Mit tanácsolnátok? Cipő ügy, lúdtalp!
SOkkal okosabb lenne, ha egyáltalán nem hasnálnál a gyereknek sem talpbetétet, sem szupinált cipöket, hanem cipö nélkül, mezitláb lenne a gyerek egész nap(zokni, zoknicipö lehet). Ettöl megerösödnek a taplizmai és megszünik a lúdtalpa.
Gondolom, már kiskorától állandóan cipöt hordott (öként ha a cipö még szupinált is), hogy "tartsa" a bokáját, ami a legjobb módszer a lúdtalp - és egyéb lábbetegségek - kialakulásához.
A gyereknek semmi szüksége cipöre, amikor tanul járni, nem kell semmit tartani a cipönek, mert a gyerek mezitlábra "lett tervezve".
Most tartsd mezitláb, csináltass vele minél több lábgyakorlatot, ami a láb/talp izmait erösiti és ne tedd tönkre betétes cipökkel.
Nem volt rajta örökké cipő.Szerintem inkább ezt örökölte mivel az édesapja lúdtalpas.
Cipőt valamilyet muszáj vennem ezért tettem fel a kérdést.De itthon nem cipőben van.
Kedves első válaszoló, igen a mezitlábazás a leg jobb de nem sík egyenes betonon! Csak "terepen", egyenetlen talajon, homokban, füvön...stb! Nekünk gyógytornász és gyermekorvos is felhívta erre a figyelmünket!! A lehető leg rosszabb ha a lakásban mezítláb van egy lúdtalpas gyerek!
Kedves kérdező nagyon jól teszed hogy gyógycipőket hordtok! Viszont azt furcsálom, hogy 2 hónapig bírja egy cipő? Az én gyerekeim is Salus szandálokat hordanak és soha nem volt még olyan hogy levált volna a talpa, ezek nagyon jó minőségű strapabíró cipők.
Mivel engem se vet fel a pénz (mindkét gyerekem lúdtalpas)én úgy csinálom, hogy a benti cipő az oviba az Salus szandi + csináltatok lúdtalpbetétet amit bele tudok tenni a cipőjükbe. Nyáron sokat kellene mezítlábazni kint (már ha van kertetek.) Többet nagyon nem tudsz tenni.
A fiamnak is SAlusa van és pont azon mérgelődtem,hogy 3 hónap alatt szinte újnak látszanak a cipői(eddig jó 1 méret).De ez mindegy is.
Amit nekünk ajánlott az ortopédus(igaz bokasülyedésre) vegyetek otthonra egy kis műanyag tálat,lavórt vagy bármi olcsó eszközt amibe belefér mindkét lába a fiadnak.Töltsétek föl kaviccsal(nem kell pici és gömbölyű) ha az utcáról van akkor otthon átfőződ egy lábasban és kész.Ebben kell napi 15-20 percet taposni a gyerkőcnek.Nagyon jól átmozgatja a lábboltozatot és viszonylag kifizethető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!