4. vagy több gyereket vállaló szülők, "leszerelő" praktikákat, frappáns válaszokat kérnék a "kedves" beszólogatók számára?
Légyszíves az ne írjon aki szerint úristen de borzalmas a mai világban ENNYI gyerek és hogy mertük/merjük bevállalni, mert a kérdésem nem erre vonatkozik, hogy jó ötlet e szerintetek.
Csak, a helyzet az hogy van 3 gyermekünk, a 4.-et várjuk, normális körülmények között élünk, rendezetten, szépen sose éhezünk, nem számolgatjuk hónap végén a forintot (hálistennek, meg meg is dolgoztunk/dolgozunk érte) szinte minden hónapban félre is tudunk tenni valamicskét.
Tehát külsőleg (amit mások észlelhetnek) semmi ok nincs arra amiért megjegyzéseket kapunk, de egyszerűen úton-mentén leszólnak mások. Én meg csak ott állok és nem tudok mit mondani egyszerűen nem értem, mit kellene ezen magyarázni? Szerettünk volna még egyet és kész. Az orvosi rendelőtől a bolton át boldog-boldogtalan szörnyülködik, hogy mennyi munka lehet velük, meg mire vállalkoztunk biztos nem tudjuk, meg mai világban stb. Akinek több gyereke van azt gondolom tudja miről beszélek. Így valami jó kis "leszerelő" szöveg vagy frappáns válaszok kellenének amiket alkalmazhatok vagy amivel kezelhetném ezeket a helyzeteket.Ötlet?
Valamit elnézztem....
14- es voltam, azt hiszem :-)
Nekem a negyedik még csak 3 hónapos :-)
Már a hárommal is,tavaly nyáron azt hallgattam,hogy "jaj,milyen aranyosak,milyen szépek,biztos sok baj van velük". Mostanában ha kérdezik hogy mind az enyém e,meglepődnek a válaszomon,én csak mosolygok.gondolva amit ide nem írhatok. -sőt,volt aki még amikor hárman voltak a kettőre is rácsodálkozott :-)
Vannak akik megbámulnak,egy "báj vigyort" eresztek feléjük,esetleg integetek :-)
Egy alkalommal,amikor kinyilvánítottam -nem éppen kulturált módon a nem tetszésemet mert nem fértem el a babakocsival a keskeny járdán,mert elzárták,akkor azt mondták,hogy nem kellene segélyre szülnöm. Pedig akkor csak a két kicsi volt velem.
A párom édes apukájától pedig "megkaptam",hogy kihasználom a fiát.-na, ennek az embernek nem jött be az élet,ő irigyli a fiát.
A nődoki a szülés utánra volt kedves (célzásból) spirált javasolni. :-)
Mondjuk nálunk a 4. nem várt béby,de ezt is büszkén vállalom,mert szeretem Őt is :-)
Amíg pocakos az ember,simán lehet beszólogatós,mert rá lehet fogni a hormonokra. :-) Használd ki!! Nyugodtan mondhatod,hogy kettőt csak kölcsönbe kaptál pár 10 évre :-)
22 es gondolod kitalálom ?:)) Ráérő szabadidőmben nem tudtam mit csinálni és kitaláltam gyorsan egy kérdést? :))
A kölcsönkaptam őket pár 10 évre se rossz válasz amúgy még vicces is:)))
Nekem is 4 van, első válaszoló vagyok.
Egyetlen szólás volt, ami kiverte a biztosítékot: "hááát, nem irigyellek"
pedig irigyelhetnek nyugodtan, reggel én minimum 4 puszit és ölelést kapok, négy anyáknapi saját kézzel készitett kis ajándékot, 4 csokor orgonát és majd minden nap hoznak nekem valamit, szóval irigyelhetnek nyugodtan.
Nem mondom, hogy nem csap ki néha a biztosíték, de annál is van ilyen, akinek "csak" egy gyerkő van.
Én nem tudnám elképzelni bármelyikük nélkül is az életemet, hisz ők azok!!!
Nekem is 4 van, a kicsik 5 hónaposak, ikrek, de még nem kaptam negatív beszólást.
Amikor még csak a nagy volt, csak még pici, akkor volt egy aranyos bácsi, a buszmegállóban, kérdezte, van-e testvére. Mondtam, nincs. Erre azt mondta, legyen, mert kellenek a szép magyar gyerekek, annyi a cig@ny.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!