Elkényeztetés az ha a boltban a gyerek mindig választhat 1 valamit?
Csak szerintem normális dolog ez? Ha vásárolni megyünk 1-2 naponta, mindig választhatnak maguknak valamit. Egy rágót, egy rudit, egy tejszeletet, egy kindert, egy kis ivólét, mikor mit kérnek, ezek a slágerek. Otthon nem áll halomban az édesség. Szóval ennyit kapnak egy nap, vagy kétnaponta.
Én nem érzem ezt vészesnek.
Nem fogok változtatni rajta, csak érdekelne ki mit gondol, hogyan csinálja:)
Szerintem az, hogy minden vásárláskor kapnak valamit, túlzás.
Nálunk heti 1x van ez, és nem is kap minden nap édességet.
Nélunk megvan a napi egy rudi, vagy tejszelet.
Nincs gond az evéssel, ha nem a boltban választja, akkor otthon kap uzsonna után.
zt a plusz energiát egy két-három éves simán lemozogja addig.
Most akkor mit ártok vele? Gyerekkoromba nálunk is volt napi egy. Szamba Kapucíner meg autós. Hárman voltunk és mindig cserélgettük.
Szerintem az sem rossz ha a gyerek kap egy kis döntési szabadságot. Mivel nálunk a túrórudi a sláger, ezért aszerint választ, milyen ízűt szeretne. Beleteszi a kosárba, mert 'meg kell mutatni a pénztáros néninek.', a pénztáros nénik meg ámélkodnak, hogy nem hisztizik rajta, mert tudja, hogy addig nem a miénk amíg anyu ki nem fizette.
Mi is minden nap, vagy legfeljebb kétnaponta megyünk vásárolni (aki ritkábban, annak hogy van otthon mindig friss tej, kenyér, gyümölcs?), és az én kisfiam is minden alkalommal választhat valamit. Rendszerint Túró Rudit szokot kérni, és mindig hoz egyet nekem is, nagyon aranyos! :) Nem hiszem, hogy ez elkényeztetés lenne, főleg, hogy ez a rendszer úgy bejött, hogy még soha, egyetlen alkalommal sem hisztizett a boltban, hogy neki kettő kéne vagy ilyesmi, pedig már 3 éves.
Amikor gyerek voltam, én is kaptam Túró Rudit a boltban, mégis egész normális ember vált belőlem. :)
no akkor még egyszer
SZERINTEM a kérdésre a válasz: igen
de megint leírom SZERINTEEEEEEEEM
aki máshogy csinálja tegye úgy
én meg így
az agyósüléses témát meg belinkelem bárkinek akit érdekel
Látod kedves utolsó válaszoló aki nem vesz a gyerekének naponta kétnaponta valamit el van pontozva és le van sajnálva,hogy szegény gyereke
válaszolva a kérdésre,leírtam 2-3 naponta reggel megyünk a pékségbe ha nem tűnt fel,gyümölcs meg mindig van itthon,nos én a zöldségesbe vagy a piacon veszek gyümölcsöt nem a boltban,a kérdés a boltról szólt,nálunk van az a szokás,hogy nagy bevásárlás havi 2zer ahova nem viszem a gyerekem,a gyümölcs,zöldség péksütin kívül általában mindent akkor vásárolok,de kössetek bele nyugodtan,látom más nem megy
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!