A cukorterheléses vizsgálat az ugyanaz mint az inzulinrezisztencia vizsgálat?
Inzulin rezisztencia vizsgálat...ilyen nem létezik... ,legfeljebb inzulin szintet mérnek. A házi orvosod meg csinálja a vércukorszint és inzulin szint mérését is, utóbbinak 1-2 nap után kapod meg eredményét.A vércukor mérését általában ott helyben megmondja neked a dokid új-szúrással vett vérmintából.
Cukor terheléses vizsgálatot kórházak,sztk-k belgyógyászatán szokták végezni,ezt 2 órás különbséggel vett vérből állapítják meg úgy hogy az első vérvétel után megiszol egy bazi nagy cukros löttyöt és 2 óra múlva vesznek újra vért. Ezért nem kell külön befeküdnöd egyébként,de ott szokták elvégezni ,és ezt az időt(2óra) az sztk-ban kell töltened.
Ismét én..Inzulin rezisztencia = Sejtek Inzulin ellenállósága,olyan tulajdonság mennyire képesek a cukrot hasznosítani az inzulin hormon segítségével a sejtek,tehát aki inzulin rezisztens,annak nehezen hasznosul a cukor,hiába ott a vérben az inzulin is. Főleg elhízottaknál alakul ez ki,és döntő többségében ha normalizálódik a testsúly.... ezzel helyre áll a rezisztencia... azaz megszűnik. ,de hogy ezt mérik,vagy ilyesmi ....ilyenről nem tudok. Lehetséges persze az is hogy nem vagyok eléggé tájékozott,de én ilyenről hogy "mérik","vizsgálják" még nem nem hallottam.
Én ezt tudom erről,....egy 5 éve cukorbeteg pasi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!