Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mitől Inzulinrezisztencia?

Mitől Inzulinrezisztencia?

Figyelt kérdés

Inzulinrezisztencia?

Glükóz 0 5.2

Glükóz 60 7.1

Glükóz 120 5.2

Inzulin 0 6.1

Inzulin 60 37.4

inzulin 120 19

Homa IR 1.4

2013. máj. 16. 12:51
 1/3 anonim ***** válasza:

Ha a 120 perces cukor visszaesik az éhgyomri szintre, vagy az alá, az már jele az IR-nek. Amik nem jó értékek, azok az inzulinszintjeid. A 0 percesnek 5 alatt kellene lennie, a 60 perces ennek max. 5-szöröse (25) lehet, a 120 perces pedig az éhgyomrinak kb.3-szorosa. Neked az összes értéked magasabb, mint a normál. (Bár megjegyezném, hogy sok orvos ezt normálisnak veszi)

Én nem látom súlyosnak, bár nem vagyok orvos, csak sorstárs. Szerintem enyhe IR-ed van, amit lehet kezelni. Én mindenesetre endodokit javasolnék a kiértékelésére.

2013. máj. 16. 14:46
 2/3 anonim válasza:

Szió,

bocsi, honnan tudod, honnan vannak ezek a határok? Csak mert én úgy hallottam hogy az éhomi 5 körül jó, a 120-as meg 25 de legmax. 30.

Csak kérdezem, mert ez új :)

2013. máj. 19. 12:51
 3/3 anonim ***** válasza:
1-es vagyok. Onnan, hogy mint írtam sorstárs vagyok, és az endokrinológus elmagyarázott mindent.
2013. máj. 19. 13:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!