Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 1 gyerek után lehet kérni a...

1 gyerek után lehet kérni a művi meddővé tételt? Szülésnél "le lehet tudni"?

Figyelt kérdés
Most várom a kislányunkat, nem szeretnénk több gyereket. Elfelejtettem eddig rákérdezni az orvosnál, de most már egyre jobban érdekel a válasz.
2013. máj. 28. 11:05
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
Ha jól tudom, azt egy minimum fél éves procedúra előzi meg.
2013. máj. 28. 11:08
 2/28 anonim ***** válasza:
Ha császárod lesz ingyen elkötnek.
2013. máj. 28. 11:11
 3/28 anonim ***** válasza:
31%

Parancsolj! - A sterilizálás kiknél végezhető Magyarországon?

- Három, élő gyerekkel rendelkező, vagy 35. életévüket betöltő nőknél. Vannak ezen kívül indokolt esetek, pl. pszichiátriai betegeknél- önmagára és embertársaira veszélyes egyéneknél is elvégzik orvos javaslatára, vagy például olyan nőknél, akik valamilyen oknál fogva nem tudnának leendő gyermekükről gondoskodni.

2013. máj. 28. 11:12
 4/28 anonim ***** válasza:

Pedig ezt az orvosoddal kell megbeszélned. A legtöbben nem vállalják, mert félnek, hogy a nő meggondolja magát. A szobatársamnak (gyermekágyas osztályon) az ügyeletes orvos felajánlotta, hogy ha akarja megcsinálja neki. Ő nem élt vele.

Ez nagyon orvos függő.

5/28 anonim ***** válasza:
 6/28 A kérdező kommentje:

2es! És ezt így lehet "kérni" egy dokitól, vagy ne hozzam fel?

3as! Ezt én is olvastam, de úgy hallottam hogy változott, viszont nem találok rá semmit.

2013. máj. 28. 11:13
 7/28 A kérdező kommentje:
Biztos hogy nem szeretnénk több gyereket. Ezért tartom értelmetlennek, hogy még évekig gyógyszert szedjek, vagy akármilyen más formát. Plusz ez az egyetlen biztos.
2013. máj. 28. 11:15
 8/28 anonim ***** válasza:
39%
Nekem nincs jogom beleszólni, hisz nyilván jól átgondoltad a dolgot, de szerintem nem véletlen, hogy egy gyerekes egészséges anyáknak csak nagyon indokolt esetben engedélyezik a sterilizációt. Elvégre számtalan olyan eset történhet, ami miatt meggondolhatod magad. Nem konkrétan rólad beszélek, de ilyen például egy válás utáni új szerelem...
2013. máj. 28. 11:15
 9/28 anonim ***** válasza:

Sima szülésnél nem lehet le tudni,egy kis hasi műtét!Kérvényezni kell,ma már új a jogszabály és azt hiszem sem a kor(18 év betöltése persze igen)sem a gyermekek száma nem kitétel.A kérvénynek van egy várakozó ideje,amit aztán újból meg kell erősíteni.Házasság esetén a férj aláírása is szükséges.

Nagyon gondold meg,mert visszafordíthatatlan,nem tudhatod mit hoz az élet.Ha egészségügyi indokoltságod nincs erre,nem biztos hogy érdemes.

2013. máj. 28. 11:16
 10/28 A kérdező kommentje:
Tényleg átgondolt döntés. Volt arról szó, hogy a férjem csináltatja meg, az egyszerűbbnek tűnik, ahogy utána olvastunk. De gondoltam ha meg lehetne csinálni most akkor megcsináltatom én. Nem tudjuk igazából melyik lenne az egyszerűbb. Annyi, hogy férfiakra nem olvastam hogy bármi szabály lenne.
2013. máj. 28. 11:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!