Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ez tényleg önzőség volt tőlem?

Ez tényleg önzőség volt tőlem?

Figyelt kérdés

Hétvégén volt a kislányom 2 éves, a sógornőm pedig ugyanazon a napon 31. Két utcával laknak arrébb, ezért megbeszéltük, hogy együtt ünnepeljük, ne kelljen a család nem idevalósi részének ide is oda is menni, azt szeretjük, ha mindannyian együtt vagyunk. Szóval őnáluk úgy megy általában, hogy megérkeznek a vendégek, kapnak tortát és üdítőt, kávét, teát, és kész. Nálunk is így van, azzal a különbséggel, hogy én a gyerekeimnek tartok egy "tortás bevonulást": család énekel, én jövök a tortával, gyertyák égnek, aztán elfújja, felvágjuk, megesszük. Most úgy beszéltük meg a sógornőmmel, hogy minálunk leszünk, 11-re hívjuk a vendégeket, ő hoz egy tortát, azt felvágjuk és megesszük egy kávéval, aztán együtt megebédelünk mindannyian, majd ebéd után hozzuk be a kislányom tortáját. Így mindenki úgy ünnepel, ahogy szokott.

Aznap reggel díszítem a kislányom tortáját, mire nekemáll a férjem, hogy milyen önző vagyok, hogy ez a torta csak a kislányunké, és nem a nővéréjé is!? Ha itt ünnepeljük az ő szülinapját is, akkor neki miért nem csináltam tortát? Vagy legalább miért nem írom rá erre az ő nevét is? Mondtam, hogy ne vicceljen már, hát így beszéltük meg, és egyébként is, én igenis szeretném, ha a kislányomnak lenne SAJÁT tortája. Megbeszéltünk mindent a nővérével, és így állapodtunk meg. Na erre jön a duzzogás, meg hogy milyen önző vagyok. Aztán az "ünnepségen" minden úgy ment, ahogy megbeszéltük, de amikor hoztam be a tortát, és mindenki énekelt, akkor a férjem rá sem hederített az ölében ülő kislányunkra, csak a nővére kezét emelgette, hogy el ne felejtse senki, hogy neki is szülinapja van. A tortán ég két gyertya, a férjem meg mondja a nővérének, hogy az egyiket ő fújja el, mert az az övé! Szegény sógornőm is tiszta zavarban volt, mondta, hogy dehogy fújja. Komolyan, annyira rosszul esett! És még, amikor mindenki hazament, akkor is azt mondta a férjem, hogy mert ÉN milyen egoista vagyok, hogy amikor behoztam a tortát, akkor mindenki a kislányunkat ünnepelte, hát ő meg azt akarta, hogy a nővére is kapjon figyelmet, és én ezt sajnálom tőle, milyen önzőség már ez! Én pedig mondtam, hgoy nem értem, mégis mi a fenéért képzeli azt, hogy a nővére irigyelte a figyelmet a KÉT ÉVES kislányunktól, vagy hogy igényt tartott volna rá, hogy ő is elfújja a gyertyát a kislányom tortáján?! 31 éves, nem egy kisgyerek!!! Ráadásul ezt előre meg is beszéltük, semmi meglepő nem volt ebben a sógornőmnek!

Még most is nagoyn felhúzom magam rajta, hogy írom.

Most őszintén: egoista vagyok? Ez önző gondolkodás a részemről?

2013. máj. 14. 15:04
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Szerintem pedig ha két embernek van szülinapja mindkettőnek legyen tortája,azért szülinap szülinap független attól,ki hány éves,oké ti így oldottátok meg én nem így tenném,a férjed reakciója annyiból érthető,hogy azért nem csak a gyerek számít,és egy kicsi tortát kaphatott volna a nővére is,bár ezt intézhette volna más is az anyósod a férjed.De a férjed úgy viselkedett,mint egy gyerek,ezt másképp is meg lehet beszélni.
2013. máj. 14. 17:37
 12/14 A kérdező kommentje:
Dehát a sógornőmnek is volt tortája, csak azt nem én csináltam, hanem ő. Ahogyan akkor is ő csinálta volna, ha otthon ünnepelt volna külön, és nem nálunk. Írtam, hogy az ő tortáját vágtuk fel először, aztán ebéd, aztán a kislányunk tortája. Nem értem, miért kellett volna még egyet csinálnom neki!?
2013. máj. 14. 21:00
 13/14 anonim ***** válasza:

átsuhantam a fölött,hogy neki is volt,így már más

nem mondtam,hogy a te feladatod

2013. máj. 15. 17:15
 14/14 A kérdező kommentje:
Igen, szerintem afölött a férjem is elsiklott, hogy volt a nővérének is tortája.
2013. máj. 15. 22:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!