Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 1 szobában a gyermekeddel?...

1 szobában a gyermekeddel? Ezeket hogy oldottátok meg?

Figyelt kérdés

2 szobás lakásban vagyunk, az egyik szoba a 2 nagyobbé, a msikban mi vagyunk, tehát ha megszületik a pici, akkor velünk kell lennie. (egyenlőre nem költöznénk, nincs nagyon rá lehetőség, talán a pici 1 éves koráig maradni tudnánk és szeretnénk..)

Amikor otthon van az egész család, akkor hogy nem zavarjátok a picit? Este megy a tévé? (férjem szeret este tévézni:) Hogy csináltok egyáltalán bármit is? Vagy érdemes mindenféleképp leválasztani egy kisebb részt a babának?

2013. máj. 11. 11:57
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
Szerintem amíg kicsik a gyerekek nincs ezzel gond, hogy egy szobában vannak. Ez iskolás/kamaszkorban kezdhet el problémát jelenteni. Akkor azért már durvának tartom egy kis szobában nyomorogni, mert nincs semmi magánélet. Mondjuk ezek alapján a válaszok alapján, mindig kicsit megnyugodok, mert én azon stresszelek, hogy 1,5 szobás lakásból hogyan tudnánk nagyobba menni ha már 2 gyerek lesz, de itt sokszor elég lazán veszitek az ilyesmit, így lehet én aggódok túl mindent. Egyébként vannak nagyon jó kis praktikák szobarész leválasztásra, neten biztos találsz ilyeneket.
2013. máj. 11. 15:53
 22/26 anonim ***** válasza:
22%

Kérdező, azért ne csináljunk úgy, mintha a családtervezés egyetlen módszere az abortusz lenne. Senki nem mondta, hogy vetesd el a gyereket, csak azt, hogy "bátor" dolog volt ilyen pici lakásba 3 gyereket is vállalni. (még egyszer mondom, nem csak abortusszal lehet elérni, hogy ne szülessen babád, nem tudom hallottál-e már a védekezésről).

Szépen hangzik, hogy sok jó ember kis helyen is elfér, de sajnos a gyakorlatban nem igazán működik. Mi is egy szobában voltunk gyerekkoromban a bátyámmal, gyerekként tényleg jól elvoltunk, de kamaszkorban már nagyon vágytunk mindketten a privát szférára, szerencsére addigra megoldódott a szoba-kérdés.

Hogy a kérdésre is válaszoljak: valóban nem túl szerencsés az alvó baba mellett tv-zni, nem csak a hangja, hanem a fénye, villogása miatt is. Újszülöttként valószínűleg még fog tudni így aludni, később már nem biztos, szóval amennyire lehet, tényleg próbáljátok elszeparálni, ha mindenképp tv-zni kell. És szerintem próbáljatok megoldást találni a költözésre minél előbb, mert minél nagyobbak lesznek a gyerekek, annál nehezebb lesz nekik, hogy így össze vagytok zsúfolva.

2013. máj. 11. 21:39
 23/26 A kérdező kommentje:

Kedves 18-as válaszoló!

Hogy jössz te ahhoz, hogy ilyen szinten lehordjál valakit, akinek az életéről fogalmad sincs? Nem nyomorgunk, nem szenvedünk semmiben hiányt, csak egyéb okok miatt kb. 1-másfél év múlva költözünk nagyobb lakásba, nem pedig most. Elég primitív ez a megjegyzés, hogy "minek 3. gyerek, ha már úgyis van 2". Szerinted minden nagycsaládos csak segélyre szült? Meg csak azért szültek, hogy munka hiányában legyen mivel foglakozni, amiért mellesleg pénzt is kap az ember? Hát nem jól tudod, képzeld, 3 szakmám van, abból egy felsőfokú, 2 nyelvvizsgával, van hova visszamennem dolgozni, sőt, jelenleg is dolgozom. KÉpzeld, gyönyörű életünk van és lesz is, nem egy panelban nyomorogva. Mellesleg ismerek én olyat, aki egy panelban is szépen felnevelt 3 gyereket,mert 3 szobában simán elvoltak. De úgy látom, te mindjárt beraknál a médiába, csak mert a 3. gyerekem első életévét velünk egy szobában tölti majd. Úgy látom komoly ellenszenved van a 3 vagy több gyerekesekkel szemben, de ha elég intelligens lennél, nem általánosítanál.

Komolyan, - tisztelet a kivételnek, aki normálisan válaszolt,- úgy szólogattok tényleg be, mintha azt írtam volna, hogy nincs pénzünk és sorra szülöm a gyerekeket, és itt nyomorgok 20nm2-en. Olvassa el mindenki, amit írtam! Lesz lehetőségünk nagy lakásba költözni, de csak késöbb, az anyagi helyzetünkről egy szót sem ejtettem. (mivel ezzel nincs probléma)

De aki véletlenül terhes lesz és abortuszra akar menni, annak úgyis azt ajánlgatjátok, hogy nyugodtan tartsa csak meg, úgysem kell sok pénz egy gyerekre...Itt a nagyobb többség szereti kioktatni a másikat, mert nekik biztos tökéletes életük van, de azért gondolom lenne mit sepregetni a saját házuk táján...csak a másé érdekesebb.

Mindenki másnak köszönöm! Most úgy néz ki, hogy jövő nyáron költöznénk, a pici meg csak idén év vége felé születik. Ha most költöznénk, elesnénk egy bizonyos összegtől, de még nem döntöttünk. Ha maradunk,a kkor is megfogjuk oldani, nem lesz olyan hosszú idő.

2013. máj. 11. 21:56
 24/26 anonim ***** válasza:
66%
kedves Kérdező ne hagyd ,hogy ostoba szívtelen kommentelők felhúzzanak...palotában is lehet kegyetlenül halálra éheztetni gyermeket(sajnos)és egy szobában is lehet szeretettel ,gondoskodva nevelni 3at.borzalmas mennyire anyagias,pénzközpontú,világot élünk.lassan már ott tartunk gyermeket szülni is bűn...
2013. máj. 11. 22:02
 25/26 anonim ***** válasza:
47%

Szia!

Mi egy szobában lakunk a fiammal még mindig, másfél éves. TV megy, nem zavarja, hozzászokott hogy nincs mindig síri csend, a monoton zajok egyáltalán nem zavarják. Reggel vidáman, nem nyűgösen ébred. Mi nem választottunk le neki szobarészt.

2013. máj. 11. 22:26
 26/26 A kérdező kommentje:

Köszönöm a Ti válaszaitokat is! Csak ezen az oldalon nagyon sok bunkó van, gondolom ezt mindenki látja.

Gondoltam, hogy nem csak mi vagyunk ilyen helyzetben és látom más is megoldja:)

2013. máj. 13. 07:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!