Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Őszintén: ti mit gondoltok...

Őszintén: ti mit gondoltok arról, aki csak egy gyereket vállal? Nem anyagi vagy eü-i okból, hanem mert nem szeretne többet.

Figyelt kérdés
2013. máj. 22. 10:56
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ugyanannyi beszólás éri őket mint azt aki meg többet vállal-...mert manapság a 2 gyereken kívül mindent divat lett megszólni.

Én nem szólom meg aki csak egyet vállal, cserébe elvárom /elvárnám, hogy ő se szóljon bele amiért nekem meg 4 van.

Sajnos a gond sokszor az hogy mindenki csak azt tartja tökéletes és követendő megoldásnak amit ő csinál és elképzelni se tudja hogy másnak meg másképp jó.

Én egy gyerekesektől kis éllel megkapom gyakran hogy "hát ennyi gyerekre meg hogy lehet figyelni?? Én nem vagyok ehhez elég laza "(értsd én nemtörődöm vagyok hiszen KÉPTELENSÉG hogy figyeljek mindre) .

Vagy pl. "Mi csak 1-et vállaltunk hogy neki mindent megadhassunk "(ergo: én megvonok a másik 3 tól minden jót ezekszerint).

És igen, néha ezt is megkapjuk hogy : "Mi a férjemmel egymással is szeretnénk törődni (mi is, meglepő módon és még meglepőbb hogy jut is egymásra időnk szervezés kérdése)

Bocsi hogy elkanyarodtam a témától tuti le leszek pontozva, de ha én nem szólok be semmi bántót annak akinek 1 van vagy 1 sincs, akkor visszafelé ugyanezt elvárnám:) Mert ez mindenkinek a magánügye kellene hogy legyen.

2013. máj. 22. 11:48
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
Semmit saját dolga .
2013. máj. 22. 12:33
 13/17 anonim ***** válasza:

Egyetértek az előttem szólókkal, ha valaki fel tudja mérni, hány gyerekkel „bír el” tisztességesen, az becsülendő, ha 0-ról, ha 1-ről… ha 20-ról van szó.

Azt gondolom egyébként, hogy az ember egy bizonyos kor után (vagy egy bizonyos intelligenciaszint felett?) rájön arra, hogy más életén csámcsogni azért nem érdemes, mert sosem tudhatjuk, mi áll a háttérben, milyen traumák érték az adott embert, ami miatt úgy cselekszik, ahogy.

A gyerektémában pl. lehet, hogy valakiről csak azt látod kívülről, hogy „de hát ezeknek mindenük megvan, boldog házasság, pénz és a többi”, és azt gondolod, miért nem szül egy szekérderék gyereket, mert „bezzeg te az ő helyében!” – de ha megkapargatnád a felszínt, kiderülne, hogy pl. anyukának gyerekként meghalt az anyja, ami miatt folyton a szerettei elvesztésétől retteg, vagy nincs egy nagyszülő sem a családban, de nem akarja bébiszitterekkel neveltetni a gyerekét, ezért nem vállal többet, vagy csak simán a kívülről idillinek tűnő házassága valójában romokban hever, és nem áll be a sorba, hogy a szar házasságába még beszüljön egy gyereket, hátha attól megjavul minden (mintha egy gyerek könnyítene a kapcsolatokon, haha), ő inkább nem vállal egynél többet.

Szóval szerintem az ember előbb-utóbb megtapasztalja, hogy senkinek sem fenékig tejfel az élete, ezért okosan tartózkodik az ilyen előítéletektől.

2013. máj. 22. 12:42
 14/17 anonim ***** válasza:

Inkább vállajon egyet nem úgy mint az a nő a tv-ben aki már szült vagy 17 gyereket és laknak 2 szobába a putriban...inkább ilyenekről kellene beszélni h az milyen ember!!!

Nem hiszem h sok közünk van más ember életéhez. Ha vki többet szeretne áldásom rá ha el tudja tartani és rendesen felnevelni akkor hajrá de ha csak egyet akar az is az ő baja. Nekem se több se kevesebb nem lesz. Ő érzi..ha vki nem akar többet nem értem sok embernek miért kell erőltetni h egy gyerek nem gyerek címszóval...

2013. máj. 22. 13:01
 15/17 anonim ***** válasza:
Őszintén?? Az ő dolga.
2013. máj. 22. 14:03
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
Ez olyan, mint, hogy le van szólva, aki sokat vállal, aki fiatalon szül, aki idősebb korában. Mindenki, és teljesen felesleges....
2013. máj. 22. 14:04
 17/17 anonim ***** válasza:

Nem lehet tudni milyen okból nem vállalnak ezek a szülők több gyerkőcöt,hiába azt mondják azok az emberek a miért-et kérdezve,hogy "csak úgy". Sokan nem kötik mások orrára,hogy azért mert... pl az első is nagyon nehezen jött össze,ilyen-olyan probléma volt terhesség alatt.Több ismerősöm is van akik csak egyet vállaltak. Van olyan,akiknek nagyon rossz élményeik vannak az első időkből. Én azt gondolom,hogy soha nincs olyan,hogy "csak úgy nem szeretne többet",mindig van oka. Nincs ezzel semmi probléma,de semmilyen téren ne nézzék le azokat,akik többet bevállaltak,ne jöjjenek azzal,hogy "segélyért" szülték,vagy egyéb csúnyaságok.

Őszintén valahol sajnálom egyik-másik olyan gyerkőcöt aki egyke... és a szülőket is!! Igen,foglalkozni kell egy gyerekkel,de vannak amikor bizony jó lenne egy testvér társasága. -ilyen ismerősünk is van. Én azt gondolom,hogy legalább 2 gyerkőc jó ha van,de nem ítélkezem,mert mint írtam,nem tudni a valódi okokat.

2013. máj. 22. 14:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!