Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ilyen esetben elmondanátok...

Ilyen esetben elmondanátok hogy terhesek vagytok? Mit tanácsolnátok neki a helyemben?

Figyelt kérdés

Nővérem 21éves,nem szépítek:nem volt annyi esze hogy védekezzen.

Megtartaná a kicsit de itthon élünk mindketten,anyum elégé agresszív hajalmú és pár hónapja kijelentette hogy ha valamelyikünk terhes lesz nem számíthatunk rá.

Ezek miatt nővérem fél elmondani de nem tudja örökké titkolni,támogatom amennyire lehet,de ebben az esetben nem tudok neki tanácsot adni.A józan ész az mondja hogy jobb ha most derül ki,de a tapasztalatom az hogy anyum nem értené meg,főleg hogy nővérem párját sem szereti,azt akarja hogy szakítsanak.

20N

2013. jún. 4. 16:36
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
76%
Barátnőm is 21 évesen szült, elvetetni nem akarta, így a szüleinek csak kb. 3-4 hónaposan szólt, amikor már bőven kicsúszott az időből, hogy ez ne legyen vita (suttyomban járt terhesgondozásra). Nagy ramazuri volt, de végül a szülők elfogadták, nem rakták ki. Apával szakítottak már jóval előtte, hogy megtudta a lány a terhességét, de később sem akarta a férfit Apának a gyerek mellé (akkor bőszen ajánlkozott, de a gyerektartást csak ritkán fizeti). Baba mellett sikerült befejeznie az utolsó évet a főiskolán. 1 évesen a gyerek ment bölcsibe, ő pedig egyik munkahelytől a másikig, míg kb. 5 év múlva talált olyat, amiből el is tudta tartani kettejüket és szereti is. 10 év múltán még mindig a szüleivel lakik, akik már 70-en felül vannak, sokszor betegesek és nem tudnak segíteni, ha pl. túlóráznia kell, így bár a szeretet meg van, nem mindig ideálisak a körülmények a már kiskamasz gyereknek... De ugyanakkor úgy néz ki, egy éve talált egy komolyabb párt is magának, akivel 3-an közös-külön jövőt terveznek, remélem, sikerül neki(k). Szóval - példaképp - az ő története eddig így alakult.
2013. jún. 4. 17:26
 12/21 anonim ***** válasza:
Én is kiakadnék, ha direkt átverne a gyerekem, egy ennyire fontos témában. Főleg, hogy azért majd a segítség az kell, de azzal nem tisztel meg, hogy elmondja az igazat.
2013. jún. 4. 17:29
 13/21 anonim ***** válasza:
Van B tervük arra az esetre, ha otthon nem maradhat a nővéred?
2013. jún. 4. 17:39
 14/21 A kérdező kommentje:

A Bterv részben én vagyok.

Ha a párja talál munkát akkor tudok nekik segíteni egy kicsit anyagilag mert a suli mellett dolgozok,tudom hogy nem a legjobb megoldás,meg nem áll szándékomban eltartani őket,de ha így alakult akkor nem tehetünk mást.

Amúgy anyum agresszív hajlama miatt nem meri elmondani,nem mondom hogy erőszakos,de ha feszül akkor hamar eljár a keze és nem 1-2pofon szinten,és amúgy sem vagyunk vele túlzottan bizalmi viszonyban,ha valakinek problémásabb a családja akkor gondolom ismerős neki a helyzet.

2013. jún. 4. 17:45
 15/21 anonim ***** válasza:

Azért 21. évesen csak meg tudja magát védeni.

Egyszer úgyis el kell mondani.

2013. jún. 4. 17:48
 16/21 anonim ***** válasza:

A nővéred és barátja kapcsolata egy magasabb szintre lépett.

Nekik már a különköltözésen kell gondokdoziuk.

Nem számíthattok anyukátokra?

Hát ez nem új, én sem számíthatok senkire, és mégis less valahogy. Mondjuk én már 18 eves korom óta nem számíthatok senkire, úgyhogy nekem nem lenne gond.

Legyen erős!

Megmondani nem kell, úgyis kiderül.

2013. jún. 4. 23:44
 17/21 anonim ***** válasza:

Nem lépett magasabb szintre, ha nem önállóak és más kell, hogy eltartsa őket és a babát is. Ilyen esetben még eltartottak, vagyis gyerekek, akik gyereket vállalnak a mamának.

Ha van keresetük, akkor oké a magasabb szint.

2013. jún. 5. 08:54
 18/21 anonim ***** válasza:

Ugy ertettem, hogy ok mar egy csalad, kedves utolso. Es onnan mar minden rokonnak kuss ki van. Az anyanak semmi beleszolasa egyebkent sem, hogy mit csinal 21 evesen a lanya.

A nagymamara nem szamithatnak, akkor most mirol beszelsz?

Ok maguk fogjak felnevelni, segitseg nelkul.

2013. jún. 5. 10:33
 19/21 anonim ***** válasza:
Ha ők nevelik el segítség nélkül akkor semmi gond költözőn el, és megvan oldva minden. Itt bőven a nagyszülők segtsége miatt gond.
2013. jún. 5. 13:32
 20/21 anonim ***** válasza:

"Ok maguk fogjak felnevelni, segitseg nelkul."

Aha a munkanélküli apa meg a 60% fizetésből amit táppénz alatt kap az anya.

2013. jún. 5. 14:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!