Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Családi adókedvezmény? Segiten...

Családi adókedvezmény? Segitenétek?

Figyelt kérdés
Sziasztok!Nem értem hogy mi ez hogy pénzt kapnak vagy kevesebbet kell fizetni valamiért?Illetve kinek jár ez?Légyszi segitsetek mert hülye vagyok az ilyen dolgokhoz:S
2013. jan. 22. 10:17
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
Arra gondolsz milyen támogatások vannak? Mert ha igen, az attól függ, mennyi a havi nettó bevételetek, és hány fős a család.
2013. jan. 22. 10:20
 2/17 anonim ***** válasza:

A családi adókedvezménynek az a lényege, hogy a személyi jövedelemadó összegét lehet vele csökkenteni.

1 és 2 gyerek esetén az adó alapja 62500Ft-al csökkenthető gyerekenként, 3 vagy több gyerek estén 206750-el.

Vagyis ha pl. 2 gyereked van, akkor a személyi jövedelemadót megalapozó bruttó béred 125 ezer Forinttal csökken.

HA keresel mondjuk 150 ezret, akkor adót csak 25 ezer forint után kell fizetned, ha igénybe veszed a 2 gyerkőc utáni kedvezményt.

Tehát az adód nem 150000*0,16 lesz, csaj 25000*0,16.

2013. jan. 22. 10:23
 3/17 anonim ***** válasza:
Bocs, 206250-el, elütöttem:D
2013. jan. 22. 10:24
 4/17 A kérdező kommentje:
hát igazából ez jo kérdés!3an élünk egy háztartásban 2 kereső képes de gndolom nekem csak a párom keresete számít?!De ez meghaladja az egy före eső 36-37 ezret kb:SAnnyit olvastam már erröl hogy a 3.honap után lehet igényelni?
 5/17 anonim ***** válasza:
Ja, és értelemszerűen annak jár, akinek van adóköteles jövedelme.
 6/17 anonim ***** válasza:

3. hónap után lehet igényelni? Az a (91 napot betöltött)magzat után járó adókedvezmény lehet, mást nem tudok, amit 3 hónap után lehet igényelni.

Bevételnek számít a férjed keresete (nettó), ha neked is van munkád, akkor az is. Továbbá bevétel még a gyes, gyed, családi pótlék. Ha az össz keresetetek nem több havi 111100ft-nál, akkor lehet kérni a rendszeres gyermekvédelmi ámogatást. Ez annyiból áll, hogy a gyerekednek nem kell fizetni a kajáért az oviban vagy a suliban. És évi 2x kapsz 6800ft-ot is. Van még a lakásfenntartási támogatás, ez havi fix összeg, ha kevés a bevételetek, és nincs vagyonotok, tehát se szántóföld, se autó, se nyaraló, ilyenek. Meg van még a munkanélküli segély, ha a havi nettótok nem több 68000ft-nál.

2013. jan. 22. 10:40
 7/17 anonim ***** válasza:

A családi adókedvezmény nem szociális támogatás, nem számít az egy főre jutó kereset.

Agóhogy írtam, ahhoz, hogy igénybe tudd venni a családi adókedvezményt, kell hogy neked, vagy a férjednek, vagy kettőtöknek együtt legyen 62500Ft bruttó jövedelme.

Ha van ennyi, akkor ez után az összeg után nem kell adózni, tehát az adó összegével több marad a zsebetekben.

2013. jan. 22. 11:54
 8/17 anonim ***** válasza:

vAN MÁR GYEREKETEK?vAGY TERHES VAGY?

Munkahelyetek van?

Azért ezek fontos tények ahhoz,hogy a kérdésedre válaszoljunk.Írd meg aztán leírjuk úgy megértsd.

2013. jan. 22. 13:08
 9/17 A kérdező kommentje:
nincs gyerekem illetve 13 hetes terhes vagyok!Márciusba lesz az esküvönk de nem értem hogy akkor mi igényelhetünk vagy sem
2013. jan. 22. 13:21
 10/17 A kérdező kommentje:
a páromnak van nekem már sajnos nincs..
2013. jan. 22. 13:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!