Mennyi jövedelem kell a családi adókedvezmény érvényesítéséhez?
Nem tudom, hogyan érdemes igénybe venni a családi adókedvezményt.
Az én nettó keresetem 237 eFt, a férjemé hivatalosan 103 eFt. Tavaly még én vettem igénybe, de most bővül a család, 1 gyermekünk van, júniusra várjuk a másodikat. A baj az, hogy a férjeméknél nem éri meg semmit havonta igényelni, mert a cégük lenyúlja.
Így azt szeretném tudni, hogy az én jövedelmem elég-e ahhoz, hogy a 2 gyerek után igénybe vegyem a családi adókedvezményt. Január végétől táppénzen leszek, szüléstől pedig TGYÁS-on.
Igen, ahogy az első válaszoló is írta, bruttó 125 ezer kell két gyermeknél. Már terhesen is kérheted, a 91. naptól jár.
A TGYÁS a bruttó bér 70%-a, csak szja-t vonnak belőle, így ott is kérheted, neked ennyi nettóval bőven meglesz ott is a bruttó 125. A táppénzt viszont nem tudom pontosan mennyi, ráadásul maximalizálva van, de azért bruttó 125-nél biztos több lesz.
Amúgy az gyermekkedvezménnyel kapcsolatos nyilatkozatot ha jól tudom egy évben egyszer lehet módosítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!