Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Sokkal nehezebb 2 gyerekkel...

Sokkal nehezebb 2 gyerekkel mint 1-el?

Figyelt kérdés

Azt szeretném megtudni mennyivel nehezebb 2 gyereket nevelni mint egyet. Nekem még csak egy van, de néha így is nagyon nehéz.. (Akinek van gyereke az szerintem tudja miről beszélek..)

Szeretnék vállalni még egyet, de nem tudom bírnám -e..

Szerintetek? Aki tud írjon tapasztalatot!!

Előre is köszi! :)

2013. máj. 8. 12:35
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm hogy megosztottátok velem a tapasztalataitokat. Jólesett olvasni..

Mindenesetre azt kiszűrtem tanulságként, hogy minél nagyobb a két gyerek közt a korkülönbség, annál egyszerűbb.

Nem sietem el, hisz a kisfiam 3,5 éves múlt és még csak terv a második, szóval lehet hogy várok még 1-2 évet a szüléssel.. :)

2013. máj. 8. 23:00
 12/12 anonim ***** válasza:
100%

"hogy minél nagyobb a két gyerek közt a korkülönbség, annál egyszerűbb. "

Erre azért ne vegyél mérget. Tesómék gyerekeinél nagy a korkülönbség, állandóan vita volt. Pl. kaptak közösen egy autópályát, a kicsi nem engedte a nagyot az apjával ketten játszani, de ő nem volt egyenrangú fél a nagynak.

Közöttünk a tesómmal is nagy a korkülönbség, úgy nőttünk fel mint két egyke. Most irigykedve nézem a lányaimat, hogy szinte egész nap elszerepjátékoznának, szinte egy másik világot teremtenek maguknak, a társasban egy szinten vannak, szóval nincs vita. Én meg egyedül fésülgettem a babáimat ennyi idősen, meg ültem a nagymamám mellett, aki hímezgetett. Baromi izgalmas volt.

Programot nehezebb csinálni ha nagy a korküönbség, ami a kicsinek sem unalmas, de a nagynak is érdekes. Aztán alkalmazkodni kell a kicsi "teherbírásához", pl. mikor hová lehet menni, alvásidőbe esik-e a program, stb.

Nálunk az a jó, hogy kb. ugyanakkor fáradnak, ugyanaz ami leköti őket (tehát mind a kettőt vihetem valahová, pl. kalandparkba, nincs az, hogy az egyiknek nem való)

Ami viszont a nagy korkülönbségnél jobb, az a közlekedés az elején. Egy kicsivel és egy picivel békávézni kész kalandtúra.

Na meg általában a 6 éves nem akarja legyilkolni az 1 évest, míg egy 2,5 évest állandóan leshetsz, hogy mikor sújt le a tesóra.

Második vagyok, 1,5 van a gyerekek között.

2013. máj. 9. 00:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!