Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Sokak szerint önzőség az első...

Sokak szerint önzőség az első gyerekkel szemben. Tényleg?

Figyelt kérdés

Az első gyerekünk után úgy döntöttem, hogy nem tárolgatom a babakocsit és a ruhákat, pár kiegészítőt.

Igazából amiatt, mert a babakocsit gyűlöltem. Életem egyik legrosszabb döntése volt!

A ruhákat turiba, börzéken olcsóbban betudom szerezni, mint boltba. Plusz, úgyis mindig mindenki ruhákat vesz a születendő és már meglévő gyermeknek a családból.

A kiegészítők, mint pl. cumisüveg.. volt belőle 5 fajta és vagy 40 darab. Na, lehet hogy a második sem fog sokáig szopni és fejnem kell majd neki, de rájöttem, hogy a MAM termékek a legjobbak. (Persze, ízlések és pofonok)

Szóval, keresgélek babakocsit és egy 140ezer forintos meg is felelne. Ne lenne gond a pénzzel, megtudjuk venni. Az első gyereké mindennel együtt 55ezer volt. Emiatt már megkaptam azt, hogy miért kell a második gyerekkel kivételezni azonnal?

Én nem hiszem, hogy kivételezés lenne. A lányunk első évében csak pamperst viselt, utána kipróbáltuk valami miatt a LIDL-s pelenkát és már csak azt kapja. Sokkal olcsóbb havonta a pelenka kérdés.

Pont ezért a második gyerekünk is LIDL-s pelust fog kapni születése óta..

Mostanság egyre többször vágják a fejemhez azt, hogy nem kell extra dolgokat venni a második gyereknek.

Pedig nem veszek extra dolgokat. Szimplán az a helyzet, hogy szerintem kitapasztaltam azt, ami jó volt és ami nem.

Az első gyereknél nem vettem előre hordozót, mondván nem fogom így cipelni, azért van a babakocsi. Átkozom magam a hül*eség miatt, mert buszozni baxott nagy babakocsival kissé nehéz, főleg ha helyből megvan 20 kiló és a gyerek még meg se született!

Ezen kívül vannak még olyan dolgok, amiket szeretnék venni és tenni a második gyerekkel, ami az elsőnél nem volt.

Szerintem hül*e egy felfogása van a körülöttem lévő embereknek. Mivel játékból sem fogom megvenni ugyanazokat. Minek két formabedobó, ha elég egy is a két gyerekre?!

2013. jan. 4. 11:17
 1/6 anonim ***** válasza:

mindenki anyagi helyzetének és felfogásának megfelelően vásároljon

aki beszól, az vagy irigy, vagy csak kötekedő

ne foglalkozz vele, örülj, hogy olyan szerencsés vagy, hogy meg tudod venni 140 ezres kocsit

ennyi, nem kell ezen pörögni, vedd fel a fapofát, és ne törődj velük

2013. jan. 4. 11:24
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Az első gyerek úgyse fogja tudni hogy a pici babakocsija tízerrekkel több volt. szerintem jól teszed ha olyat veszel ami nyilván jobb. sok mindent kitapasztal az elsőnél az ember, akkor miért szívnál a másodiknál is ilyenekkel? pláne ha van pénz rá. nem hinném hogy ez önzőség.
2013. jan. 4. 11:26
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

"Szimplán az a helyzet, hogy szerintem kitapasztaltam azt, ami jó volt és ami nem." - ez tényleg ennyi. Szerintem is.

Amúgy mindig megszólják az emberek egymást. Ha csinál valamit azért, ha nem, azért... lényegtelen. Ki kell adniuk a saját életükben érzett feszültségüket. Aki nem boldog, a másik életét is haza akarja vágni. Én sajnálom azokat, akik ebben élik ki magukat, és kizárom őket az életemből. Egy relaxációs hanganyagban hallottam, és örökre megjegyeztem: "Világom egyetlen gondolkodója én vagyok." A többiek meg azt gondolnak a saját kis világukban, amit ők akarnak. Engem nem érdekel.

2013. jan. 4. 11:27
 4/6 anonim ***** válasza:
Szerintem teljesen igazad van. Ez nem kivételezés, egyszerűen a tapasztalataidra hallgatsz. Sokan így vannak, amikor már a második babát várják. Miért esnél kétszer ugyanabba a hibába?
2013. jan. 4. 11:29
 5/6 anonim ***** válasza:
Ne hallgass a hülyékre!Ennyi erővel ha csak egy gyerekemnek veszek cipőt mert a többi még nem nőtte ki akkor kivételezek?
2013. jan. 4. 11:50
 6/6 anonim ***** válasza:
Ne kösd senki orrára az árakat! És akkor nem fognak tudni kötekedni :)
2013. jan. 4. 12:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!