A gyerekem apja le akar mondani a fiáròl, nem tudom mit tegyek, kérlek titeket adnátok tanácsot, ti mit tennétek? Mi szolgálja a gyerek érdekét?
Nos fiam 2 èves mùlt, apja utoljàra fèl ève làtta, elõtte se sûrûn làtogatta, a gyerek bàcsinak hìvja, nem apànak.
Gyerektartàsba màr 200.000ft elmaradàsa van, ez a vègrehajtònàl vsn, de bejelentett munkahelye nincs, hàzat àtiratta màs nevère.
Most lemondana ròla, pàrom szìvesen a nevère vennè, illetve elvenne felesègül, ( amugy nem szerettünk volna esküvõt).
Nos ha lemond ròla; gyerektartàs nèlkül eddig is megvoltam, de esetleg a gyereknek 15 èv mùlva jòl jönne az a pènz, ha behajtjàk az apjàn ugyis õ neki rakom el. Esèly megvanrà hogy kèsõbb megkeresi a gyereket, ès biztosan nem azt fogja mondani hogy lemondtam ròlad hogy ne kelljen fizetni...
De ha nem hagyon hogy lemondjon ròla akkor làthatàsra lehetõsège megvan, ès szerintem a gyereknek joga van ( lesz) tudni hogy ki a biologiai apjs, foglalkozik e vele, stb.
Mit tegyek? Ha lemond ròla fèlek megkeresi ès màshogyan adja elõ a dolgokat neki, ha nem akkor pedig 3èves kora utàn elviheti minden màsodik szombaton 9-14òràig.
Ma ezt az sms t ìrta: mindent elfogok követni hogy lekerüljön a gyerek a nevemrõl! Többi velem kapcsolatos kijelentèsèt nem ìrnàm le.
Ha le akar mondani, mondjon le, mert csak bántani fogja a kicsit később ha nem engeded. De azért én az sms-eit eltenném, ha elég nagy lesz a fiam meg tudjam neki mutatni, hogy az apja így gondolkozott róla ezért jobbnak láttad, hogy ne sérüljön ő elengedni az apját.
Nálunk van a családban egy férfi aki lemondott a fiáról 3évesen, megvan az ilyen emberről a véleményem...
Szia!
Lehet, hogy már írták előttem, szerintem, ha le akar mondani róla, akkkor jobb, ha megteszi. Ha valaki ilyen jellemtelen alak (már bocsánat), én nem ragaszkodnék hozzá, sőt!
Ha a párod sajátjaként fogja nevelni, akkor csak jó a kisfiúnak, mert lesz egy igazi apja.
Ez egyébként az örökbefogadás egy fajtája, és nyilván nem egyszerű kezelni azt, hogy a fiad tudja, hogy van egy vér szerinti apja, aki nem foglalkozik vele, azonban ti – a leírásod alapján – a pároddal rendes családként működtök, és a kissrácnak az a legjobb, ha rendezett körülmények között cseperedhet.
Azon pedig ne aggódj most, hogy majd 15 év múlva mi lesz, vélhetően a fiad maga is meg akarja ismerni majd a vér szerinti apját, és ebben nem is szabad gátolni. De hidd el, mondhat majd neki bármit a vér szerinti apja, nincs olyan mentség, amivel kimagyarázná magát, miért nem látogatta, miért mondott le róla…
A pénzzel kapcsolatban: persze, igazad van, jól jöhetne neki a pénz, viszont a magyar igazságszolgáltatást ismerve én nem táplálnék vérmes reményeket ezügyben. (Persze lehet, hogy nincs igazam, nem volt még részem tartásdíj behajtásában, de hallottam róla, hogyan mismásolják el az ilyeneket.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!