Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A gyerekem apja le akar...

A gyerekem apja le akar mondani a fiáròl, nem tudom mit tegyek, kérlek titeket adnátok tanácsot, ti mit tennétek? Mi szolgálja a gyerek érdekét?

Figyelt kérdés

Nos fiam 2 èves mùlt, apja utoljàra fèl ève làtta, elõtte se sûrûn làtogatta, a gyerek bàcsinak hìvja, nem apànak.

Gyerektartàsba màr 200.000ft elmaradàsa van, ez a vègrehajtònàl vsn, de bejelentett munkahelye nincs, hàzat àtiratta màs nevère.

Most lemondana ròla, pàrom szìvesen a nevère vennè, illetve elvenne felesègül, ( amugy nem szerettünk volna esküvõt).

Nos ha lemond ròla; gyerektartàs nèlkül eddig is megvoltam, de esetleg a gyereknek 15 èv mùlva jòl jönne az a pènz, ha behajtjàk az apjàn ugyis õ neki rakom el. Esèly megvanrà hogy kèsõbb megkeresi a gyereket, ès biztosan nem azt fogja mondani hogy lemondtam ròlad hogy ne kelljen fizetni...

De ha nem hagyon hogy lemondjon ròla akkor làthatàsra lehetõsège megvan, ès szerintem a gyereknek joga van ( lesz) tudni hogy ki a biologiai apjs, foglalkozik e vele, stb.

Mit tegyek? Ha lemond ròla fèlek megkeresi ès màshogyan adja elõ a dolgokat neki, ha nem akkor pedig 3èves kora utàn elviheti minden màsodik szombaton 9-14òràig.

Ma ezt az sms t ìrta: mindent elfogok követni hogy lekerüljön a gyerek a nevemrõl! Többi velem kapcsolatos kijelentèsèt nem ìrnàm le.

2013. máj. 8. 13:09
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Ha le akar mondani, mondjon le, mert csak bántani fogja a kicsit később ha nem engeded. De azért én az sms-eit eltenném, ha elég nagy lesz a fiam meg tudjam neki mutatni, hogy az apja így gondolkozott róla ezért jobbnak láttad, hogy ne sérüljön ő elengedni az apját.

Nálunk van a családban egy férfi aki lemondott a fiáról 3évesen, megvan az ilyen emberről a véleményem...

2013. máj. 8. 13:53
 12/12 anonim ***** válasza:

Szia!

Lehet, hogy már írták előttem, szerintem, ha le akar mondani róla, akkkor jobb, ha megteszi. Ha valaki ilyen jellemtelen alak (már bocsánat), én nem ragaszkodnék hozzá, sőt!

Ha a párod sajátjaként fogja nevelni, akkor csak jó a kisfiúnak, mert lesz egy igazi apja.

Ez egyébként az örökbefogadás egy fajtája, és nyilván nem egyszerű kezelni azt, hogy a fiad tudja, hogy van egy vér szerinti apja, aki nem foglalkozik vele, azonban ti – a leírásod alapján – a pároddal rendes családként működtök, és a kissrácnak az a legjobb, ha rendezett körülmények között cseperedhet.

Azon pedig ne aggódj most, hogy majd 15 év múlva mi lesz, vélhetően a fiad maga is meg akarja ismerni majd a vér szerinti apját, és ebben nem is szabad gátolni. De hidd el, mondhat majd neki bármit a vér szerinti apja, nincs olyan mentség, amivel kimagyarázná magát, miért nem látogatta, miért mondott le róla…

A pénzzel kapcsolatban: persze, igazad van, jól jöhetne neki a pénz, viszont a magyar igazságszolgáltatást ismerve én nem táplálnék vérmes reményeket ezügyben. (Persze lehet, hogy nincs igazam, nem volt még részem tartásdíj behajtásában, de hallottam róla, hogyan mismásolják el az ilyeneket.)

2013. máj. 9. 10:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!