Jó az, ha születéskor meg kell mondani a gyerek nevét?
Angliaban is hasonlo a gyakorlat, szerintem teljesen rendben van. Az oke hogy 9 honap alatt el tudod donteni, mint ahogy a kedves elso valaszolo is irta, de nem vagyunk egyformak ez nem mindenkinek sikerul. Nekunk is voltak kivalasztott nevek es par nap alatt meg is szuletett a vegeredmeny. Szoval mi nem tokoltunk sokat fiam szuletese utan 1 hettel mar be is regisztraltuk.
De persze vannak olyan szulok is akik azt az elvet valljak hogy majd ha megszuletik akkor meglatjuk melyik nev illik hozza. Nincs ezzel semmi baj szerintem, lehet hogy masodiknal en is igy jarok. :)
Hát nem a legjobb, de három hónap szülés után sok, meg hát annyi baj van a kicsivel még az elején, én lehet el is felejteném, meg igazából belegondolva, hazaviszem a nemtudom hogyhívják gyerekemet? Ez olyan furi nekem!
De én azzal nem értek egyet inkább hogy már mikor bemész a kórházba akkor kérdezik mi legyen a neve, és mi van ha meglátod és teljesen más nevet adsz neki? Lehet akkor változtatni? Járt már valaki így?
Jó dolog, mert:
Nem mki tudja eldönteni 9 hónap alatt, meg persze igaz, h előfordul, h ránézel a babára, és azt mondod, h inkább x legyen, ne y.
Viszont én ezt az időt 1 hétben határoznám meg, mert sztem ezt 7 nap alatt azért el lehet dönteni.
Nekem furcsa lett volna (még 1 hétig is), ha "névnélküli" lett volna a lányom!
Sőt! Már a pocakban elneveztük, de volt egy titkos tartalékom, h ha mégsem illik rá a kiválasztott név, a másikat mondom be. Illik rá. Mira lett, és tényleg csodálatos (a jelentése ez)! :)
3 hónapig minek nevezik a gyereküket? "Baba 3200 g volt"? "Viszem a gyereket sétálni"? "Fiam 3 kakis pelust produkált tegnap"?
Furcsa. Ha kisállatot veszel, azt is igyekszel mihamarabb elnevezni, nem?
/Ez a 3. svéd kérdés, ugye? V lemaradtam? Volt a kék-r.szín ruha, baba neme, meg ez. Nem? Érdekesek ezek a svédek, van kint ismerősöm, de sose beszéltünk ezekről a dolgokról./
Mi is az Egyesült Királyságban élünk és mint írta már korábban egy hozzászóló itt is az a gyakorlat, hogy később kell megadni a baba nevét, nem egyből születéskor.
Nekem tetszik. Először meglepődtem, bevallom őszintén, de amikor átgondoltuk, akkor már nem tűnt rossz megoldásnak.
Igaz, mi már eldöntöttük még a terhesség elején, hogy mi legyen a baba neve, de két nevet adtunk, második kereszt névként megkapta a férjem keresztnevét is.
Őszinte leszek: én annyira mámoros állapotban voltam szülés után, hogy ha akkor kellett volna nevet mondani véglegesen, akkor biztos, hogy a férjem által örökölt nevet elfelejtem...
Nem kell kinevetni, de akkor hirtelen eszemben sem volt, hogy két nevet kellene mondanom. Sőt, még szerencse, hogy amikor regisztrálni mentünk, akkor ott volt a férjem, mert én beszéltem elsősorban az ügyintézővel és ott is benyögtem simán a választott nevet, a férjem rakta hozzá az övét is.
Mi sem használtuk ki a max időt, ami itt 42 nap, hanem egy héttel szülés után regisztráltuk a babát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!