Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Június elején lejár a Gyes-em...

Június elején lejár a Gyes-em az első gyerekkel, a tesó szeptemberben érkezik, mire leszek vele jogosult?

Figyelt kérdés
Csak Gyesre?És amíg meg nem születik a második,abban a 3 hónapban?
2012. dec. 29. 13:53
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Munkaviszonyod van?
2012. dec. 29. 14:06
 2/12 anonim ***** válasza:

kiveszed a szabijaidat, aztán mehetsz a kiírt szerinti dátum előtt 30 nappal TGYÁSra.

vagy ha nincs munkaviszonyod akkor nem értem miért lennél másra is jogosult mint eddig. abban a 3 hónapban meg semmire, ha nincs munkád, nincs mi kiessen

2012. dec. 29. 14:19
 3/12 A kérdező kommentje:
Van munkaviszonyom.De a második picurral azt hallottam,hogy csak Gyesre leszek jogosult,mivel már bőven a Gyes lejárta után fog megszületni.
2012. dec. 29. 14:36
 4/12 anonim ***** válasza:
Volt élő munkaviszonyod? Ha igen akkor Tgyás, táppénz, ha nem akkor semmit nem kapsz amíg meg nem születik a gyerek. Utána pedig gyes.
2012. dec. 29. 14:37
 5/12 anonim ***** válasza:

van munkaviszonyod akkor nincs gond. lehet nem is kéne megvárni a gyes végét hanem felmondani, kivenni a szabijaidat, aztán táppénzre menni.

beszélj minél előbb a könyvelőddel hogy járnál a legjobban!

lényeg, hogy munkaviszonyba maradj, így ne felejtsd el bejelenteni, hogy terhes vagy, akkor nem rúghatnak ki akkor sem ha a gyes lejár és még nem intéztél semmit

2012. dec. 29. 14:39
 6/12 anonim ***** válasza:

Rosszul mondták.

Újra jogosult leszel a tgyásra is, majd a gyedre is, csak az összege lehet más.

Arra a 3 hónapra megteheted, hogy elmégy táppénzre, vagy kiveszed a felgyülemlett szabikat. Igazából minél hamarabb elmehetsz táppénzre, egyrészt az valószínűleg több mint a gyes, másrészt a gyed igénylést megelőző év a te esetedben 2013 lesz, így ha 2013-ban inkább táppénzen vagy mint gyesen, akkor magasabb lehet a gyed összege (ez jövedelemfüggő).

7/12 A kérdező kommentje:
Igen van munkaviszonyom,2007óta dolgozom a cégnél.
 8/12 anonim ***** válasza:
0%
Én úgy tudom, ha több mint 6 hónapot voltál gyesen, akkor gyesre leszel jogosult csak, hiába van élő munkaviszonyod. Méltányossági gyedet tudsz igényelni.
2012. dec. 31. 12:17
 9/12 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó!Én is pont így hallottam...de már nem tudom...mindenki mást mond.:) Méltányossági Gyed?Gondolom esélyem sincs...erről még viszont nem hallottam :)
2012. dec. 31. 13:06
 10/12 anonim ***** válasza:

Amit az utolsó ír badarság én vagyok az élő példa rá.

2011.02.14-től gyesen voltam 2012.02.14-ig majd táppénzre mentem mert a kislányom 2012.05.26-án született és ugyan úgy kaptam a tgyást és mostmár gyeden vagyok.

2012. dec. 31. 13:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!