Hormon problémám lehet, vagy PCO és IR?
A dokim szerint normálisak az értékek, de utána néztem a neten és az LH és FSH arány szerintem nálam nem megfelelő és a TSH-m is magas a babához nem? Ti hogy látjátok? Keressek fel inkább, egy endokrinológust?
A terheléses cukor vérvételem :
Glükóz 0 perc : 5,2 mmol/l
Glükóz 60 perc: 8,4 mmol/l
Glükóz 120 perc: 5,8 mmol/l
Terhelés után a vizeletben a glükóz : negatív
Inzulin 0 perc : 7,8 mlU/L
Inzulin 120 perc : 20,2 mlU/L
HOMA-IR : 2,2
A 3. napi hormon vérvétel :
TSH 3GEN : 3,260 mlU/ml
LH : 11,8 mlU/ml
FSH : 5,0 mU/ml
Polaktin : 7,66 ng/ml
Ösztradiol : 113,7 pmol/L
Progreszteron : 1,34 nmol/l
Sajnos a 21. napi vérvételre nem tudtam vissza menni, mert külföldön voltunk, ezért csak ennyi eredményem van. Segítenétek, melyik eredmények rosszak és mennyire súlyos a helyzet?
Osztom az előttem szóló véleményét!
Feltétlen endokrinológus! NE nőgyógyászhoz menj!!!! És valóban magánra ha megoldalható mert az SZTK-s rendelések 2-3hó várólista, és 3perc alatt ledarálnak.
A TSH-hoz tudok hozzászolni, szerintem magas a babához. Nekem 3,8volt, 1,6-al sikerült a baba.
Az éhgyomri inzulin is picit magas, de nem gáz.
Érdemesebb elmenni a háziorvosodhoz előszőr. Elmondod neki, hogy endokrin rendelésre mész, és ott azt kérték, hogy friss TSH, T3, T4 eredményt vigyél. Normál esetben simán ír beutalót a háziorvos is. Mi is így szoktuk, szó nélkül megírja a beutalót. Sőt, nekem már IR-re is adott egyszer.
Viszont a hormonvérvételekre csak nőgyógy, vagy endokrinológus adhat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!