25 év alatti gyermekvállalók, titeket ért valami csúnya megjegyzés a babavállalás miatt, vagy éreztétek, hogy nemtetszéssel néznek az állapototokra a korotok miatt?
33N vagyok és gyermektelen. Most kezdem magam lassan érettnek érezni érzelmileg a gyerekvállalásra. 25 éves korom alatt még nagyon gyerekes gondolkodású voltam.
Ugyanakkor a legjobb barátnőm 19 és 24 évesen szült, és ő már akkor sokkal érettebb volt ilyen téren nálam.
Szóval, nincs általánosan ideális kor az első babához. Ezt mindenkinek magának kell éreznie.
Azt is megértem, ha valaki a korai éveiben karrierista, és meg akarja alapoznia az egzisztenciáját a későbbi családalapításhoz. De ha leszól egy másik nőt azért, mert ő nem így gondolkodik... hát az csak a saját szegénységi bizonyítványa.
Mondjuk én elég gyökér nőgyógyászt fogtam ki. 19 voltam amikor teherbe estem-annak is már a vége felé jártam. A nőgyógyász kezdett el velem olyan hangon beszélni,hogy ihaj,kajak elsírtam magam Amit megjegyeztem,"Hát minek magának gyerek???!!!" A végén kiderült,16-nak nézett :-)
A 25. szülinapom előtt 10 nappal már a 3. gyerkőcöm született. A munkahelyemen az elsőt titkoltam ameddig tudtam,utána táppénzre jöttem. Aki tudta,az örült velem :-) A közvetlen felettesem meg nem örült,mert nagyon jó munkaerő voltam,akit könnyedén kihasznált- más helyett is dolgoztam,és ahogy "lennie kell" aki nem dolgozott olyan aktívan,de sokat nyalintott,az kapta azt a pénzt is,ami engem illetett volna-egy másik munkatársammal együtt! Folyamatos túlórák az egész cégnek,amiket nem fizettek. A gyed hogy lejárt,rá 2 hónapra született meg a 2. gyerkőc,és hogy a 2.gyermekre lejárt a gyed,rá 2 hónapra a harmadik. :-) A többiek meg nem érdekelnek.
Ma kaptam egy "Nem segélyre kellene szülni" megjegyzést,pedig csak a két kicsi volt velem (a 3 és a 20 hónapos,a két nagy oviban volt)
25 évesen lettem terhes a kislányommal. Semmi negatív megjegyzés nem ért. Egy inkább vicces volt, amikor egy leletért mentem a kórházba, akkor szólt egy néni utánam, amikor hátulról látott: "hány éves maga???- 25. válaszoltam ijedten. - Ja, bocs, azt hittem hittem 15." De ennek az a magyarázata, hogy elég alacsony és vékony alkat vagyok, fiatalabbnak látszott a koromnál, ez egyszer talán előny lesz :)
De ez munkahelyfüggő szerintem. Nálunk jó a közösség, bár sok a nő és ezért van irigység is, de nem mutatják ki. Nálunk nincsenek karrieristák. Ha lennének, akkor meg kit érdekel? Örüljenek, hogy addig sem állok az útjukban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!