Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 4. vagy több gyereket vállaló...

4. vagy több gyereket vállaló szülők, "leszerelő" praktikákat, frappáns válaszokat kérnék a "kedves" beszólogatók számára?

Figyelt kérdés

Légyszíves az ne írjon aki szerint úristen de borzalmas a mai világban ENNYI gyerek és hogy mertük/merjük bevállalni, mert a kérdésem nem erre vonatkozik, hogy jó ötlet e szerintetek.

Csak, a helyzet az hogy van 3 gyermekünk, a 4.-et várjuk, normális körülmények között élünk, rendezetten, szépen sose éhezünk, nem számolgatjuk hónap végén a forintot (hálistennek, meg meg is dolgoztunk/dolgozunk érte) szinte minden hónapban félre is tudunk tenni valamicskét.

Tehát külsőleg (amit mások észlelhetnek) semmi ok nincs arra amiért megjegyzéseket kapunk, de egyszerűen úton-mentén leszólnak mások. Én meg csak ott állok és nem tudok mit mondani egyszerűen nem értem, mit kellene ezen magyarázni? Szerettünk volna még egyet és kész. Az orvosi rendelőtől a bolton át boldog-boldogtalan szörnyülködik, hogy mennyi munka lehet velük, meg mire vállalkoztunk biztos nem tudjuk, meg mai világban stb. Akinek több gyereke van azt gondolom tudja miről beszélek. Így valami jó kis "leszerelő" szöveg vagy frappáns válaszok kellenének amiket alkalmazhatok vagy amivel kezelhetném ezeket a helyzeteket.Ötlet?

2013. máj. 21. 14:14
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
80%

Az emberek irigyek ilyenkor és ezt most komolyan mondom. Azért mondom ezt, mert sokszor én is hasonló vagyok (persze én nem megyek oda az anyukához, hanem mosolyogva gratulálok, de közben magamban sokszor én is hasonlóakat gondolok). Ez azért van, mert látom, hogy milyen erős és milyen jó neki és tudom, hogy ezt nem tudom utána csinálni. Ilyenkor gondolj mindig erre. Nem minden ember képes a nagycsaládra és lehet ez bennük fájdalmat okoz és sokan sajnos ilyenkor rosszindulatúak, de neked ezeket a negatív sértéseket bóknak kell venned, mert te is tudod számotokra mennyi örömet okoz a család.:)

Egyébként erre reagálhatsz úgy, hogy igen tudom mennyi fáradsággal fog járni, de én olyan boldog vagyok a családommal és minden gyerek csak még nagyobb szeretetet jelent az amúgy is nagyon szeretetteljes családomban.:)

Ha ezek után sem érti, akkor meg: sajnálom, hogy mások ezt nem tudják átélni milyen nagy örömet okoz egy nagy család.

Ne foglalkozz azokkal, akik kárognak körülötted, ti tudjátok mi a megfelelő nektek!:)

2013. máj. 21. 14:37
 12/27 A kérdező kommentje:

8 as ez jó :) egyébként valahol még igaz is, mert ahogy nem védekeztünk, rögtön sikerültek. De egyébként meg ezzel kapcsolatban is kaptunk megjegyzést miszerint biztos nem tudunk védekezni (35 éves vagyok ha nem tudnék védekezni nem a 4.et várnám, hanem a 10.et...) meg hogy nem védekeztünk és véletlenül csúszott be.

Múltkor ultrahangon voltam és az asszisztens nő is mondta, így célzásként vagy hát így jószándékkal (vagy annak tűnve) hogy ha ez császár lesz elkötnek ám egy füst alatt...Mondtam hogy tudom, köszönöm, de nem szeretném.

Mondja hogy dehát 5. már csak nem lesz, mondom nem, nem lesz de 4 sem azért van, mert nem vagyok elkötve és "becsúszott" volna...

