Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Segitenétek nekem fiunév...

Segitenétek nekem fiunév választásban?

Figyelt kérdés
nem tudom milyen nevet adjak a kisfiamnak..segitsetek.. Osi magyar neveket ne irjatok, inkabb kulonleges nem magyaros hangazu ritkabb neveket.. Koszi :)
2013. máj. 19. 17:26
1 2 3 4 5
 41/48 anonim ***** válasza:
62%
Ezek közül egyébként egyik sem magyar név.:))) Történelmi nevet (amely kötődik hazánk történelméhez) adni kevésbé ciki, árulkodó, mint majmolós magyarított furcsaságokat (ld: Natali). A gyerekek mindenkit cikiznek. Nem is ez a gond. Hanem az, hogy a pedagógustól kezdve a hr-esig mindenki levágja, hogy nagyjából honnan startol a gyerek (nem anyagi viszonylatban, természetesen). Ez a gond.
2013. máj. 20. 20:30
 42/48 anonim ***** válasza:
Egyébként nagyjából így van, korunk Józsija (ha értitek mire gondolok, mondjuk a '70-80-ból, a Darelek, Fredek, Herkulesek és egyebek. Ez nem csupán szubjektív vélemény, és nem is oltás, hanem egyszerűen tény.
2013. máj. 20. 20:33
 43/48 anonim ***** válasza:
Kedves 40-es válaszoló! Szerinted csak a Natali, Darel stb. és a József, Fülöp és társai véglet létezik? Nagyon sok szép magyar név van ám, még keresni sem nagyon kell. 39-es válaszoló
2013. máj. 21. 08:11
 44/48 anonim ***** válasza:
Jobban jársz, ha beírod a keresőbe hogy anyakönyvezhető fiú nevek, és azt olvasgatod, mert itt aztán kaptál hideget-meleget.
2013. máj. 21. 10:24
 45/48 anonim ***** válasza:
Nekem van egy ismerősöm akit Darelnek hívnak és nekem tetszik. De én a jelentése miatt nem adtam volna ezt a fiamnak. Amugy tetszenek a Noel és Benett.
2013. máj. 22. 16:15
 46/48 A kérdező kommentje:
Miért, mi a baj a jelentésével? Jelentése: közkedvelt, szeretett. :)
2013. máj. 22. 16:51
 47/48 anonim ***** válasza:
Jajj keverem egy másik névvel, de nem jut eszembe az is vmi D-betűs. Amúgy a Darel így leírva kék ég, de az is szép. [link]
2013. máj. 22. 17:59
 48/48 anonim ***** válasza:

Nekem a kedvencem a Fülöp név! :) Nem tartom cikinek!

Külföldies a Kevin név is, leírva ugyanúgy van angolosan és magyarosan is, talán nem olyan gáz.

Vagy Axel? Én hallottam már ezt a nevet is itthon külföldi páros volt a szülő, ezt adták a fiuknak magyarországon.

2013. máj. 22. 23:06
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!