1 gyerek után lehet kérni a művi meddővé tételt? Szülésnél "le lehet tudni"?
Szánalmas, hogy lepontoztok mindenkit, aki arra biztatja hogy ne tegye.
Önként eldobja a termékenységét, nem tudja mit csinál egészséges nő létére...
Isten adja, hogy ne kelljen megbánnod, ha mégis megteszed!
A sok kínai, akiknek kötelezővé tették, mint ott van gyermek nélkül visszafordíthatatlanul egy katasztrófa után...
Ha megcsináltatod, nincs visszaút.
A férjednél még egyszerűbb lenne.
Nem azért írom, hogy meggyőzzelek, ne tedd, mert ez tényleg mindenkinek a maga döntésének kell lennie. Csak elmodnom, hogy velem mi volt.
Mindig is egy gyereket szerettem volna. Nekem két kisebb testvérem van, mindkettőjükkel nagyon rossz a viszonyom. Mindig úgy gondoltam, hogy egy gyereket szeretnék, akinek mindent meg tudok adni, akit mindennél jobban szeretek majd. Fél éves a kisfiam. Amikor megszületett, csak megerősítette bennem, hogy nem lesz több gyerek, mert elképzelni sem tudtam, hogy még egy embert ennyire szeressek a világon, mint őt (ráadásul biztos voltam benne, hogy a szülés én még egyszer biztos,
hogy nem!!!).
Most mint írtam fél éves, szóval még egyáltalán nem nagy, és már néha-néha elkap egy olyan gondolat, hogy nosztalgiázok, milyen volt "kicsinek", látom egy barátnőmet, akinek 1 hónapos a babája, és irigykedem, elgfogyott a tejem, de szeretnék még szoptatni... és hirtelen megértettem azokat, akik egy idő után elkezdenek másik gyerekre vágyni, mert hiányozni kezdenek időszakok, annyira nagyon gyorsan megy az idő, és az ember visszavágyik abba. Szóval én már elkezdtem incselkedni a következő gyerek gondolatával...veled is megtörténhet!
A szomszédunk járt hasonlóan. Megszülte a gyermekét, és mind a szülésélmény, mind a kezdeti nehézségek hatására azt mondta, hogy SOHA nem lesz több gyereke. Minden gyerekcuccot elajándékozott, eladott, majd a gyereke 5 éves korában meggondolta magát.
Ebbe belejátszott az is, hogy a kislány akkor mér közel 3 éve rágta a fülüket, hogy kistestvért szeretne.
Mert nem tudom, erre gondoltál-e, hogy mi van, ha a gyereked, akit mindennél jobban szeretsz majd, testvért szeretne, és Te nem tudod neki megadni?
Minden esetre a szomszédék nagyon boldogok a két gyerekkel azóta is (már nagyobbak).
De érdekes hogy aggódtok másért:)) Úgy értem ez az ő élete ha neki majd fáj a szíve esetleg pár év múlva egy másik babáért akkor azzal is neki kell majd megküzdenie ha egyáltalán így lesz, és igen, örökbefogadás is van a világon:) Off vége.
Nekem 3 gyerekem van és úgy van hogy már 18 éves kortól lehet kérni de fél év van a szándéknyilatkozat és a valódi műtét között ez alól csak az a kivétel ha császáros szülésed lesz mert akkor eltekintenek a 6 hónaptól és megcsinálják egy füst alatt akkor.
Nekem is úgy volt hogy az utolsó babám császáros lesz és akkor megcsinálja az orvosom akkor az elkötést (jó ha tudod 99%ban irreverzibilis azaz nem állítható helyre a petevezető és csak a lombikprogram marad, szemben a vasectomiával ahol visszaáll a termékenység) de aztán végül nem lett császáros szerencsére.
Így fél éve várakozás után csinálták csak meg laparoszkópiás műtét nem volt semmi kellemetlenségem, másnap jöhettem is haza.
Császáros szülésnél van rá esély,ha mostanában kérvényezed.
Én is meg akartam csináltatni,nincs még gyerekem,de aztán menstruációval ugyanúgy szívnék minden hónapban.Főleg emiatt a hormoninjekció mellett döntöttünk az orvosommal.12 hetente egy kis szúnyogcsípés és menstruáció sincs.Ráadásul ez a módszer nagyon olcsó 2000Ft alatt van 12-13 hetente.Esetleg ott a hormonos spirál,azzal sincs sok macera,szülés után ez is használható alternatíva.
Gondoljátok át jól,nem csak óvszerek és naponta szedendő gyógyszerek léteznek.
SZerintem sem kerget a tatár, várhattok még egy kicsit a beavatkozással. Ahogy a többiek írták, lehet, hogy megjön még a kedved. Én is így jártam, a kisfiam fél-1 éves korában fogott el az érzés, hogy szeretnék még egyszer babázni. Aztán a dackorszakkal el is múlt:) De ismerem magam, ha akkor tudom, hogy nem lehet több, még mindig azon lovagolnék, most pedig eszembe sem jut, hogy jó lenne még egy. A férjemnek is volt egy ilyen korszaka, mikor visszamentem dolgozni, a gyerek 2 éves korában. Nála is elmúlt szerencsére, de ha nagyon akarta volna a kedvéért bevállaltam volna még egyet. Most 5 éves a közös fiunk, tuti nem lesz több. Neki van egy 13 évese egy korábbi kapcsolatából, így tényleg minden a harmadik ellen szólt nekünk is a kezdetektől, ember legyen a talpán aki fel tud nevelni becsülettel 3 gyereket, pedig mi sem vagyunk a csóró kategória. És érzelmi téren sem tudom, hogy lehet három között megosztani. Mégis mint írtam volt, hogy meginogtunk. (ha akkor bevállaljuk akkor viszont tuti én is osztanám az észt, hogy ez a legjobb dolog a világon, mert akkor az is lenne!) Egyébként mikor még nem volt meg a közös, én azt mondtam a férjemnek, hogy nem is kell nekünk még egy gyerek, itt a fia (közös felügyelet) ő beszélt rá, hogy éljem át ezt az egészet. Nagyon örülök, hogy így alakult, pedig tényleg el tudtam volna képzelni azt, hogy nem szülök. Szóval az egy dolog, hogy mit gondol most az ember. Lehet még te is akarsz szülni. Én azt mondom várjatok még szülés után 2-3 évet. Lehet ti is arra jutottok, hogy nem, de még akkor sem lesztek elkésve semmivel. A másik, hogy nekem terhesség után nagyon csúnya volt a bőröm, a menstruációm sem akart beállni normális, hiába próbáltunk más fogamzásgátlóra váltani, végül csak a gyógyszer mellett kötöttem ki újra:) Így is járhatsz:) Oké, azt mondják nem 100%os módszer, de szerintem ha normálisan odafigyel az ember akkor nincs vele gond.
Nem rábeszélni akartalak semmire, csak szerintem tényleg várhattok vele még egy kicsit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!