2013. máj. 21. 14:38
 13/27 A kérdező kommentje:

Köszönöm a sok választ igen 11 es múltkor már én is ezt mondtam zavaromban mikor egy néni sorolta mennyi nyűg volt a 3 fiával - hogy tudom van nehézség is de mennyit adnak vissza és mennyi örömmel is járnak azért ezt ne felejtsük el...

még tovább mondogatta hogy hát igen de milyen háládatlan mind stb. aztán elváltak útjaink (szerencsére..)

2013. máj. 21. 14:40
 14/27 anonim ***** válasza:
100%

Na mi már ezt sokszor megkaptuk :-)

Az ikerfiaink 2 évesek, a kisfiunk 11 hónapos és egy hónapja született meg a kisöcsük :-)

Amikor bejelentettük a családnak, hogy jön a 4. egyből megkaptuk, hogy ugye ő az utolsó, de ezt nem vettük rossz néven, mert viccesen mondták és szeretik is az összeset, csak mosolyogtunk és mondtuk, hogy nem :-) (tényleg nem)

Azt viszont nagyon utálom, amikor tök idegenek vagy olyanok szólnak bele, akikkel nem is vagyunk jóba....

Pedig tényleg nem élünk rosszul, nagy házunk van, 2 autónk és minden gyereknek külön szobája van, kivéve az ikreknek, viszont az övék kétszer akkora, mint a többié.... persze a férjem sokat dolgozik, nekem is van rendes munkám, igaz, hogy most nem dolgozom.... a fiúk jól neveltek, okosak, önállóak, igaz, hogy vannak rosszabb napjaik, nem tökéletesek, de nincs velük nagyobb gond.... mindig próbálunk velük külön is foglalkozni... szerintem azért is szólnak bele, mert láttják, hogy megyek a sok picivel, fe azt nem láttják, hogy otthon mi van.

A múltkor is mentünk le a játszótérre és megszólított egy néni, hogy mind a magáé? Mondtam, hogy igen. Ő: szép gyerekek, és mind fiú... jó lett volna már egy kislány ugye? Én meg csak nézztem és nem bírtam ki, hogy ne mondjam, hogy nem. Jó ez így nekünk, nem azért van 4, mert minden áron lányt akartunk, mi csak nagy családot szeretnénk.... de csak nem hagyot békén utána, meg elkezdte magyarázni, hogy ne hagyam magam a férjemnek, ez már sok nekem, semmi szabadidőm... na ehez mi köze? Honnan tudja, hogy mennyi szabadidőm van?! Gyerekeket meg nem azért válaltunk, mert csak a férjem akarta, közösen döntöttünk így. Ok, azt aláírom, hogy nem sok szabadidőm van, most is csak 10 percre ültem le, amíg alszanak, de már itt sem voltam hónapok óta. De ő honnan tudja?

Én nem szoktam kibírni, hogy ne magyarázzam el nekik, de az a legjobb, ha rájuk hagyod, viszont ehez türelem és idegrendszer kell :-)

Mi majd még pár év múlva, ha akkor is úgy láttjuk szeretnénk még gyereke(k)et :-) kíváncsi vagyok, hogy akkor mit fognak szólni :-)

2013. máj. 21. 15:25
 15/27 anonim ***** válasza:

Igazság szerint ez egy szép és jó dolog. Én csak azt nem értem mi ennek a "titka" vagy, hogy bírjátok. Erős házasság? Vagy mindig így terveztétek? Vallásosak vagytok esetleg? Bocsi, hogy a kérdésedre kérdéseket tettem fel.:) Bennem mindig az van, hogy biztosan belebetegednék vagy nem tudnám megszülni őket.

11-es

2013. máj. 21. 15:32
 16/27 A kérdező kommentje:
Köszönöm neked is utolsó :) Igen ez is egy másik hozzáállás hogy ne hagyja magát a férjének na ezt meg nem is értem egyáltalán :DD úgy gondolják hogy a férjem körbekerget a lakásban hogy már pedig kell még egy gyerek?? :D ezt nem is értem. Gratulálok a kisfiúkhoz nálunk kicsit nagyobb a korkülönbség, és fiunk lányunk is van már így pláne nem fér mások fejébe minek még egy hiszen van ez is az is:D
2013. máj. 21. 15:35
 17/27 A kérdező kommentje:

Az biztos hogy erős házasság kell hozzá, illetve az, hogy a család, a gyerekek mindkettőtök számára egyformán fontosak legyenek, és mintegy célként lebegjenek a szemetek előtt. Tehát itt arra gondolok, hogy nem azért lett mondjuk 2. vagy 3. gyerek mert apa vagy anya jobban akarta és "rábeszélte" a másikat, hanem mindkét félnek ez az elfogadott és vágyott.Illetve hogy a gyerekek felnevelése (normálisan) mindkettőnk száméra az első helyen áll.

