Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Elkényeztetés az ha a boltban...

Elkényeztetés az ha a boltban a gyerek mindig választhat 1 valamit?

Figyelt kérdés

Csak szerintem normális dolog ez? Ha vásárolni megyünk 1-2 naponta, mindig választhatnak maguknak valamit. Egy rágót, egy rudit, egy tejszeletet, egy kindert, egy kis ivólét, mikor mit kérnek, ezek a slágerek. Otthon nem áll halomban az édesség. Szóval ennyit kapnak egy nap, vagy kétnaponta.

Én nem érzem ezt vészesnek.

Nem fogok változtatni rajta, csak érdekelne ki mit gondol, hogyan csinálja:)

2013. máj. 31. 11:05
1 2 3
 11/29 A kérdező kommentje:

Nálunk meg nincs "üdvözlő" hanem ilyenkor veszünk valamit:) 4 után még megehetnek valami vacsora előtt bőven. Mint írtam egyébként ennyi a napi édesség adagjuk, otthon nincs. Nem nagy bevásárolunk, de szinte mindennap beszaladunk valamiért, ha másért nem akkor egy tejért.

Azt meg nem hiszem, hogy ez olyan nagy örömforrás:)

Hisztizni nem szoktak, csak néha összezörrenek azon mi legyen:)

2013. máj. 31. 11:36
 12/29 anonim ***** válasza:
73%

nagyon vicces

de ne gondoljon a boltra úgy hogy onnan mindig úgy jön ki hogy az aktuális vágyai ki lesznek elégítve

én nem mondtam senkinek hogy hogy csinálja én így csinálom

megkérdezték elmondtam

2013. máj. 31. 11:37
 13/29 anonim ***** válasza:
Az első nyugis válaszoló vagyok :-) Nekem is kettő van, de mindkettő tudja, hogy mit akar, így abból vita nincs, hogy ki milyet, mekkorat :-) Viszont bepróbálkoznak, hogy még ilyet is, olyat is, de ezt gyorsan elfojtom. Tartjuk magunkat a megbeszéltekhez, 1 db akármi, slusszpassz :-)
2013. máj. 31. 11:38
 14/29 anonim ***** válasza:
38%

jaaaaaj az üdvözlés

a szülőnél nagyobb üdvölő nem kell a gyereknek

nem értem miért éreztek kényszert ilyenekre?

2013. máj. 31. 11:40
 15/29 A kérdező kommentje:
2 db-ra nálunk is vannak bepróbálkozások, bár tudják hogy úgysem kapják meg. De azért néha csak megpróbálják, hátha..:)
2013. máj. 31. 11:44
 16/29 A kérdező kommentje:
Nem érzek rá kényszert:) Egyszerűen így alakult. Elkezdték az ovit/bölcsit és mivel úgyis be kell munka után vásárolni ilyenkor kezdtünk el venni valamit. Persze megtehetném, hogy veszek hétvégén egy csomag rudit, akármit, és azokat adagolom naponta. De ugyanaz az eredmény:) Mivel úgyis megyünk veszünk akkor. Ha meg nem megyünk, így jártak, nem kapnak semmit, ilyenkor fel sem tűnik nekik.
2013. máj. 31. 11:46
 17/29 anonim ***** válasza:
58%

sera, minden rosszindulat nélkül, én nem lennék a gyereked :)

már több válaszodat olvastam, hogy nálatok mennyire nincs semmi kis örömszerzés a gyerekednek, sőt, még le is oltasz másokat ezért, plusz az, hogy anyósülésen utaztatod a 1,5 évesed bekapcsolt légzsákkal, mert az megvédi majd őt, na én kibuktam rajtad :)

de ahol válaszolsz, 90%ban van a te válaszod, szemben a többi anyukáéval és még te hőbörögsz, hogy mindenki hülye :)

talán ha az egész világ hülye csak te nem, egy picit el kéne gondolkodni, hogy is van ez ;)

2013. máj. 31. 11:48
 18/29 anonim ***** válasza:

Az üdvözlőset én se szeretem, a gyerekek nekem vagy az apjuknak örüljenek (örülnek is) ne annak ha hozok vmit. Nem szeretem ezt a mondatot hallani (sok gyereknél hallom) mamának anyukának stb. első mondata hogy mit hoztááál meg hoztál csokit?

Na ez nekem nem szimpi de mindenki úgy csinálja ahogy jó neki.

A boltban én is mindig mondom nekik hogy 1 dolgot választhatnak. Cukrot nyalókát sose veszek, azt tudják is jól, nem is próbálkoznak vele. De egy kis szelet csoki vagy túrórudi vagy extrább gyümölcs ami nem áll otthon mindig (múltkor a lányom málnát választott pl.) vagy péksüti ilyesmit lehet választani egyet.

Megmondom őszintén, kicsik, nekik halál unalmas a vásárlás (nem csodálom nekem is sokszor nyűg dehát nem sétál haza az alapanyag) sokszor vagyok velük egyedül tehát hogy apa nem ér rá vásárolgatni velünk, így könnyebb gyorsabb egyszerűbb és teljes nyugalomban folyik a vásárlás.

Megértik hogy egyet választanak, nincs balhé hiszti harc nyűglődés vásárlás közben amitől azt se tudom mit is akartam venni meg hogy hol áll a fejem.

Nekünk ez így jó, lehet később leszokunk erről meg valószínűbb hogy nagy korukban már nem fognak vásárolgatni velem, pláne nem mindketten:)

2013. máj. 31. 11:50
 19/29 anonim ***** válasza:
Nálunk is így van,de mindig mondom neki,hogy ne túl drága legyen,pl ne 300-400 forintos!
2013. máj. 31. 12:05
 20/29 A kérdező kommentje:
Persze túl drágákat én sem veszek. 100-200 között mozognak ezek a dolgok, a kinder ami a legdrágább, de néha belefér. Ha valami nagyobb dolgot választanak ami drágább, több van benne, azt közösen megeszik. Kb. ugyanott vagyunk árban mint kettővel, max picit drágább.
2013. máj. 31. 12:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!