Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mennyire vagytok önzetlenek a...

Mennyire vagytok önzetlenek a gyerekkel szemben?

Figyelt kérdés

Pl az adott szituáció:

Első nap elfogy a kedvenc Nutellás palacsinta, marad a lekváros. Másnap azt eszi, délután is kér, Te találsz a tányéron egy elbújt Nutellásat. Megeszed, vagy szólsz a gyereknek, hogy maradt egy? :D

2013. máj. 12. 14:03
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
60%

Megenném, úgyse tudja.

Amúgy is csak azért, mert maradt egy darab a másikból biztos nem tömném meg vele, mikor már evett más fajtát, palacsintát meg három napig enni? Mi még az nap megesszük az ilyeneket, szóval, harmadnapra se raknám már el, csak azért, hogy egyen. Ha nincs otthon nutella, veszünk és majd eszik megint, ha lesz palacsinta.

Azért ez nem egy olyan dolog, hogy se előtte se utána nem jut hozzá, hogy neki kelljen adni.

2013. máj. 12. 14:34
 12/21 anonim ***** válasza:
81%
Tény, hogy van önuralmam, de a gyerek jóllakott, megeszi a lekvárosat is és én is szeretem. Egyébként ha a gyerekem jóllakott és tudna a palacsintáról, tuti nekem adná. Mert úgy neveltem, hogy nem körülötte forog a világ. Éppen ezért, ha egy szelet csokija van azt szívesen megosztja. Sőt, akár teljesen le tud róla mondani más javára. Ettől még tudja, hogy nekem ő a legfontosabb a világon. És ez nem egy palacsintán múlik.
2013. máj. 12. 14:34
 13/21 anonim ***** válasza:
71%

Felnőtt vagyok

nem eleszem előle, hisz ő már jóllakott

Akkor miért ne ehetném meg a megtalált palacsintát? Ha tud róla, megfelezem vele, ha nem tud róla megehetem. Nem eleszem előle, hisz ő jóllakott és bármikor csinálhatok másikat. Mint ahogy a túrórudiját is megettem az utolsót. Ő evett minden nap. Ma én megettem na és? Majd kap , bármikor vehetek neki.

2013. máj. 12. 14:47
 14/21 anonim ***** válasza:

Sokszor odaadom nekik, amit én is szívesen megennék.

De ezerszer előfordult már, hogy nem akartam, hogy csokit egyenek, én viszont akartam csokit enni, és titokban kimentem a konyhába csokit falni, kb a szekrénybe bebújva, nehogy lebukjak.

De persze volt hogy lebuktam, azt mondta, hogy ez felnőtt csoki :)

Ebéd előtt nem engedek nekik hülyeséget enni... magamnak megengedem, de a gyerekek ne lássák meg...

2013. máj. 12. 15:03
 15/21 anonim ***** válasza:
61%
Megeszem, ha szeretem. Ha nem szeretem odaaddom azt apjának. Neki is jár a jóból.
2013. máj. 12. 15:20
 16/21 anonim ***** válasza:
a felét megeszem,de a felét megkapja, pláne ha előtte már sok sok palacsintát megevett!
2013. máj. 12. 15:25
 17/21 anonim ***** válasza:
Megkérdem kéri- e? És ha igen megkapja ha nem megeszem.
2013. máj. 12. 15:32
 18/21 anonim ***** válasza:
61%
Én megeszem. Volt, hogy suttyomban csokit is vettem magamnak (nekik volt a húsvéti csomagban még).
2013. máj. 12. 17:07
 19/21 anonim ***** válasza:

Ha ő jól lakott én pedig megkívánom meg eszem ha nekem nem kell szolok neki.

Nem szoktunk ebből ekkora ügyet csinálni volt már párszor hogy túl sok csokit evett a napon mert voltak a nagyszülők mi pedig dézsmáltunk apával amit én vettem mert nem akartam neki oda adni de mi pedig megkívántuk.

Nem gond ha másnap 3 csoki helyett csak egyet eszik.

2013. máj. 12. 20:58
 20/21 anonim ***** válasza:
Tegyük fel egyetlen egy darab kedvenc van, több nem készült:) akkor azt neki adom. Ha van kettő és az egyiket megeszi, de még kérne, akkor azt elfelezem, vagy elharmadoljuk. Ha volt 10 9et megevett és meglátok egyet akkor ha senki nincs a közelembe megeszem, esetleg ha a férjem is látja elfelezzük. Ha meg a gyerek is ott lenne akkor ő is kapna belőle egy falatot:)
2013. máj. 12. 22:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!