Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Akinek nem volt kocsija mikor...

Akinek nem volt kocsija mikor született a baba hogyan oldottátok meg a hazajövetelt?

Figyelt kérdés
2013. ápr. 8. 09:13
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Ha nincs autó, akkor meg lehet kérni egy ismerőst esetleg, aki épp ráér, hogy vigyen haza, vagy autót kölcsönkérni, vagy végső megoldásként taxi.
2013. ápr. 8. 09:20
 2/12 anonim ***** válasza:
50%
Vagy megkérsz valakit vigyen haza, fizetsz neki, vagy pedig busszal, babakocsival.
2013. ápr. 8. 09:20
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

3-5 napos csecsemőt semmiképp nem vinnék busszal, az egyik legnagyobb fertőzésforrás az autóbusz. Babakocsi is necces szerintem, attól függ, milyen az idő, nekem mind a két gyerekemnél szeles idő volt, fiamat áprilisban szültem, az eső is esett, mikor mentünk haza.

Mindenképp megkérnék valakit, vagy ha párodnak van jogsija, vagy neked, akkor kölcsönkérnék egy autót, valamelyik nagyszülőnek csak van, vagy párod egy haverjának vagy egy barátnőd, aki tudja nélkülözni az autót egy kis időre, vagy ők maguk mennek el érted.

Gondolom a lakóhelyedhez legközelebbi kórházban szülsz, így talán még a taxi is belefér.

2013. ápr. 8. 09:26
 4/12 zabmester ***** válasza:
100%

Minket anyukámék vittek haza.

Ha erre nem lett volna mód, akkor gondolom taxiztunk volna. De az egyik szobatársam egyszerűen hazatolta babakocsival a babát, mert közel laktak.

2013. ápr. 8. 09:27
 5/12 A kérdező kommentje:
Köszi!:) Igazából sógoroméknak van csak olyan rossz megkérni őket hogy most akkor ne menjen már dolgozni mert haza kéne vinni a kórházból..de aztán lehet ezt csak én gondolom igy ,szivesen megtennék!Júliusba fogok szülni de sose tudni milyen idő lesz!Amugy ha egy mód van rá nem szeretném tömegközlekedéssel én se hazahozni mert villamosozni és vonatozni is kell:S
2013. ápr. 8. 09:32
 6/12 anonim ***** válasza:
29%

Sokaknak, akik 20-30 km-re laknak a kórháztól, nincs 15.000 forintuk taxira!

Nagyon sokan busszal viszik haza, ez van, nincs pénz!!!

Autós ülést sem akar mindenki venni, minek, nincs kocsijuk!

Sokak kérni sem tudnak kitől!!!

Több szobatársam busszal vitte haza a babát, februárban!

A férje jött, betolta a babakocsit, majd abban eltolták!

2013. ápr. 8. 09:32
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nagyon kevesen viszik haza busszal az újszülöttet!

Kórházban szobatársam is igen szegény 18 éves lányka volt, de mondta, hogy a főnöke jön majd érte és kapott kölcsön babahordozót. Én is adta már kölcsön babahordozót, míg hazahozták a babát a kórházból, sőt gyerekülést is adtam kölcsön 1 napra. Szerintem mindig lehet valakit találni, aki segít. Mikor én születtem 32 éve, engem és anyukámat a szomszéd hozott haza a kórházból.

2013. ápr. 8. 09:41
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nyugodtan kérd meg a sógorodat, főleg ha fel is ajánlotta, akkor fogadd el. A babád még 1 hetes se lesz, mikor kijöttök, ha minden jól megy. Főleg, hogy villamos, ami köztudott, hogy mindig zsúfolt, akkor vonat, na meg a várakozási idő. Az más, ha valaki 10 percre lakik a kórháztól, de 1-3 órás buszozás, vonatozás várakozással együtt azért egy 3-4 napos csecsemő nulla immunrendszerének nem tesz jót!
2013. ápr. 8. 09:45
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Mi közel laktunk a kórházhoz. Sétát terveztünk, de mivel esett az eső, taxi lett.

Azóta van kocsink, egyáltalán nem érezném tehernek ha egy rokon megkérne ilyenre.

2013. ápr. 8. 09:46
 10/12 zabmester ***** válasza:
76%
Ha nem szeretnéd, hogy a sógorod emiatt ne tudjon dolgozni menni, nem lehetne úgy intézni, hogy munkába menetel előtt menjen értetek? Bár persze ez függ a kórháztól is, például hogy mikor kapod meg a zárójelentést, meg minden egyebet. De akkor meg esetleg azt lehetne, hogy munka után visz haza, az sem jó? De amúgy meg még az is meglehet, hogy pont hétvégére esne, amikor hazamész :) Legalább is nálunk így jött ki a lépés, ezért tudott anyukám hazavinni, különben dolgozott volna, úgy nekem is várni kellett volna késő délutánig.
2013. ápr. 8. 09:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!