csak és kizárólag úgy aslzik el, ha kicsit dajkálom és irány az ágy. Sehol máshol, most már a babakocsiban se. Fogjuk rá, hogy sikerült megbeszélnünk, a férjemnek az volt a gondja, hogy én úgy gondoltam, hogy nekem az a baj, hogy ő alszik, holott erről szó sincs, az zavart, hogy végette nem tudom elaltatni napközben a gyereket. Egyébként 3 hetente éjszakás akkor 5 napot, este fél10kor megy és reggel fél7re ér haza. Tudom milyen éjszakázni, én is dolgoztam így, meg tudom, hogy nappal aludni nem olyan mint éjjel. Én megértem őt, de most már szerencsére ő is, hogy mi a probléma.
2013. jún. 6. 18:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!