Nálunk pl. a férjem is nagycsaládban nőtt fel és én is. Tehát nekünk ez, hogy "ennyien" vagyunk, teljesen normális, megszokott és kívánt dolog.

Egyébként érdekes, hogy eredetileg mi is 2-3at terveztünk max. de aztán ahogy megszülettek és láttuk/látjuk mennyi öröm van velük és mennyit adnak ők is nekünk, így lettek 4-en. Amúgy meg egyre ügyesebbek és teherbíróbbak tapasztaltabbak és lazábbak vagyunk. Első gyereknél még rengeteget aggódtunk, szorongtunk sok mindenen aminek egy része visszanézve is tök felesleges volt.

És ez hogy lazábbak lettünk, nem nemtörődömséget jelent, hanem azt hogy hülyeségeken nem aggódunk és nem stresszeljük feleslegesen magunkat, meg egymást.:)

Én nem érzem nehezebbnek a 3 gyerekkel való aktív törődést mint a 2 gyerekkel valót.

Ja és persze a pozitív hozzáállás meg a humor az elengedhetetlen.

2013. máj. 21. 15:44
 18/27 A kérdező kommentje:
Ja és nem, nem vagyunk vallásosak, legalábbis olyan értelemben biztosan nem,hogy amennyi gyereket ad a Jóisten annyit vállalunk, mert nem.
2013. máj. 21. 15:46
 19/27 anonim ***** válasza:
100%

11es vagyok

Nem tudom, hogy mi a "titka"... ezen még nem is gondolkoztam. A férjemék is többen vannak testvérek és mi mindig is nagy családot akartunk :-) azt nem tudom, hogy a házasságunk mennyire erős, de még mindig ugyanúgy szeretjük egymást, mint amikor megismerkedtünk :-). Én mindig is imádtam a gyerekeket, a férjem nagy családban nőt föl és úgy döntöttünk, hogy mi is így szeretnénk :-) valásosak vagyunk? Nem igazán:-) a férjem családja rákényszerült az apja miatt, én egyáltalán nem vagyok az a templomba járós fajta ( volt is belőle gond apósommal). A gyerekekre nem akarunk semmit rákényszeríteni, úgyhogy ha nagyobbak lesznek választhatnak. Otthon sincs imátkozás és ilyesmi. Ha erre gondoltál, nem vagyunk "fanatikusok" :-). A vallásnak semmi köze hozzá, mert csak a férjem az :-)

Mi mindig megkapjuk, hogy ugye lányt akartatok? Pedig mi tényleg nem izgultunk ezen, hogy most fiú-e vagy lány, mindben van valami jó, ha lány, akkor lesz lányunk is, ha pedig fiú, akkor lehet, hogy jobban el tud játszania többivel :-) szóval ez egyáltalán nem szempont :-)

2013. máj. 21. 15:47
 20/27 anonim ***** válasza:

mennyi egyezés van :-)

Az én férjem is nagycsaládban nőtt föl, mi is egyszere akartunk gyereket, nem volt rábeszélés.....

Először úgy gondoltuk, hogy lesz 1 gyerek, 2-3 év múlva még egy.... olyan 3-4 gyereket akartunk, de most már többet, ha bírni fogjuk :-)

Először két gyerek lett, aztán rájöttünk, hogy nem tudunk 2 évet várni :-) és most sem tudtunk, de a 4. után már tényleg várunk, nehogy beleőrüljünk :-)

2013. máj. 21. 15:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!