Sziasztok, van egy 3 és fél és egy másfél éves kisfiam. Imádom őket, de a nagyobbik rossz alvó, a kisebbik pedig betegesebb mióta a nagy oviba jár. A gondom: őszintén,minden imádatom ellenére : kivagyok fizikailag és lelkileg is. November első hetében kisebbik fiam kruppos rohamot kapott, utána való héten Apa volt itthon egy hétig "betegen", aztán nagyobbik fiamnak volt torokgyulladása, majd következő hétre a kicsi is elkapta. Aztán kezdett alakulni a dolog, de múlt héten nagyfiam megint beteg lett, így januárig itthon van. Az éjszakák borzalmasak, november eleje óta három-négy órákat alszom, egyre idegesebb vagyok, és nem akarok így készülni a karácsonyra. Szerintetek önző dolog lenne megkérni nővéremet, hogy egy vagy két délelőttre vállalja be így karácsony előtt a kicsiket, amíg alszom egyet, vagy csak megfürdök úgy, hogy nem tépi fel senki az ajtót öt perc után?
2012. dec. 19. 06:41
1/9 anonim válasza:
Nem önzés! Kérj segítséget, ez nem szégyellnivaló dolog. Jogod van kicsit magadra is figyelni.
2012. dec. 19. 06:46
2/9 anonim válasza:
Egyáltalán nem.Hasonló helyzetben vagyok, csak sajna nekem még megkérni sincs kit:-(((
2012. dec. 19. 06:47
3/9 anonim válasza:
Nem önzőség,bárki kiborulna a helyedben. Aki azt mondja,hogy mindig minden rózsaszín és tökéletes,az hazudik. Kérd meg nyugodtan,így valóban nem lehet készülni az ünnepekre,és bőven rád fér a pihenés. De egy délelőtt kevés lesz,szóval inkább kettő,ha a nővéred sem bánja,és akkor egyik délelőtt csak magaddal foglalkozz,aludj jó sokat,fürödj meg nyugodtan,másik délelőtt pedig készülhetsz a karácsonyra :)
2012. dec. 19. 06:54
4/9 anonim válasza:
Hát te hüle vagy? Nem is látsz már a fáradságtól.
Ha minden éjszakád szuper és minden rendben van sincs senkinek köze vagy lenne önzöség hogy te oda hivsz segítséget.
mi külföldön élek, és van egy kicsi és aegy pici lányom. Hála isten mindegyik elég jól átalussza az éjszakákat, nyugodtak is, de már annyira utálok bárminek is neki kezdeni, mert ha pl fürdöt tisztítok és mindent lefújok vegyszerrel épp elkezdeném sikálni mikor valamelyik elkezd ordítani. Most jönnek anyósomék és én is szeretném már végre a házat tisztán látni. Sógorom jelezte hogy ö már lehet csütörötökön itt lesz, így tiszta örömbe vagyok hogy végre valaki leköti a kölkeimet én meg tudom a dolgomat csinálni.
2012. dec. 19. 06:56
5/9 anonim válasza:
Dehogy önzőség! Sőt ha megoldható, vezessétek ezt be a későbbiekben is, hogy havonta egy egy napot vigyáz rájuk a nővéred, és ha neki is van gyerkőce akkor fordítva te is vigyázol rá, és így mindkettőtök egy kis lélegzetvételhez jut. Ez nem azt jelenti hogy nem lennél jó anya, vagy ne szeretnéd a gyerkőceid,de te is ember vagy!!!
2012. dec. 19. 07:02
6/9 A kérdező kommentje:
Mindenkinek köszönöm a válaszokat. Igen, tényleg levagyok amortizálódva kicsit, pláne hogy jön a harmadik baba, és megint előjött a gerincfájás. Azt hiszem ma beszélek is vele, még jó hogy két nővérem is van:-)) Mindenkinek mégegyszer kösz, és jó készülődést a karácsonyra, és pihenjetek sokat:-)) kellemes Ünnepeket!:-))
2012. dec. 19. 07:05
7/9 anonim válasza:
4-ik vagyok.
ahogy valaki írta nyugodtan rendszerezhetsz ilyet akár minden héten 1x.
nekem volt egy babysitterem aki heti 1x kijött lekötötte a gyereket én meg csináltam a dolgomat. közben elköltöztünk, és itt nem találok senkit sem, és már nagyon oda vagyok. pedig annyira jó ha heti 1x valaki jön és segít.
2012. dec. 19. 07:18
8/9 anonim válasza:
bár még nem tartok itt, de valamelyest ismerem az érzést. én heti/kétheti rendszerességgel el szoktam hozni unokaöcsémet az anyukájától, hogy legyen egy kis idejük egymásra a felnőtteknek, tudjanak pihenni, és rendbe tudják tenni a lakást :) a kicsi 16 hónapos, imádjuk egymást, bár egyre nehezebb utána futkosnom, mert 30 hetes terhes vagyok, de míg bírom, addig próbálok nekik így segíteni. kijár nekik is ennyi szabadság, ahogy mindenkinek :) öcsémet is át szoktam hozni magunkhoz, őt lehet már 1-2 napra is (többre is lehetne, de suli van..-12 éves) anyuéknak is kell a pihi:)
remélem kapsz segítséget a nővéreidtől, igazán rád fér :)
2012. dec. 19. 08:05
9/9 anonim válasza:
Jaj dehogy önzőség az se lenne az ha minden héten 1 napot más vigyázna rájuk.Nekem csak egy20 hónapos fiam van,de mellette tanulok,nem rég végeztem a gyakorlattal ahova reggel 6ra jártam,most munkát keresek,jön a karácsony itt a házimunka,emellett kisfiam beteg volt 1 hétig ,utána a párom is, aztán kisfiamnál előjött szintén ez a kruppos köhögés,majd én betegedtem le aztán rá 2 hétre újra kruppszerű köhögés.Már hulla vagyok alig aludtam,mikor Ő beteg volt Ő nem aludt,mikor én voltam beteg a fej,fül egyéb fájástól nem aludtam,mivel bölcsibe is alig volt,így szinte szalad a lakás,mert időm sem volt rá,csodálom,hogy a karácsonyi ajándékok, a fa,és a díszek már meg vannak,türelmetlen vagyok,kimerült,ideges.Volt anyukámmal már fél napokat sőt a héten egyik este nála alszik,hogy végre kipihenhessem magam.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!