Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Sokkal nehezebb 2 gyerekkel...

Sokkal nehezebb 2 gyerekkel mint 1-el?

Figyelt kérdés

Azt szeretném megtudni mennyivel nehezebb 2 gyereket nevelni mint egyet. Nekem még csak egy van, de néha így is nagyon nehéz.. (Akinek van gyereke az szerintem tudja miről beszélek..)

Szeretnék vállalni még egyet, de nem tudom bírnám -e..

Szerintetek? Aki tud írjon tapasztalatot!!

Előre is köszi! :)

2013. máj. 8. 12:35
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
82%
Hatványozódik, igen :)
2013. máj. 8. 12:36
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ miben, mindennek van előnye és hátránya is.

Nekem kis korkülönbséggel született a két gyerek, az eleje nem volt egy fáklyásmenet. Iszonyat nehéz volt, viszont most már sokkal jobb. Egy gyerekes ismerősök panaszkodtak, hogy folyton lóg rajtuk a gyerek, míg nekem lefoglalják és elszórakoztatják egymást. Ha bárhová megyünk, nekik mindig van játszótárs.

Persze dupla cuccal kell menni mindenhová...

Régebben a kettőt nehezebbnek éreztem, hogy leadjam valakinek, a környékbeli egygyerekesek valahogy könnyebben osztották meg egymás között, pl. az egyik elvállalta a másikét amíg az bevásárolt. Úgy éreztem, hogy egy gyereket még bárki szívesen elvállal, de kettőnek már nem örülnek.

Most viszont jó, mert kisiskolások, együtt szívesebben hagyom őket mint ha csak az egyik lenne egyedül. Pl. kint voltunk a tengerparton, rengeteg cucc, nekik pisilni kellett. A kettőt együtt nyugodtabban engedtem el egy közeli játszótérre.

2013. máj. 8. 13:07
 3/12 anonim ***** válasza:
73%
Én meg azt akartam megtudni, milyen egy gyerekkel, mert nekem kapásból kettő lett, ikrek.:) Ezt is túl lehet élni, akkor szerintem mivel már úgyis van tapasztalatod a gyereknevelésről, megfogod oldani! Ha igazán akarsz még babát, ne problémázz ezen!:)
2013. máj. 8. 13:07
 4/12 A kérdező kommentje:

Na az iker-téma is kicsit visszatart.. Ugyanis a párom iker és az ő anyukája is, meg az én nagymamámnak is ikrei voltak(bár ők sajnos meghaltak születésük után :( )

Szóval nagy esélyem van az iker-szülésre... Nos ha a második terhességemnél ikrek lennének az már kicsit stresszes lenne...

2013. máj. 8. 13:13
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Barátnőmnek 1,5 hónapja született a fiam, rajta látom, hogy nehezebb a kettővel, persze gondolom ez idővel enyhül, ahogy a kicsi is önállósodik és nem csak a cicin lóg.

Meg persze, ha van egy társ, aki odafigyel és segít, nem pedig elhanyagol és lelép, akkor máris kedvezőbb a helyzet.

2013. máj. 8. 13:14
 6/12 A kérdező kommentje:
Szerencsére a férjem segít, bár sok dolog inkább rám hárul a gyerekneveléssel kapcsolatban... :)
2013. máj. 8. 13:15
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Persze, nyilván több feladata van az anyának, de ha már mondjuk ellátja a nagyobbat, addig, míg te elviszed a kicsit oltásra pl, akkor az már nagy segítség.
2013. máj. 8. 13:20
 8/12 anonim ***** válasza:

persze !! sokkal nehezebb az tuti !!!! nekem ha egy van itthol úgy érzem magam mintha nyaralnék !!!! és nem viccelek!a legnehezebb hogy két kisgyerekre figyelj, de mindkettőnek más igénye van (még)

pl a nagy festene, a kicsi még megeszi a festéket....a kicsit állandóan fogni kell míg tanúl járni, közben figyelj a "nagyra" is nehogy baja legyen...a kicsi rombol, a nagy épít...jönnek a tesóharcok :)))

, de jó együtt látni őket, jó hogy tudnak együtt játszani és egy korcsoport lesznek....

szóval én ugyan így csinálnék mindent....de nehéz!!

2013. máj. 8. 14:03
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Igen,minden szempontból nehezebb.

(Lelkileg, fizikailag bírni a strapát és persze anyagilag is megéreztük.

De nem csinálnám már másképp, pedig 19 hónap korkülönbséggel született a második babám, aki az elejétől kezdve átlagon felül sírós baba.

A nagyfiam most 2 és fél éves, a kicsi lányom pedig 11 hónapos.

2013. máj. 8. 14:07
 10/12 anonim ***** válasza:
Akkor én leszek a kivétel őszintén szólva én nem érzem nehezebbnek. Igaz 5 év van közöttük, a nagy már ovis, sőt szeptembertől iskolás lesz, apa meg éjjel nappal dolgozik, én vagyok velük legtöbbet, a mama monduk tud segíteni. A nagyfiam viszont már nagyon okos önnálló imádja az öcsit sürög fofg körülötte most 1,5 éves és ő a jõval nehezebb eset. De nekem inkább akkor könnyebb ha ketten vannak, lekötik egymást, amíg nincs itthon a tesó a kicsi tiszta hiszti, állandóan rajtam lóg. De persze kisebb korkülömbséggel biztos nehezebb
2013. máj. 8. 22:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!