Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Lenézendő, hogy nem én főzök?

Lenézendő, hogy nem én főzök?

Figyelt kérdés

Úgy érzem mindenki lenéz engem.2 kisfiam van.Én nem tudok és nem is szeretek főzni és mivel a párom eredeti szakmája szakács ezért ő ezt beválalja.Persze néha én is szoktam,de nem ez a jellemző.Ezen kívül mindent megcsinálok,mosok,takarítok,minden nap elvan mosogatva,játszok a fiúkkal.Mint minden normális anya.Mégis úgy érzem lenéznek,mintha nekem semmi gondom,dolgom nem lenne az életben.

Konkrétan a másod unokatesóm célzott rá.Ő most ment vissza dolgozni és terhes lett közben 3.babával.Nagyon elhanyagolt mostanában és ha találkozunk is nagyon flegma stílussal beszél velem...már amennyit.Én pedig szóvá tettem,hogy mi a baj,mert nem érzem,hogy megbántottam volna.Erre ő közölte velem,hogy ő dolgozik,főz,mos,takarít,más terhes nő ezt nem csinálná,mint ő(???? mivan,nem ő az egyetlen terhes,dolgozó nő) Tényleg lenézendő vagyok?Semmire való?

2013. máj. 15. 14:30
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%

dehogy lenézendő, egy csomó mindent megcsinálsz, ezt hívják munkamegosztásnak,szerintem az a normális, ha a férfi ugyanúgy kiveszi a részét a házimunkából, mint a nő.

Unokatesód meg irigy, örülne, ha az ő párja legalább egy terhet levenne a válláról, mint nálatok a férjed.

2013. máj. 15. 14:44
 12/25 anonim ***** válasza:
100%
szerintem nem lenézendő, h nem főzöl. én kifejezetten örülök, ha valaki főz nekem, szeretetteljes, gondoskodó gesztusnak tartom és én uezért főzök másra. az nem zavar, ha vki ideig-óráig leveszi rólame zt a terhet és több idő jut másra. de őszintén szólva az már nagyon zavarna engem (!), ha nem is tudnék főzni, pedig már gyerekem, családom van. a kettő nem uaz. nem lehet, h te is azért érzed semmirekellőnek magadat (nem vagy az), mert magadnak nem tudsz megfelelni, newm pedig azért, mert a rokon leszólt?
2013. máj. 15. 14:44
 13/25 anonim ***** válasza:
90%
Van egy 2 éves kislányom és rendelem az ebédünket (ótejóég):DDD. Szombaton takarítok és mosok, hétköznap reggel összepakolok a lakásban és egész nap a kislányommal vagyok. A férjem a munkahelyén ebédel és este csak joghurtot eszik. Istenem a mihaszna "fajtám" :).Ne törődj senkivel ezek életünk legcsodálatosabb évei.
2013. máj. 15. 14:45
 14/25 anonim ***** válasza:
86%
1-es válaszoló. Azért ne keverjük össze a kutya nevelését a gyerek nevelésével. Míg a kutya elfekszik a lakásban vagy az udvaron egész nap, addig egy gyerek nem egészen. A kutyát egy nap kétszer leviszed sétálni, adsz neki enni és csöndben el van. Egy gyerek nem ilyen könnyű eset.
2013. máj. 15. 14:48
 15/25 Kerria ***** válasza:
100%

Ohhh, én pozitívan irigyellek, de nem nézlek le. Miért kéne mindent az Anyukának csinálnia. Szerintem ne is foglalkozz vele... valószínűleg (már bocs) de belesavanyodott rendesen az életbe.

A másik dolog, ez Rád és a Férjedre tartozik. Ha nektek így jó, akkor meg nem mindegy?

Örülj neki, én annyit mondok. Nekem csak egy babóm van, mellette is van elég teendő, ezenkívül a településen karitatív munkát is végzek (tehát még pénzt sem kapok érte, mint az unokatesód), és pocakban a következő baba. Mellette van veteményesem, kutyám-macskám... szóval eltelik úgy a nap, hogy észre sem veszem... és van olyan dolog is ami kimarad...

Lényeg a lényeg, aha Férjednek jó így, akkor senki mással ne foglalkozz :)

2013. máj. 15. 14:50
 16/25 anonim ***** válasza:
100%

Nem lenézendő. Jó neked.

(Mondjuk amit leírtál abból számomra nem tűnik úgy, hogy az unokatestvéred lenéz, azt meg pláne nem értem, hogy miért írtad, hogy úgy érzed mindenki lenéz.)

2013. máj. 15. 14:55
 17/25 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen mindenkinek a válaszokat,nem tudjátok mennyire megnyugtattatok.Bár igen,lehet,hogy én saját magamnak nem felelek meg,lehet azért többet kéne próbálkoznom a főzéssel,hogy legyen siker élményem.Amúgy a páromnak nincs ezzel az egésszel semmi gondja.Az unokatesómtól azért éreztem lenézésnek,ahogy beszél velem.Mert hát ő dolgozik,főz,mos,takarít nekem meg mi dolgom van,egész nap csak lébecolok.De én így osztom be az időmet.Amíg alszanak a fiúk akkor csinálok meg mindent,hogy amikor ébren vannak velük tudjak lenni,tudjunk játszózni is csavarogni is.

Azt lehet eltúloztam,hogy mindenkitől ezt érzem,bár van,hogy a keresztanyám is ezzel szekál,hogy mit főztem mikor tudja,hogy semmit :) A tesómtól is ugye azt látom,hogy mindig főz valamit.Áhh megőrít ez a főzés téma,azt hiszem holnap én csinálok valamit :D

2013. máj. 15. 15:22
 18/25 anonim ***** válasza:
100%
Hát én úgy nőttem fel, hogy ugyan ez volt a helyzet. Az anyukám utál főzni, apukám viszont nagyon szeret, így mindig ő főzött, viszont ezen kívül a legtöbb más házimunkát anyukám csinálta, remek munkamegosztás...:) Az élet úgy hozta, hogy az én párom is szakács, viszont én szeretek főzni, így megosztva főzőcskézünk...:)
2013. máj. 15. 15:39
 19/25 anonim ***** válasza:
73%

1-ső "kisfiú" válaszán jót mosolyogtam, szegény elmosogat maga után 2 tányért, meg főz a mikróba egy zacsis paradicsom levest , közben este lefekszik mikor akar, éjjel senki nem kelti fel, nem éjszakázik ha beteg a gyerek....össze nem lehet a kettőt hasonlítani!!!!

esküszöm nem értem mit keres itt egy 22 éves srác ebben a rovatban.....de majd ha lesz gyereke remélem vissza gondol majd egyszer erre!!!!!meg majd ha nem kell velük játszani akkor majd gondolom tanúl velük délutánonként...de gondolom ez már magas....

egyáltalán nem elítélendő h nem főzöl....ha a férjed szívessen teszi akkor miért is ne ?????? épp elég dolog van a gyerekekkel ( AKIK NEM KUTYÁK, ÖSSZE SE HASONLÍTANÁM)...

szerintem irigy rád , meg ki lehet hormonálisan...egyesek rosszul viselik a terhességet és agresszívabbak, másokat lenyugtat....gondolom ő az idegesebb tipus..

2013. máj. 15. 15:55
 20/25 anonim ***** válasza:
70%
Tény, hogy ritka az ilyen felállás, de ha neked és a párodnak is jó ez így, akkor sajnáld le a többieket!
2013. máj. 15. 16:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!